Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

MijnSerie 10 hartverwarmende families

Kerstmis komt er aan en dat betekent tijd doorbrengen met je familie! Voor sommige het mooiste moment van het jaar, voor andere een regelrechte ramp. Eten van een veel te groot kerstdiner, weer een setje sokken als cadeau of je broer die niet tegen zijn verlies kan bij een potje Risk. Dat kunnen deze tien tv-families hieronder vast en zeker beamen. Van hartverwarmende momenten tot momenten dat ze elkaar wel letterlijk kunnen wurgen. Het gebeurt in de beste families. Vandaar deze MijnSerie 10, waar je misschien nog wel wat van kan opsteken. Pas wel op voor de spoilers!


Six Feet Under (2000)
Had ik al eens gezegd dat Six Feet Under een persoonlijke favoriet is? Vast wel. Wat denk ik wel geldt voor elke familie in deze wereld (en zeker in deze lijst) is dat ze niet met en niet zonder elkaar kunnen. Dat geldt dus ook voor de familie Fischer. Wanneer de man van Ruth en vader van drie kinderen wordt aangereden op een kruising, begint de ellende. Nate moet gedwongen terugkomen, David zijn homoseksuele gevoelens komen steeds meer tot uiting, Claire zit nog midden in haar schoolcarrière en moeder Ruth weet even niet hoe ze dit allemaal moet aanpakken. Gelukkig nemen we na vijf seizoenen op bijzondere wijze afscheid van deze personages en wil je niet anders dan deze serie opnieuw bekijken.


Modern Family (2009)
Stel je ouders zijn gescheiden en je oude vader komt aanzetten met een jong ding uit Zuid-Amerika? Ten eerste vraag je je af of dat jonge ding het niet doet voor het geld en ten tweede brengt dat misschien wel het hoofd op hol van je broer en je man. Gelukkig is Claire’s broer Mitchell homo en is haar man Phil niet zo snugger. Het brengt de nodige komische taferelen met zich mee en dat al voor zeven seizoenen. Met een berg aan Emmy’s is het echter nu wel wat aan het in kakken. De humor wordt iets teveel van het goede en hoe modern kan je deze familie nog maken, nadat je vader nog een derde kind krijgt. Linda de Mol haalde er in ieder geval genoeg inspiratie uit voor haar eigen moderne familie: Familie Kruys. Het komt alleen bij lange na niet in de buurt van deze ABC-hit.


Friday Night Lights (2006)
Kyle Chandler won een Emmy voor zijn rol als coach Eric Taylor. De coach die voor iedereen klaar staat. Zijn vrouw, zijn dochter(s) en zijn team. Hij geeft de jongens hoop voor de toekomst en ik weet zeker dat deze jongens later in hun oudere dagen hun kleinkinderen vertellen over deze bijzondere man. Familie draait dus zeer beslist niet altijd om de grootte en bloedverwanten. Eric Taylor is bij uitstek een echte familieman die ook zijn vrienden en ‘leerlingen’ als familie beschouwt. Na vijf seizoenen neem je met tranen in je ogen afscheid van deze bijzondere familie.


Parenthood (2010)
Ook grote zenders wagen zich aan familie drama’s. Het punt alleen is dat als de personages echt bestonden en je ze na al die jaren zou interviewen, dan zou je ze weg stoppen in een kliniek. Die karakters maken namelijk de meest heftige dingen mee en dan niet eens eenmalig. Mentaal en fysiek worden ze helemaal kapot gemaakt en dat geldt ook voor de familie Braverman. De serie laat over zes seizoenen zien hoe drie generaties Braverman zich in deze wereld staande houdt. De NBC-serie heeft veel goede recensies ontvangen en dan met name de verhaallijn rondom het Asperger-syndroom heeft veel goede kritieken gekregen. Ander leuk feitje is dat Peter Krause zowel in deze als in Six Feet Under heeft gespeeld, een echte familieman dus!


Brothers & Sisters (2006)
De ABC-variant en voorloper van Parenthood. De kersttafel is voortaan nog maar gedekt voor zes personen als de pater van de familie Walker overlijd. Met dit overlijden komt er echter een berg aan geheimen vrij binnen de familie en dat veroorzaakt natuurlijk het nodige drama, wat wij zo graag willen aanschouwen als kijkers. Zo is er een geheime dochter in het spel en is de strijd om het bedrijf Ojai Foods losgebarsten. Daar komt bij dat de vijf kinderen ook nog allerlei problemen hebben. Niet zo gek dat Sally Field een Emmy heeft gekregen voor haar rol als mater familias om het allemaal in het gareel te houden.


Penoza (2010)
Als er een lijst was met meest bijzondere moeders, dan past Carmen net zo goed in dat rijtje. Carmen van Walraven doet namelijk alles voor haar kroost. Dat terwijl ze de hele onderwereld en de politie achter zich aan heeft. Haar drie kinderen (en kleinkind) zijn alles voor haar en Carmen is alles voor haar drie kinderen. Uiteindelijk kunnen ze allemaal op elkaar terugvallen en is dat niet de bedoeling van een goede familie? Ik geloof ook best dat je een fijne kerst met ze kan hebben. Het is alleen de constante dreiging die mij eerlijk gezegd doet afschrikken, want net als in de serie kan iedereen zomaar afgeknald worden.


Big Love (2006)
Bill Henrickson heeft hoe dan ook een flinke hoeveelheid nageslacht weten te produceren. Het zijn er namelijk negen. Dit is niet omdat deze serie afspeelt in de jaren 50, waar dat nog gebruikelijk was, maar omdat Bill drie vrouwen heeft. Deze Mormoonse familie doet namelijk aan polygamie. Een onderwerp waar het nodige over is en valt te zeggen en daar maakt de serie goed gebruik van. Zo is er een dochter die er tegen is wat d’r vader doet en is er zelfs een zoon die zijn ‘derde’ moeder wel ziet zitten. Kortom genoeg drama voor de familie Henrickson. De makers hebben er trouwens drie jaar over gedaan om onderzoek te doen. Dit om een zo eerlijk mogelijk beeld te schetsen van families die doen aan polygamie.


The Sopranos (1999)
Iets waar je zeker van kan zijn, is dat je veilig bent met deze familie. Als Tony Soprano je beschouwt als familie, dan wordt je beschermt voor het leven. Familie is namelijk alles voor deze lui. Zijn bloedeigen familie, maar ook zijn kameraden in de maffia. Verraad je ze vervolgens? Dan ben je natuurlijk zwaar de sjaak en wordt je misschien met lood en al overboord gegooid. Wat krijg je ervoor terug als familielid? Je hebt gegarandeerd een uitnodiging voor een uitgebreid kerstdiner van Carmela, wie wil dat nou niet? Er wordt trouwens wel vaker een klein dinertje, feestje of bijeenkomst georganiseerd. Bij de Sopranos is er altijd wel een reden voor lekker eten en samenzijn.


Gooische Vrouwen (2005)
Nu zal je waarschijnlijk denken waarom de vier Gooische vriendinnen in deze lijst staan. Toch zal elke fan bevestigen dat deze personages met elkaar een behoorlijke hechte kliek zijn gaan vormen. Ze kunnen niet met en niet zonder elkaar. Natuurlijk is er af en toe ruzie als blijkt dat Cheryl met Tom naar bed is geweest en zelfs zwanger is van hem of dat Martin voor de zoveelste keer is vreemdgegaan. Maar op momenten dat Willemijn en Evert sterven, dan zijn ze er voor elkaar. Om elkaar te steunen, maar ook vooral om een goed glas wijn achterover te tikken en flink met elkaar te lachen. Na de gebeurtenissen in de twee films is het zeker: deze vier dames en aanhang is, ook al zijn ze geen bloedverwanten, familie van elkaar.


Friends (1994)
Dat zelfde geldt eigenlijk ook voor deze zes vrienden. Ook al zien wij ze alleen maar als goedlachse en humoristische karakters, er zullen vast momenten zijn geweest dat ze elkaar echt niet konden luchten of zien. Toch blijkt dat deze zes niet zonder elkaar kunnen en wat is er leuker dan te bedenken waar deze zes nu zijn in het leven? Gelukkig getrouwd met een hoop kinderen in één of andere luxe buitenwijk in Amerika? Hoe gezellig zullen die kerstdiners zijn met elkaar!

Dat brengt mij gelijk op het einde van deze MijnSerie 10. Voor mij persoonlijk komt het er op neer dat familie niet altijd bloed gerelateerd moet zijn. Hele goede vrienden zijn namelijk ook net familie en dat is toch waar kerstmis om draait, dat je met de mensen bent om wie je geeft en daar prachtige dagen mee hebt! Fijne feestdagen!

Kennen jullie nog andere bijzondere families die ontbreken in deze lijst?
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_JanWillemK
22 dec 2015 17:11 -
Als je Gooische Vrouwen en Friends als "familie" beschouwd kan je ook How I Met Your Mother plaatsen in de lijst.
Ik zou dan nog eerder gaan voor Vikings & Gilmore Girls, die verdienen het meer om op deze lijst te staan ;)
Reageer
avatar_anonymous
23 dec 2015 11:30 -
De Bundy's natuurlijk :)
Reageer
avatar_monique1963
23 dec 2015 14:53 -
de familie Michaelson, the Originals :)
Reageer
avatar_Tvman
12 feb 2016 22:02 -
Sons of anarchy want dat is dan ook een soort van familie :)
Reageer

Laatste nieuws

De Amerikaanse dramaserie Pose is niet vernieuwd met een vierde seizoen en eindigt dus met het aankomende derde seizoen, dat in mei zal verschijnen.
Vandaag, 09:00
Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het eerste seizoen van Wataha. We geven twee dvd’s weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
vrijdag, 14:00
Het vervolg van de populaire Amerikaanse komedieserie Frasier uit 1993 gaat in productie bij Paramount+.
vrijdag, 13:00
Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen....
vrijdag, 11:03
De Britse misdaadserie The Serpent is vanaf begin volgende maand te zien op Netflix. Tom Shankland (The Missing) heeft twee afleveringen geregisseerd.
vrijdag, 11:00
De voor de GLAAD Award-genomineerde Alec Mapa voegt zich bij de cast van een nog titelloze, nieuwe komedieserie van ABC.
vrijdag, 10:00