Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
1
Mandy Gelling-Potharst geeft "Five Live - Eerste twee afleveringen" een 1.
Geschreven door Mandy Gelling-Potharst op 12 Oktober 2022.
Leuk?
12
0
Bekijk stemmen

Five Live - Eerste twee afleveringen

Kun je na twee afleveringen de conclusie trekken dat Five Live van de buis moet worden gehaald?

Op 2 oktober 2022 ging de nieuwe Nederlandse comedyserie Five Live van start bij SBS 6, een dag later is de serie te zien bij Videoland. Enkele bekende namen uit serie- en filmland spelen een rol in de serie. Zoals Waldemar Torenstra, Daan Schuurmans, Abbey Hoes, Lies Visschedijk, Rian Gerritsen en Linda de Mol. Maar deze doorgewinterde acteurs kunnen niet verhullen dat er heel veel mankeert aan de serie.

Het verhaal – dat heel erg doet denken aan de hitserie The Morning Show – gaat over het voormalig echtpaar Sara Bannink (de Mol, Gooische Vrouwen) en Roderik van Zuylen (Torenstra, Vechtershart), zij leiden een praatprogramma bij de fictieve zender Five. Ze hebben twee kinderen en daarom zijn ze min of meer samen blijven wonen, ieder aan een kant van het huis. Roderik heeft een voorkeur voor vrouwen die minstens de helft van zijn leven zijn. Sara woont nog alleen met soms de twee kinderen.

kortom de stereotypen vliegen je om de oren

In de studio wordt er achter de schermen gewerkt om Five Live elke avond gevuld te krijgen. Honey (Hoes, Dirty Lines) begint er als stagiaire en dat is min of meer het startsein van de serie. En ondanks het redelijk goede acteerwerk van sommige acteurs is de serie ronduit slecht te noemen. Het verhaal is flauw, waarbij gedaan wordt alsof Honey zeer naïef en dom is, Sara een ijskonijn, Liz (Visschedijk, Soof: Een Nieuw Begin) is verliefd op de baas, kortom de stereotypen vliegen je om de oren.

Five Live
© SBS 6


Ik dacht even dat we in een aflevering van De TV Kantine zaten

Dat zou niet erg zijn als de grappen niet de plank volstrekt missloegen. In de eerste aflevering lijkt het wel of ze de jaren 70 willen doen herleven met flauwe grappen over een blaasontsteking, een wit jasje, een banaan en de naam van een Aziatisch persoon. Ook de dialogen laten aardig wat te wensen over, ze vliegen erdoorheen of de duvel ze op de hielen zit en nergens, maar dan ook nergens wordt het een samenhangend geheel.

Als je dan denkt dat het beter wordt in de tweede aflevering, helaas verkeerd gedacht. In feite wordt het alleen maar slechter. Hoe kun je denken dat een verbandje om een middelvinger anno 2022 grappig is? De personages zijn plat en je sympathie niet waard. En neem dan de zeer korte rol van Irene Moors als Ellen Boetzelaar, of moet ik zeggen Angela de Jong. Ik dacht even dat we in een aflevering van De TV Kantine zaten.

Nee, Five Live gaat het niet worden. En nu kan het zijn omdat de opnames net waren na de #BOOS: The Voice-rel, dat de acteurs wat off beat zijn, maar dat verhuld nergens dat het script inclusief de grappen gewoon heel slecht is. Deze serie is de moeite van de kijker absoluut niet waard. En helaas is het ook voor mij na twee afleveringen klaar. Normaal geef ik een serie drie afleveringen voor ik er mee stop of doorga, maar Five Live is te slecht om daar nog 30 minuten van mijn leven aan te verspillen.
Volg Five Live
Vorige aflevering
Aflevering 8
Aflevering 8
01x08
Leuk?
12
0
Bekijk stemmen

Reacties (11)

avatar_DAVE2804
12 okt 2022 19:14 -
Oké Mandy, deze serie komt dus never nooit niet op mijn lijstje met nog te kijken series. Wat zonde van je tijd.
Reageer
avatar_BlackBiker
12 okt 2022 20:29 -
Hahaha, een 1 (zegge één)! Volgens mij heb ik nog niet eerder een recensie gelezen die uitmondde in een 1 :-) En goed onderbouwd ook.

Ik had al ergens gelezen dat veel mensen dit zagen als een flauwe afrekening van mevrouw de Mol met Angela de Jong. Die was niet altijd even aardig voor haar in haar columns in de nasleep van het BOOS Voice schandaal.
Hoe dan ook, dank voor deze waarschuwing. Ik zal deze mijden :-)
Reageer
avatar_Mandy1966
13 okt 2022 11:49
Dank je wel. Ik heb idd niet eerder een 1 voorbij zien komen, maar dit gedrocht is eigenlijk niet eens 1 punt waard. Helaas kon ik geen 0 geven ;-)
Reageer
avatar_Diany
12 okt 2022 21:23 -
Aflevering 1 kreeg nog een beetje het voordeel van de twijfel, was al niet heel boeiend, maar na aflevering 2 gaat de serie definitief van mijn lijst. Er is gewoon niet naar te kijken, zo slecht!
Reageer
avatar_Futsudo
12 okt 2022 21:43 - 12 okt 2022 19:44
Mooie serie om te bespreken in de Mijnserie Podcast. :-)
Reageer
avatar_DAVE2804
12 okt 2022 23:29
Dat wordt dan niet een gewone flop vd maand, maar een MEGAFLOP ben ik bang :)
Reageer
avatar_Mandy1966
13 okt 2022 11:50
Haha, deze gaat zeker besproken worden, ik verheug mij er zelfs op. :-)
Reageer
avatar_kenwel
16 okt 2022 10:12 -
Ik de serie nog niet gezien, maar hij staat niet op Videoland.
Reageer
avatar_Mandy1966
16 okt 2022 10:39
Elke maandag staat de aflevering van de dag ervoor op Videoland. Op zondag wordt het op SBS 6 uitgezonden.
Reageer
avatar_kenwel
17 okt 2022 09:42 -
Moet je voor deze serie een duurder abonnement hebben, want met het goedkoopste zie ik de serie niet staan bij videoland.
Reageer
avatar_Mandy1966
17 okt 2022 09:51
Nee, als het op zondag is uitgezonden bij SBS 6, wordt het op maandag gestreamd op Videoland. Daarna verdwijnt de aflevering.
Reageer
Five Live