The Lord of the Rings: The Rings of Power

8.5 / 10
68 min
Fantasy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9
Mandy Gelling-Potharst geeft "The Lord of the Rings: The Rings of Power - Eerste twee aflevering (Sneak Peek)" een 9.
Geschreven door Mandy Gelling-Potharst op 31 augustus 2022.
Leuk?
10
2
Bekijk stemmen

The Lord of the Rings: The Rings of Power - Eerste twee aflevering (Sneak Peek)

Maak je klaar om weggeblazen te worden door de kracht van The Lord of the Rings: The Rings of Power. Het doet eer aan het werk van Tolkien en Peter Jackson.

Groots, spannend, fantasievol, mooi en mysterieus. Een serie die wordt gebracht met zoveel kracht dat je al na minder dan één minuut met kippenvel op de bank zit. Na nog geen tien minuten zit je op het puntje van je stoel. Vanaf dat moment wil je het liefst in de televisie kruipen om alles wat zich op het scherm ontvouwt aan te raken, proeven, ruiken en ervaren.

Het avontuur van The Lord of the Rings: The Rings of Power start bij de Elven. Van daaruit gaat het naar Midden-aarde, waar we naast de Elven kennis maken met de Hobbits, Dwergen, Mensen en andere bewoners en gedrochten uit Tolkien's wereld.

Deze eerste twee afleveringen waren overweldigend. Ze laten me achter met een gevoel dat er nog veel en veel meer aankomt. Deze serie kijk je niet, deze serie ervaar je. Laat de fantasiewereld van Midden-aarde over je heen komen, beleef wat het betekent om in Midden-aarde te wonen. Deze serie doet zoveel recht aan de wereld van Tolkien. Dit is hoe ik me had voorgesteld dat Midden-aarde zou zijn toen ik Tolkien las.

Ja, Peter Jackson heeft een prachtige wereld neergezet. Daar doet niemand iets aan af. Deze wereld doet dat zeker ook niet. Dit is hoe Tolkien Midden-aarde zag toen hij de wereldberoemde boeken schreef. Wat een pracht en praal. Wat een avontuur. Wat een spanning en wat griezelig! Ik leefde met de personages mee alsof ik naast ze stond en al jaren met hen bevriend was.

We had no word for death

The Lord of the Rings: The Rings of Power laat zien hoe je een fantastisch verhaal tot leven wekt. Maak je geen zorgen als je niet bekend bent met de boeken of de films. Ik verzeker je dat je tijdens de eerste twee afleveringen direct verliefd wordt op het verhaal. Na die twee uur wil je meer, veel meer. Ik moet lang wachten voor ik de derde aflevering kan bekijken, maar ik weet zeker dat dit het wachten meer dan waard zal zijn.

The Lord of the Rings: The Rings of Power
© Prime Video


His task is now mine

In de eerste aflevering, die duidelijk een pilot is, maken we kennis met Galadriel (Morfydd Clark, His Dark Materials), een prachtige Elf met een missie. Haar verhaal staat in deze aflevering centraal. Ook krijgen we te maken met een mysterieus personage (Daniel Weyman, Silent Witness). Het is Hobbit Nori (Markella Kavenagh, The Gloaming) die hem als eerste vindt. Helaas kan ik verder weinig over deze vreemde persoon vertellen zonder te veel weg te geven.

Wel kan ik zeggen dat de dialogen, het acteerwerk, speciale effecten, cgi (computer gegenereerde effecten), kostuums, decor en make up van enorm hoge kwaliteit zijn. Midden-aarde ziet er als dat nodig is prachtig of juist afschrikwekkend uit. Het dorp van de Hobbits, het huis van de Dwergen, de stad van de Elven, alles is geloofwaardig en even goed neergezet.

Zijn er dan geen negatieve puntjes? Nee, eigenlijk niet. Ik heb mij twee uur lang in een andere tijd en wereld gewaand. Ik schrok toen de beeldschone Elf Arondir (Ismael Cruz Cordova, The Undoing)..., nee ga dat zelf maar bekijken.

Kijk naar het prachtige huis in de bergen van Prins Durin IV (Owain Arthur, A Confession) en zijn geweldige vrouw, Prinses Disa (Sophia Nomvete, Swashbuckle). Laat je meevoeren in een fantasiewereld die zijn weerga niet kent. De muziek die je hoort is eveneens prachtig en draagt volledig bij aan de beleving. Ik ben dan ook heel benieuwd of ik weer zo betoverd wordt als ik de eerste twee afleveringen vanaf 2 september nogmaals ga kijken. Wat ik echter vooral wil weten, is of jij dat ook zo voelt en ziet.

Voor nu een dikke 9 voor de eerste twee afleveringen. Al speelt in mijn achterhoofd het idee dat het cijfer hoger, maar ook lager, kan worden.
Video on youtube
Volg The Lord of the Rings: The Rings of Power
Vorige aflevering
Partings
Partings
01x05
Leuk?
10
2
Bekijk stemmen

Reacties (23)

avatar_BlackBiker
31 aug 2022 17:48 -
Hoe anders is deze recensie dan die van de House of the Dragons sneak preview! Jeetje, je maakt me nu wel super nieuwsgierig en ik kan bijna niet meer wachten tot ik kan kijken of ik net zo enthousiast wordt.
Reageer
avatar_Mandy1966
31 aug 2022 18:05
Klopt, maar de series zijn ook niet te vergelijken.
Ik ben benieuwd wat je ervan gaat vinden.
Reageer
avatar_Karzal
31 aug 2022 19:00 -
Ik ben heel erg benieuwd. Heb eigenlijk vrij lage verwachtingen gezien het vertrek van Tom Shippey..... en vervolgens dat hele slechte 'Superfan' filmpje van Amazon Prime.

Ik ga het zeker wel aankijken en wie weet, misschien is het zo slecht nog niet.
Reageer
avatar_Mandy1966
31 aug 2022 19:30
Ik had geen enkele verwachting, mede door de niet zo beste trailer en het idee dat er een.prequel kwam stond me niet aan.
Maar je merkt dat er tijd en geld in de serie is gestoken. De acteurs, de dialogen alles lijkt te kloppen.
Het kan.ook zijn dat ik na twee hele slechte afleveringen van House of the Dragon ik eigenlijk dacht het zal wel niets gaan worden en dan zo iets krijgt voorgeschoteld je heel blij wordt.
Ik heb HotD tweemaal gezien en de tweede keer vond ik zelfs slechter en dan wil ik het niet hebben over aflevering twee.
Dus wellicht als ik LotR voor een tweede keer ga kijken het cijfer ook minder zou kunnen worden.
Reageer
avatar_E71
31 aug 2022 22:12
Nou, mij benieuwen. Want ik verwacht nog minder van LotR dan van HotD waarvan aflevering 2 voor mij de druppel was.
Reageer
avatar_Mandy1966
31 aug 2022 22:19
Ja, dat snap ik. En dat terwijl vele reacties lyrisch waren over de tweede aflevering van HotD. Ik snap daar niets van, want de hele aflevering ging maar over 1 ding. Met wie gaat hij trouwen. Brrr echt erg.
Reageer
avatar_E71
31 aug 2022 23:43
Ja weet je, ik ben blij voor al die mensen die het goed vinden. Ik had het ook graag goed gevonden. Maar helaas. Mijn kijk op films en series is gewoon heel anders. Misschien dat LotR me toch pakt. Ik geef het in ieder geval een kans. Heb je trouwens The Offer al gezien? Ik kan hem echt aanraden!
Reageer
avatar_Mandy1966
01 sep 2022 08:42
The Offer, nee nog niet gezien. Dat is de serie over The Godfather toch?
Is deze al in Nederland al ergens te zien?
Ik zal het op mijn nog-te-kijkenlijst zetten.
Reageer
avatar_E71
01 sep 2022 18:04
Ja dat is die serie over The Godfather.
Via bepaalde methoden ;-)
Anders is het wachten op Paramount+ of SkyShowtime?. Maar misschien dat die Paramount Network TV zender je blij verrast. Die zenden nu ook Yellowstone uit.
Reageer
avatar_JanWillemK
31 aug 2022 19:41 -
Deze serie ziet er ook al zo mooi uit.
Moet je de films gekeken hebben voordat je hieraan kan beginnen?
Reageer
avatar_Mandy1966
31 aug 2022 20:28
Nee, in mijn ogen hoeft dat zeker niet.
Reageer
avatar_Olga2000
31 aug 2022 21:51 -
Dankjewel Mandy, ik zal zeker naar serie kijken. Het is al bijna zover!
Reageer
avatar_eagleye
02 sep 2022 16:14 -
Ik heb er nog niet naar gekeken. Dat gaat vanavond gebeuren. Wel heb ik commentaren gelezen en het valt mij daarbij op dat deze op IMDB nogal negatief zijn terwijl ze hier op MijnSerie, TV-time en het Tolkien Channel The Nerd of the Rings op YouTube erg positief zijn. Valt me wel vaker dat films en series op IMDB slechte reviews krijgen terwijl op andere media juist positiviteit overheerst. Vanavond kijken dus. Ik ben een Tolkien fan. Heb al zijn boeken gelezen en de Jackson´s films verschillende malen gezien en steeds genoten.
Reageer
avatar_E71
03 sep 2022 00:55 - 04 sep 2022 18:34
Sceptisch als ik was, zo enthousiast ben ik nu na het zien van een aflevering. Ik heb die trailers kennelijk helemaal verkeerd geïnterpreteerd. Het doet echt niet af aan de films. En met de CGI is niks mis. Het gevoel waar ik op hoopte bij HotD ervaar ik nu bij LotR. Ik ben blij dat ik het heb geprobeerd, want ik wou er in eerste instantie niet eens aan beginnen. En waar ze bij IMDb mee bezig zijn, dat slaat echt helemaal nergens op. Ik kan mij zeker vinden in de 9 die je de afleveringen hebt toegekend. Hopelijk zwakt het niet af naarmate de serie vordert.
Reageer
avatar_JanWillemK
04 sep 2022 10:27 - 04 sep 2022 10:29
Hoe enthousiast jullie zijn, hoe onenthousiast (is dat een woord?) een groot deel van de kijkers is.
De ratings op IMDb, Rotten Tomatoes en Metacritic zijn zeer laag. Amazon heeft zelfs tijdelijk de ratings moeten uitschakelen n.a.v. de vele negatieve ratings. Het vermoeden is ook dat Amazon negatieve ratings heeft verwijderd op IMDb.

Ik ben heel benieuwd of dat nog gaat veranderen na de volgende afleveringen.
Reageer
avatar_E71
04 sep 2022 18:37
Het lijkt wel een sabotage actie. Ik bedoel; je hoeft het niet goed te vinden. Maar dit een 1 toekennen is belachelijk.
Reageer
avatar_Faceman
04 sep 2022 18:46
Veel trollen op IMDb. Grote releases krijgen vaak negatieve ratings soms zelfs al voor de release. Gewoon niks van aantrekken en je eigen mening vormen na een paar afleveringen.
Reageer
avatar_240980toos
05 sep 2022 01:53 - 06 sep 2022 11:03
Byzonder dat in House of the Dragon (zoveel personages heeft de serie niet) je de overbodige personages een storende factor vind, wat in Rings of Power juist exact mijn aanmerking is.
Ziet er prachtig uit maar voel niks van de magie die in de film enorm voelbaar was.
Geen diepgang in personages tot nu toe is zonde, maar wat niet is kan nog komen.
De soundtrack is ook gewoon heel slecht.
Reageer
avatar_seriefan90
17 sep 2022 16:37 -
verschrikkelijke serie bah bah bah om te huilen dit deze recensie maakt me aan het lachen house of dragon is VEEL beter dan deze rampenserie hoop heel erg dat er geen seizoen 2 komt.
Reageer
avatar_Mandy1966
17 sep 2022 19:34
Helaas wordt je hoop de grond ingeslagen, want er is allang een tweede seizoen besteld.

https://www.mijnserie.nl/the-lord-of-the-rings-the-rings-of-power/nieuws/11315-opnames-tweede-seizoen-the-lord-of-the-rings-vinden-plaats-in-verenigd-koninkrijk/
Reageer
avatar_BlackBiker
17 sep 2022 17:24 - 17 sep 2022 17:25
Ik ben er nog niet helemaal uit. Het ziet er zondermeer schitterend uit. Maar wat mij persoonlijk tegen staat is dat je elke paar minuten naar een ander verhaal wordt gebonjourd. Zit je net lekker in het verhaal van Galadriël, wordt je ineens weer verplaatst naar de dwergenberg, de Elven, de Orcs, de mensen of de Hobbits (die geen Hobbits heten). Ik wordt heel onrustig van deze manier van vertellen.
Overall heb ik best een positieve vibe van deze serie, maar dit zit me toch dwars.
Reageer
avatar_Mandy1966
17 sep 2022 19:36
Het wordt beter, in elke aflevering zijn er minder wisselingen en komen enkele personages langer aan bod. Ik denk dat je de eerste twee afleveringen echt als pilot en introductie moet zien en na die twee gaat het verhaal echt goed los.
Reageer
avatar_JanWillemK
18 sep 2022 20:36
Bijgewerkt op: 18 sep 2022 21:23
Ik heb de serie een kans gegeven maar er waren aardig wat dingen waar ik mij aan stoorde.

Wat ik apart vind is dat Amazon deze serie als "kindvriendelijk" heeft bestempeld. In het gevecht met die trol in de 1e aflevering vliegt het bloed je om de oren, om in een latere aflevering een klein beetje bloed te laten zien (keel "doorgesneden") waarbij het personage komt te overlijden.

- wat Rob hierboven zegt, teveel gejump tussen verschillende verhaallijnen die vaak onnodig zijn waarin bijna tot niets word verteld.
- de dialoog is op sommige momenten slecht.
- té modern in de vorm van kapsels (opgeschorren koppies) en geen elfen met lang haar, op Galadriel na? Ja, ik zit hier te muggenziften.
- low budget kostuums.
- stilstaan in formatie op de boot, wie stuurt er?

De grootste reden voor mij om niet verder te kijken, Galadriel. Ik voel niets voor Galadriel. Ze heeft geen charisma, is arrogant, ze is een zéér slechte leider en onbeschofd.
De actrice kan tevens niet vechten. Het verbaasd mij dat ze bij sommige scenes geen stuntvrouw hebben gebruikt. Vooral de scene waar de 4 bewakers buiten beeld(!) worden verslagen waarbij de bewakers vervolgens zelf de cel in lopen.

Ow, en die slow-motion scene op het strand van Galadriel op haar paard.. wie dacht dat dat een goed idee was?! XD
Reageer
The Lord of the Rings: The Rings of Power