The Queen's Gambit

8.4 / 10
56 min
Miniserie
Volg deze serie
Bekijk trailer
1seizoenen/7afleveringen/2020 - 2020 
NetwerkNetflix
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:56 min20202020 (Beëindigd)
Genres:Miniserie
Netwerk:Netflix
The Queen's Gambit is een Amerikaanse miniserie te zien bij Netflix. De serie ging in première op 23 oktober 2020.

De jonge Beth Harmon (Anya Taylor-Joy) wordt eind jaren vijftig verlaten en toevertrouwd aan een weeshuis in Kentucky. Daar ontdekt ze een verbazingwekkend talent voor schaken terwijl ze verslaafd raakt aan kalmerende middelen die door de staat worden verstrekt om kinderen in toom te houden. Achtervolgd door haar persoonlijke demonen en aangewakkerd door een cocktail van verdovende middelen en obsessie, verandert Beth in een indrukwekkend bekwame en glamoureuze outcast. Ze is vastbesloten om de traditionele grenzen te doorbreken, die zijn vastgesteld in de door mannen gedomineerde wereld van competitief schaken.
Serie van het Jaar3x in de prijzen bij de MijnSerie van het jaar verkiezing
2e plaats in Beste serie van 2020
1e plaats in Beste mini serie van 2020
1e plaats in Beste nieuwe serie van 2020
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 7
Seizoen 1

Populaire reacties (14)

avatar Christophe
10
26 okt 2020
Al na twee afleveringen zo duidelijk als wat, een absolute topserie. Top tien van 2020, wat mij betreft. Akkoord, Netflix volgt zijn algoritme dat het al sinds Stranger Things volgt (arm sukkelig (wees)meisje krijgt de één of andere superkracht en overklast dan al de rest), maar het wérkt! Dus blijven ze het doen, gelukkig maar, want anders hadden we The Queen's Gambit nooit kunnen zien.

Men schept een sfeer die wat aan Harry Potter doet denken, of aan Warrior Nun (klinkt belachelijk, ik weet het, maar je zult het ook zien als je erop begint te letten) en het verhaal speelt zich af in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw. Ik vond dat eigenlijk heel goed gedaan, die tijd terug tot leven brengen. Ik geloofde het en ik was helemaal mee.

Acteurs waren overtuigend, niet al te zwart wit, want daar hou ik persoonlijk niet zo van. De wereld is grijs. Het leven is grijs. En men durft ook moeilijke onderwerpen aansnijden. Wat ik ook leuk vond, was de manier waarop er een band ontstaat tussen het hoofdpersonage en iemand anders (wat ik niet kan verklappen omdat ik niet wil spoilen) en dat zowel in de eerste als in de tweede aflevering eigenlijk...

Me like. Me like very much.
avatar klijn494
10
2 nov 2020
Een serie vinden, anders is dan mainstream, blijft lastig. Dit is er gelukkig weer een.
Prachtige serie! De hoofdrol, gespeeld door Anya Taylor-Joy, wordt zeer overtuigend neergezet. Alles met grote zorg geregisseerd. Muziek uit die jaren; heerlijk. De kleding, een feest om naar te kijken. Mooie shots, belichting. Sfeer (Amerika) uit die jaren ook goed neergezet. En ook al weet je niets van schaken, je wordt er helemaal in meegezogen, elke aflevering opnieuw.
Een topper!

Vergelijkbare series

Sherlock
5 stemmen
Friends
2 stemmen
Breaking Bad
2 stemmen
A Teacher
2 stemmen
Barbaren
2 stemmen
Dexter
1 stem
The Queen's Gambit