Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Weekoverzicht 52

Inhoud

  Ondanks het zachte ‘winter’ weer hoop ik dat je een geweldig kerstweekend hebt gehad. We kunnen ons nu opmaken voor de laatste feestdag van het jaar, Oud en Nieuw. Ik wens je een geweldige oudejaarsdag toe, met oliebollen en lekkere hapjes en drankjes. Zoals gezegd is het in serieland ook even vakantie, dus een niet zo lang weekoverzicht deze keer van 21 december tot en met 27 december

  Algemeen Serienieuws
  Damien
  - We weten nog steeds geen exacte datum maar in 2016 zal Damien bij A&E in première gaan. De serie gebaseerd op de film The Omes heeft een gruwelijke teaser gekregen. “Het is allemaal voor jou, Damien.” Een zin die wij in de film ook hoorde. Kijk de tweet met video hieronder:

  Game of Thrones
  - Voor het vierde op rij heeft Game of Thrones de eer de meest gedownloade serie te zijn. Naar schatting hebben 14,4 miljoen mensen de seizoenfinale van 2015 gedownload via BitTorrent en daarmee de competitie ver achter zich gelaten. Meer dan de helft werd in de eerste week na de finale gedownload. The Walking Dead komt op een tweede plaatst met 6,9 miljoen keer en The Big Bang Theory staat op een derde plaatst met 4,4 keer gedownload.

  Marco Polo
  - Het tweede seizoen van de Netflix Originele serie Marco Polo krijgt er een mysterieuze personage bij. Michelle Yeoh gaat deze bekende van de blinde monnik Hundred Eyes spelen. Yeoh is bekend van Strike Back en haar rollen in films als Tomorrow Never Dies en Memoirs of a Geisha. Het tweede seizoen van Marco Polo gaat in 2016 bij Netflix van start.


  Gecancelde Series
  Vicious
  - ITV heeft Vicious gecanceld, er komt geen derde seizoen van de Britse komedie met Ian McKellen en Derek Jacobi. Een ITV woordvoerder vertelde: “Het was een absoluut genot om Ian McKellen, Derek Jacobi en Frances de la Tour de geweldige karaters tot leven zien wekken op het televisiescherm voor de ITV kijkers. We zijn ernorm blij dat de cast nog één keer samenkomen voor de speciale finale.” Aan het begin van volgende jaar (2016) zal er een speciale extra lange finale aflevering worden uitgezonden die is opgenomen voor een studiopubliek.

  Wicked City
  - De gecancelde serie Wicked City is na drie afleveringen uit het uitzendschema gehaald door ABC. De niet uitgezonden afleveringen zijn nu te zien op Hulu. De eerste drie afleveringen waren al te zien op de streamingdienst. Ook de laatste en achtste aflevering zal beschikbaar worden op Hulu. Zie de tweet hieronder:

  Vernieuwde Series
  De Mol
  - Onze Zuiderburen krijgen na dertien jaar afwezigheid weer een De Mol. Productiehuis Woestijnvis heeft VIER toestemming gegeven om een vierde seizoen van de Belgische versie van Wie is de Mol? te maken. De Mol, zoals het programma in België heet, was voor het laatst te zien in 2003 bij TV1. In het voorjaar van 2016 zal het vierde seizoen van De Mol te zien zijn bij VIER.

  Duck Dynasty
  - A&E begint het nieuwe jaar meteen goed, de realityserie Duck Dynasty krijgt een negende seizoen en die zal op 13 januari 2016 van start gaan. De één uur durende finale aflevering zal op woensdag 17 februari 2016 worden uitgezonden die ook gelijk de honderdste aflevering van Duck Dynasty is.

  Face Off
  - Op woensdag 13 januari 2016 gaat het tiende seizoen van de Award winnende reality-competitie serie Face Off van start bij SyFy. Het tiende seizoen krijgt veertien afleveringen waarin talentvolle artiesten mogen laten zien hoe goed zij zijn met make-up en het transformeren van gezichten.

  Full Circle
  - Direct TV heeft de anthologie serie Full Circle vernieuwd met een derde seizoen. In het derde zullen de donkere krochten van de nationale politiek worden onderzocht. Dougray Scott (The Wrong Mans) en Kim Raver (Lipstick Jungle) zullen de hoofdrol spelen in het derde seizoen van Full Circle die in 2016 van start zal gaan.

  The Bad Girls Club
  - Oxygen heeft de stoute meidenclub een vijftiende seizoen gegeven. De realityserie The Bad Girls Club zal op dinsdag 15 maart 2016 terugkeren in het herenhuis met een nieuwe zustertwist, The Bad Girls Club: Twisted Sisters.

  The Hundred Code
  - The Hundred Code is door HBO Nordic vernieuwd met een tweede seizoen. Na een goed bekeken eerste seizoen in Europa, gaat de Zweeds-Duitse coproductie in 2016 door en zal het mysterie uit het eerste seizoen naar verwachting worden afgerond.

  Nieuwe Series
  Mind Hunters
  - David Fincher en Charlize Theron gaan met de nieuwe serie Mind Hunters naar Netflix. De serie is een adaptatie van het bijna gelijknamige boek van John Douglas and Mark Olshaker, Mind Hunters: Inside the FBI’s Elite Serial Crime Unit. Oorspronkelijk zou de serie door FOX 21, als het eerste studioproject bij HBO, worden gemaakt. Maar FOX 21 is niet langer verbonden aan het project die het verhaal vertelt van de profiel-technieken die Douglas ontwikkelt tijdens zijn ervaringen als een top FBI-onderzoeker van seriemoordenaars en verkrachters.

  When We Rise
  - ABC heeft een miniseries besteld over de rechten van de LBGT gemeenschap. De achtdelige miniserie When We Rise onderzoekt de mensenrechten beweging van de Lesbische, Biseksuele, Gay en transgender gemeenschap. De dramaserie wordt geschreven door Dustin Lance Black (Oscar winnaar voor film Milk). When We Rise vertelt de persoonlijke en politieke strijd, de tegenslagen en de triomfen van de pioniers van homoseksuele mannen en vrouwen die dezelfde rechten wilden krijgen die heteroseksuelen ook hebben.

  Columns
  MijnSerie 10 hartverwarmende families
  - Alexander Eleveld heeft deze week een column geschreven over de toen beste, leukste, vreemdste maar hartverwarmende families die in een serie spelen. Klik hier om te lezen welke tien series Alexander heeft uitgekozen.

  Datums
  Orphan Black
  - Een mini teaservideo is uitgebracht om je warm te maken voor het vierde seizoen van Orphan Black. In april zal het vierde seizoen van Orpgan Black van start gaan, zie de video hieronder;
  Video on youtube


  Second Chance (2016)
  - Op 13 januari 2016 gaat de serie officieel in première maar vanaf 25 december tot en met 6 januari 2016 kun je op FOX NOW, FOX on Demand, HULU en YouTube de serie première van Second Chance (2016) gaan zien.

  When Calls the Heart
  - “Het avontuur is nog maar net begonnen”, zegt de nieuwe promo van het derde seizoen van de dramaserie van Hallmark When Calls the Heart. Op 26 december 2015 is er een speciale twee-uur durende aflevering uitgezonden. Het derde seizoen van When Calls the Heart begint op zondag 21 februari 2016 om 21.00 uur. Zie de promo video hieronder:
  Video on youtube


  Kijkcijfers
  Week 51
  - Klik hier voor de kijkcijfers van 14 december tot en met 20 december.

  Overlijdensberichten
  Patricia Elliott
  - 23 jaar lang speelde zij in de soapserie One Life to Live, Patricia Elliott is zondag 20 december in haar huis in Manhattan overleden aan kanker. Patricia speelde ook in St. Elswhere, Hill Street Blues, Kojak en Kate & Allie. Patricia Elliott is 77 jaar geworden, R.I.P.

  Prijsvragen
  - Geen prijsvragen deze week.

  Antwoorden prijsvragen week 51
  - De antwoorden op de prijsvragen van vorige week zijn:

  * Dokter Tinus
  Vraag: Waar speelt Dokter Tinus zich af?
  Antwoord: Woudrichem

  * Downton Abbey
  Vraag: Welke van de onderstaande feiten over Downton Abbey is NIET waar?
  Antwoord: Het produceren van een aflevering kost gemiddeld twee miljoen pond

  * Occupied
  Vraag: Het verhaal van de serie is gebaseerd op een idee van een bekende schrijver. Welke schrijver is dit?
  Antwoord: Jo Nesbø

  * Penoza
  Vraag: Waar komt het woord 'Penoza' vandaan en waarom heet de serie zo?
  Antwoord: Het is een afleiding van het woord 'Penoze' wat 'onderwereld' betekent

  * The Bridge (2011)
  Vraag: In wat voor auto rijdt Saga Norén?
  Antwoord: Porsche 911

  Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

  Voor je Serieagenda
  Welke serie beginnen aankomende week?
  *Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van december
  - 30 december 2015: Comedians in Cars Getting Coffee – Seizoen 7 (Crackle)

  Via deze weg wil ik je vast een geweldig, liefdevol en gelukkig 2016 toewensen. Uiteraard met veel goede en nieuwe series die je dan in blakende gezondheid kunt gaan zien. Tot volgende jaar.

  Met overzichtelijke nieuwjaarsgroet

  Mandy


  De vernieuwde serie Face Off
  Leuk?
  0
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (1)

  avatar_patrick_1987
  30 dec 2015 21:01 -
  Bedankt voor de update, altijd erg handig iedere week weer, jij ook een hele goede jaarwisseling, ps de kijkcijfers kloppen niet.
  Reageer