The Shannara Chronicles

7.8 / 10
41 min
Fantasy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6.5
anonymous geeft "The Shannara Chronicles - Eerste aflevering" een 6.5.
Geschreven door anonymous op 10 maart 2016.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

The Shannara Chronicles - Eerste aflevering

Een serie gemaakt naar de vroeger razend populaire boekenserie van Terry Brooks. Voordat de eerste serie werd gelanceerd zag ik er al veel reclame over op verschillende Amerikaanse blogs. Dan moet het wel een goede serie worden toch? Juist door deze ophemeling heb ik dan altijd wel mijn twijfels. The Shannara Chronicles is onder andere gefilmd in Nieuw-Zeeland, wat de beelden in de serie werkelijk prachtig maakt. De serie is echt voor fantasy liefhebbers, vol met elfen, trollen en andere bizarre wezens. Ook heeft hij een hoop weg van Lord of the Rings, alleen dan een stuk zoetsappiger op het eerste gezicht.

De serie speelt zich af in een wereld die wij kennen, alleen dan omgetoverd met onder andere elfen. De magie is samen met de druïden verdwenen en een grote boom, de Ellcrys, zorgt ervoor dat de magie en demonen niet meer de wereld in komen. Elk jaar wordt er een wedstrijd gehouden onder de elfen waarbij wordt bepaald wie dat jaar de boom mag bewaken. Dit jaar doet prinses Amberle (Poppy Drayton, Writers Retreat) ineens mee. Voor het eerst een meisje. Op datzelfde moment overlijdt de moeder van Wil Ohmsford (Austin Butler, The Carrie Diaries) en besluit hij om de elfenstenen die zijn moeder hem had gegeven achterna te reizen.

De serie heeft een hoop weg van Lord of the Rings, alleen dan een stuk zoetsappiger

De serie begint vrij rustig, je hebt eigenlijk nog geen idee waar het naar toe zal gaan. Het kabbelt allemaal een beetje voort en de serie heeft een vrij lang intro nodig voordat het daadwerkelijk spannender wordt. De eerste aflevering deelt zichzelf op in twee delen. Je ziet het verhaal van Amberle en van Wil. Beiden jonge hoofdpersonen waardoor je misschien een beetje een Hunger Games meets Lord of the Rings gevoel krijgt. Direct is duidelijk dat zij de twee helden zullen gaan spelen in de serie. Een beetje voorspelbaar en misschien niet helemaal origineel, maar met het vleugje humor dat vooral Wil laat zien, moet het wel goedkomen met de rest van het seizoen. Pas als het einde van aflevering een nadert, neemt de spanning enorm toe en dat was voor mij gelukkig een reden om door te willen gaan naar aflevering twee.

Puur alleen door het einde verwacht ik dat het een spannende serie zal gaan worden. Pas op dat moment begon het bij mij te ‘serie-kriebelen’. Ik wilde weten hoe het verder ging en kreeg stiekem zelfs een beetje een Game Of Thrones gevoel bij het einde van de serie. Niet omdat er in deze serie ook zoveel doden zullen vallen, maar omdat er karakters bij kwamen die een prikkelend gevoel aan de serie geven. Een soort gevoel dat je het idee geeft dat zij de serie beter zullen maken en groter. Dat de hoofdpersonen dit bij mij niet voor elkaar konden krijgen is dan een klein minpuntje. Maar wie weet maken ze dit nog goed in de volgende afleveringen.
Volg The Shannara Chronicles
Vorige aflevering
Blood
Blood
02x10
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_anonymous
10 mrt 2016 13:13 -
De serie heeft mij toch wel verrast. Wilde er niet eens aan beginnen omdat het van MTV is, maar de trailer haalde me over om het toch te proberen. De boeken van Brooks lijken erg op die van Tolkien, dus de vergelijking met LOTR is niet zo raar. Serie is ook in hetzelfde gebied opgenomen.

Het zou nog mooier zijn geweest als deze serie was opgepakt door een wat volwassener netwerk, want MTV blijft toch vooral gericht op een jonger publiek.
Reageer
avatar_ThomasNL92
10 mrt 2016 15:08
Ja, ben ik het helemaal mee eens! De eerste aflevering was goed, maar na de 1e aflevering werd het allemaal een beetje 'te'. Al moet ik wel zeggen dat ik het een betere serie vond dan de gemiddelde kwaliteit van MTV.
Reageer

Nieuwste recensies

We Are Who We Are - Miniserie

7

DNA - Miniserie

7.5

Yasuke - Seizoen 1

5

The Comey Rule - Seizoen 1

8.5

The Republic of Sarah - Eerste aflevering

6.5

The Underground Railroad - Seizoen 1

9