Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Weekoverzicht 48

Inhoud

  Weekoverzicht van 28 november tot en met 4 december

  * Weetjes:
  -Soms zijn er updates bij MijnSerie die zo subtiel zijn dat ze misschien niet meteen opvallen. Ook deze week heeft MijnSerie een update gedaan, kijk maar eens op je dashboard en op de recensiepagina. Ook zul je, als je een serie hebt toegevoegd, een bericht krijgen dat de betreffende serie is gecontroleerd en online is gezet. En voor premium gebruikers is het vanaf deze week mogelijk om weken voor en achteruit te gaan in de tijd. Dus wil je weten welke afleveringen vorige week zijn uitgezonden? Of welke er over twee weken aan komen? Je kan zover gaan als je zelf wil. Klik hier om de nieuwe functie te zien.

  Algemeen Serienieuws
  Vlucht HS13
  - Voor de fans komt er misschien toch een tweede seizoen van de KRO-NCRV dramaserie Vlucht HS13. Volgens Katja Schuurman die Liv speelt in de serie, zijn er voorzichtige gesprekken gaande. Volgens Schuurman zou de serie slechts één volledig afgerond seizoen krijgen. Maar de slotaflevering liet, volgens de kijker, te veel vragen en losse eindjes onbeantwoord. Dat zou dan de basis kunnen zijn voor een tweede seizoen. Katja Schuurman heeft aangegeven dat zij bereid is om weer in de huid te kruipen van Liv. Schuurman: “Ik ben trots op deze serie en ik ben blij dat ik er deel van heb mogen uitmaken.”

  Datums Series
  CBS
  - CBS heeft datums bekend gemaakt voor het winter/lenteseizoen van 2017. Klik hier om te lezen welke series op welke datum weer gaan beginnen of eindigen.

  Quantico
  - OP 27 november is het tweede seizoen even gestopt voor de wintervakanties, Maar op 23 januari 2017 zal het tweede seizoen van Quantico weer verder gaan bij ABC. De serie verschuift daarnaast van de zondag naar de maandag. Quantico seizoen 2B zal waarschijnlijk de plaats innemen van de gecancelde serie Conviction (2016). Welke serie op zondag de plaats gaat innemen van Quantico is nog niet bekend gemaakt, maar MijnSerie houdt je op de hoogte van de ontwikkelingen bij de alfabet-zender.

  Vechtershart
  - Het tweede seizoen van de BNN sport-/dramaserie Vechtershart gaat op 19 maart 2017 van start om 20.30 uur op NPO 3. Het tweede seizoen gaat wel een beetje anders verlopen, want bokser Nick Roest (Waldemar Torenstra) gaat zich richten op een andere tak van vechtsport, namelijk Mixed Martial Arts (MMA). MMA is een mix tussen kickboksen en worstelen. Om zich daar volledig op te kunnen richten, legt hij de zakelijke leiding van sportschool Roest bij zijn jongere broer David (Benja Bruijning) neer, die net uit de ontwenningskliniek is ontslagen, waar hij is behandeld voor zijn drugsverslaving.

  Gecancelde Series
  Good Girls Revolt
  Amazon heeft besloten niet verder te gaan met de dramaserie Good Girls Revolt. Het eerste seizoen is nu tevens het allerlaatste seizoen. De annulering komt enigszins als een verrassing daar het eerste seizoen het niet slecht deed qua kijkcijfers. Producent Sont TV/TriStar is naar verluid opzoek naar een andere zender.

  K.Michelle: My Life
  - De VH1 realityserie K.Michelle: My Life zal na drie seizoenen stoppen. K. Michelle kondigde het nieuws zelf aan: “Dit is mijn laatste jaar van reality-televisie. Ik zal nog steeds op de televisie komen met wat andere projecten, want ik ben wat series zelf gaan creëren en produceren en heb ontdekt dat ik daar een liefde voor heb die ik niet dacht te krijgen. Mijn leven is aan het veranderen en ik heb veel plezier op deze manier.” Op 19 december 2016 gaat het laatste en derde seizoen van start bij VH1.

  Masters of Sex
  - Showtime heeft het officieel aangekondigd, de serie Masters of Sex krijgt geen vijfde seizoen. Showtime vertelde in een verklaring: “Masters of Sex was een prachtig geschreven en geacteerde exploratie door de veranderde seksuele moraal van Amerika. We zijn ongelofelijk trots dat we het verhaal van Masters en Johnson vier veel geprezen seizoenen mochten delen. De serie blijft beschikbaar op alle onze platformen zodat ook nieuwe kijkers voor vele jaren nog kunnen genieten van deze serie.”

  The Odd Couple (2015)
  - Het ziet er niet goed uit voor The Odd Couple (2015). CBS heeft besloten geen extra afleveringen te bestellen voor het derde seizoen en dat is tegenwoordig het teken om geen vernieuwing te krijgen. Er kan natuurlijk altijd een klein wonder gebeuren als de aankomende afleveringen van het derde seizoen opeens enorm veel kijkers krijgen. Maar ga er maar van uit dat The Odd Couple (2015) geen vierde seizoen krijgt.

  Nieuwe Series
  Blinded by the Lights
  - Er is een start gemaakt aan de productie van de nieuwe HBO serie Blinded by the Lights. Net als Wataha zou Blinded by the Lights in Polen worden opgenomen. Blinded by the Lights zal zich afspelen in de Poolse stad Warschau en zal, zoals het er nu uitziet, bestaan uit zes afleveringen van telkens één uur. De serie speelt zich af in de laatste zes dagen voor Kerstmis. In deze tijd plant de grootste cocaïnedealer van de Poolse hoofdstad een vakantie in Argentinië. De vakantieplannen krijgen echter een flinke deuk door een samenloop van omstandigheden.

  Mayans M.C.
  - De spin-off van Sons of Anarchy, Mayans M.C., heeft officieel het groene licht gekregen van FX. De opnames zullen in maart 2017 van start gaan. De serie zal zich richten op de Mayans-motorclub en zal zich afspelen na de gebeurtenissen rondom Jax Teller. We volgen in Mayans M.C. EZ Reyes, een potentieel nieuw lid van de Mayans M.C., en zien hoe hij lust naar wraak jegens een drugskartel en hoe hij het respect probeert te winnen van de vrouwen in zijn leven. Mayans M.C. zal wederom worden geschreven door Kurt Sutter en zijn producer-partner Elgin James. Sutter, die het immens populaire Sons of Anarchy bedacht, zal de pilot regisseren.

  The Alienist
  - TNT heeft een nieuwe serie The Alienist en Luke Evans (The Girl on the Train) en Daniel Bruhl (Rush) zullen de hoofdrol gaan spelen. The Alienist is gebaseerd op de Anthony Award-winnende New York Times-bestseller van Caleb Carr. Bruhl zal de rol spelen van forensisch psycholoog Dr. Laszlo Kreizler, terwijl Evans de rol speelt van journalist John Moore. Samen moeten ze een reeks brute moorden in New York onderzoeken. The Alienist zal geregisseerd en geproduceerd worden door de regisseur Jakob Verbruggen (Black Mirror). In 2017 gaan de opnames van The Alienist in Boedapest van start.

  The Vampire Chronicles
  - Al eerder zagen we de films Interview with the Vampire (1994) en Queen of the Damned (2002), nu wil schrijfster Anne Rice een televisieserie maken van haar beroemde boekenreeks The Vampire Chronicles. Rice heeft sinds kort weer de filmrechten van haar eigen boeken in handen en is tot de conclusie gekomen dat haar boeken zich beter lenen om in een televisieserie omgetoverd te worden dan verfilmd te worden. De serie zou moeten beginnen met het tweede boek van de reeks The Vampire Lestat.

  Vernieuwde Series
  Z Nation
  - De zombieserie van Syfy Z Nation krijgt een vierde seizoen. Z Nation is een standvastige serie voor de zender die het op de vrijdagavond goed doet. Gemiddeld haalt de serie 1,2 miljoen kijkers en haalt regelmatig de top 10 van best bekeken gescripte kabelseries.

  Casting Nieuws
  Star Trek: Discovery
  - Verleden week lieten wij weten dat Michelle Yeoh gecast was voor de nieuwe serie Star Trek: Discovery. Deze week zijn er weer twee castleden aan boord gekomen. Doug Jones (Buffy the Vampire Slayer) en Anthony Rapp (Psych) zullen beiden een rol gaan spelen in de nieuwste Star Trek franchise. Jones (foto) gaat de rol spelen van Lt. Saru, een Starfleet Science Officer en een nieuw buitenaards ras in het Star Trek-universum. Rapp speelt Lt. Stamets, een soort sterrenkundige, een schimmel-expert en een Starfleet Science Officer aan boord van het Starship Discovery.

  Columns
  De Onbekende Seriekijker
  - Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben we kosto gevraagd naar welke series hij kijkt en waar, wanneer en met wie hij dan kijkt.

  Showtime, aflevering 30
  - Deze week was er weer een Showtime. Klik hier om erover te lezen en luisteren.


  Kijkcijfers
  Week 47
  - Klik hier voor de kijkcijfers van 21 november tot en met 27 november.

  Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten
  Netflix
  - Voor sommigen zal dit nieuws niet als een verrassing komen, gezien Netflix de hete adem van Amazon in zijn nek voelt. Maar Netflix heeft voor zijn abonnees de app geupdate. Vanaf heden is het mogelijk om series en films te downloaden zodat je die kunt zien op een plek waar je geen wifi of internet hebt. Heel handig voor onderweg als je wat wilt zien, maar je niet wil dat het je veel MB’s kost. Er is nu een update voor de Netflix-app beschikbaar voor (voorlopig) telefoons en tablets met iOS va 8.0 en Android va 4.4.2. Zodra je de app hebt geüpdatet, staat er linksboven in het menu een extra zoekfilter waaronder alle series en films te vinden zijn die je kunt downloaden. Ook kun je hier later je downloads terugvinden. Of zoek naar het downloadsymbool om series en films onderweg te kijken zonder dat je data verbruikt.

  Nickelodeon en Spike
  - Ziggo geeft vanaf 8 december aanstaande de zender Nickelodeon een eigen kanaal. Dat houdt in dat de tekenfilm-, kinder- en familiezender vanaf die datum 24 uur per dag te zien zal zijn. Nu moet Nickelodeon zijn zendtijd nog delen met Spike. Ook Spike krijgt een eigen kanaal vanaf 12 december. Vanaf 8 december is Nickelodeon op kanaal 29 te zien.

  Overlijdensberichten
  Andrew Sachs
  - Hij speelde de Spaanse ober Manuel in Fawlty Towers, Andrew Sachs is op 23 november overleden na een vierjarige strijd tegen dementie. Hij is afgelopen donderdag begraven. Sachs speelde al sinds 1947 in films en televieseries als The Six Proud Walkers, Dead Ernest, There Comes a Time, That Peter Kay Thing, Terry Pratchett's Going Postal en Coronation Street. Zijn laatste televisieoptreden was in 2015 in de serie EastEnders. Sachs wordt overleefd door zijn vrouw en drie kinderen. Andreas ‘Andy’ Siegfried Sachs is 86 jaar geworden, R.I.P.

  Fritz Weaver
  - Acteur Fritz Weaver (foto) is zaterdag 26 november in zijn huis in Manhattan overleden. De acteur speelde een hoofdrol in de serie Holocaust als Dr. Josef Weiss. Ook speelde hij in vele andere series als The Twilight Zone, Mission: Impossible, Mannix, Barnaby Jones, Murder, She Wrote, The X Files en Frasier. Zijn laatste televisierol was in de serie Law & Order in 2005. Weaver wordt overleefd door zijn vrouw, dochter, zoon en kleinzoon. Fritz William Weaver is 90 jaar geworden, R.I.P.

  Keo Woolford
  - Acteur Keo Woolford (foto) is maandag 28 november 2016 op Hawaii overleden aan een beroerte. Woolford werd vooral bekend door zijn rol in Hawaii Five-0 als Det. James Chang. Woolford schreef en regisseerde in 2013 de film The Haumana, waarvoor hij zeer werd geprezen. Die film ging over de Hawaïaanse cultuur. Keo Woolford is 49 jaar geworden, R.I.P.


  Ron Glass
  - Acteur Ron Glass is 26 november 2016 overleden. Glass werd onder andere bekend als Shepherd Book in de serie Firefly. Maar hij werd als Ron Harris in de Amerikaanse politieserie Barney Miller genomineerd met een Emmy Award. Ook speelde Glass in series als The Streets of San Francisco, 227, Amen, Friends, Dirty Sexy Money en Agents of S.H.I.E.L.D. Zij laatste televisieoptreden was in 2014 in CSI: Crime Scene Investigation. Ronald Earle Glass is 72 jaar geworden, R.I.P.

  Prijsvragen
  - Tot 5 december kun je kans maken op de onderstaande serie:
  Historia de un Clan
  - Klik hier om kans te maken op het eerste seizoen van Historia de un Clan.

  Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews
  Fear The Walking Dead: Passage Part 7
  Video on youtube


  Voor je Serieagenda*
  *Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van december.
  -Maandag 5 december:
  20.50 – Une Famille Formidable – Seizoen 13 (TF1)

  * Wist je Dat?:
  -Als het aan producent Marc Guggenheim ligt er in 2017-2018 nog een viervoudige cross-over gaat komen van Arrow, The Flash (2014), Supergirl en DC’s Legends of Tomorrow. Guggenheim: “Aan het eind van de dag is het altijd aan de mensen die veel hoger in de voedselketen zitten dan ikzelf. Dat gezegd hebbende zal ik zeggen dat ik erg verbaasd zal zijn als we niet nog een viervoudige cross-over gaan maken en het is geen discussie dat het drie series of vier gaan worden, want het is werkelijk alle vier de series – moge God ons bijstaan.” Op dit moment wachten Arrow op een zesde, The Flash (2014) op een vierde, Super Girl en DC’s Legends of Tomorrow beiden op een derde seizoen vernieuwing.

  Met overzichtelijke groet,

  Mandy

  Marc Guggenheim

  Leuk?
  2
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (4)

  avatar_anonymous
  05 dec 2016 21:51 -
  Masters of Sex was geweldig! De cirkel is rond. Ik heb enorm genoten!
  Reageer
  avatar_sarlottje
  06 dec 2016 12:35 -
  Sinds wanneer kan je de beschrijving van een aflevering wijzigen?? Echt super goed gedaan!!
  Reageer
  avatar_Mandy1966
  06 dec 2016 13:33
  Volgens mij sinds vandaag ;-)
  Reageer
  avatar_sarlottje
  06 dec 2016 13:34
  Een goede vooruitgang!
  Reageer