Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Weekoverzicht 43

Inhoud

  Zo, nu het noorden en het midden van het land terug van vakantie zijn, en ik dus ook, is het tijd voor het zuiden om even wat tijd te nemen voor rust en veel series, lekker dagjes weg of een welverdiende zonvakantie. Maar voordat het zuiden op pad gaat nog even het serie nieuws van 19 oktober tot en met 25 oktober.

  Series
  Alaskan Bush People
  - Discovery Channel heeft nog niet genoeg van de familie Brown. De realityserie Alaskan Bush People heeft een vierde seizoen gekregen. Op 1 november 2015 zal het vierde seizoen van start gaan.

  America's Got Talent
  - Howard Stern zal volgend jaar niet terugkeren als jurylid van America's Got Talent, maar goed nieuws (volgens Cowell zelf) Simon Cowell zal zijn plaatst in nemen volgende zomer als seizoen elf van start gaat. Zie hieronder de tweet van Cowell zelf:

  Antiques Roadshow (US)
  - PBS’s Tussen Kunst en Kitch wordt volgend jaar twintig. Op maandag 4 januari 2016 zal het twintigste seizoen van Antique Roadshow (US) van start gaan.

  Blood & Oil
  - ABC heeft Blood & Oil minder afleveringen gegeven. Het eerste seizoen krijgt nu tien afleveringen in plaats van dertien afleveringen. Zoals het er dus nu uitziet zal de soapy dramaserie Blood & Oil geen tweede seizoen krijgen en zal de tiende aflevering van het eerste seizoen ook de allerlaatste worden.

  Boomers
  - De Boomers doen het nog heel erg goed. BBC One heeft de komedie vernieuwd met een tweede seizoen van zes afleveringen die aan het begin van 2016 van start zal gaan. BBC comedy commissioning controller Shane Allen zei: “Het nieuwe seizoen zorgt ervoor dat onze vrolijke gepensioneerde in nog meer pijnlijke en belachelijke situaties terecht komen met zeer scherpe dialogen. Het is een voorrecht om te zien wat deze geliefde en doorgewinterde performers vol gas doen met het rijke komische materiaal.”

  Casual
  - Er zijn slechts drie afleveringen van de nieuwe komedieserie van Hulu Casual uitgezonden en nu al heeft Hulu besloten om de serie te vernieuwen met een tweede seizoen. Het tweede seizoen zal dertien afleveringen krijgen en in 2016 van start gaan.

  Clipped
  - De komedieserie Clipped van PBS is gekortwiekt. De serie Clipper, over een groep van buitenbeentjes van de middelbare school die samenwerken bij de kapperzaak Buzzy’s, kon geen hoge kijkcijfers leveren en krijgt geen tweede seizoen. Het eerste seizoen heeft slechts tien afleveringen gehad en de nu allerlaatste aflevering is op 18 augustus 2015 uitgezonden.

  Code Black
  - CBS heeft ook vertrouwen in de nieuwe medische dramaserie Code Black. De serie Code Black die is gesitueerd in de drukste ER van Amerika heeft een order gekregen voor zes extra scripts. Het wachten is nu op de kijkcijfers van alle platformen en als die goed zijn zullen de scripts naar alle waarschijnlijkheid tot afleveringen worden omgezet.

  Dr. Ken
  - ABC heeft een volledig seizoen besteld van de vrijdagavond komedie Dr. Ken. Het eerste seizoen zal dus een totaal krijgen van 22 afleveringen, waarmee een tweede seizoen wel heel dichtbij komt. Dr. Ken ging op 2 oktober 2015 in première en had 6,71 miljoen kijkers. De aflevering daarna zakte dat cijfer met één miljoen kijkers. De kijkcijfers bleven daarna stabiel en dat was een goed teken. In ieder geval goed genoeg voor ABC om hun vertrouwen te laten zien in de komedie van de hoofdrolspeler en bedenker van de serie Ken Jeong.

  Gilmore Girls
  - Acht jaar nadat de serie Gilmore Girls is beëindigd heeft Netflix aangekondigd dat er een achtste seizoen gaat komen. Na onderhandelingen tussen Netflix en Warner Bros, zijn serie-bedenker Amy Sherman-Palladino en uitvoerend producent Daniel Palladino overeen gekomen dat het nieuwe leven van de Gilmore Girls een gelimiteerde serie zal worden van vier 90 minuten durende films. De onderhandelingen met Lauren Graham en Alexis Bledel als moeder en dochter Lorelai en Rory Gilmore zijn nu gaande.

  Ink Master
  - Spike TV, de zender die tegenwoordig ook in Nederland te zien is, heeft de tattoo artiesten van Ink Master een achtste seizoen gegeven. Het nieuwe seizoen zal zestien afleveringen krijgen en in de zomer van 2016 van start gaan.

  Inside No. 9
  - Wat gebeurt er op nummer 9 in je eigen straat, weet jij het? BBC Two heeft de komedieserie Inside No. 9 vernieuwd met een derde seizoen. Acteur Reece Shearsmith heeft het gerucht bevestigd via twitter:

  Instant Mom
  - Nickelodeon heeft de Tia Mowry-Hardrict komedieserie gecanceld. Er zal dus geen vierde seizoen komen van Instant Mom. Nickelodeon heeft de cast en crew al geïnformeerd dat het derde seizoen, die in december 2015 zijn laatste aflevering zal krijgen, het laatste seizoen zal zijn.

  Limitless
  - Limitless heeft de hemel dan niet in vuur en vlam gezet, maar CBS heeft vertrouwen in de dramaserie. Limitless, de serie die gebaseerd is op de gelijknamige film uit 2011, heeft een volledig eerste seizoen order gekregen. Dat houdt in dat het eerste seizoen 22 afleveringen gaat krijgen. En dan is de serie heel dichtbij om een tweede seizoen te gaan krijgen. “We zijn zeer blij met hoe de serie elke week weer evalueert op creatief niveau en opvalt door zijn unieke manier van het verhaal vertellen, “ zei Glenn Geller, president CBS entertainment. “Het heeft een zeer sterke start gehad in een zeer competitieve omgeving.”

  Mr Selfridge
  - In april 2015 was er min of meer bekend gemaakt dat de Engelse dramaserie van ITV Mr Selfridge geen vijfde seizoen zal krijgen. Nu is dat nieuws officieel, het vierde en dus laatste seizoen zal aan het begin van 2016 van start gaan. Zie hieronder de twee van Amanda Abbington:

  MythBusters
  - Discovery heeft na veertien seizoenen een eind gemaakt aan de MythBusters. De langlopende realityserie die probeert mythen, legendes en broodje-aap verhalen te ontkrachten zal aan zijn eind komen in 2016 aan het eind van seizoen veertien. Jamie Hyneman, één van de presentatoren zei: “Wij {mede-presentator Adam Savage} zijn de uitvoerende producenten van de serie en dat zijn we al een tijdje. We zijn dus medeverantwoordelijk voor deze beslissing. We hebben heel sterk materiaal gehad tussen alle seizoenen. Het is al veertien jaar en het is tijd. We willen eindigen met een sterke zaak.”

  Other Space
  - De sciencefiction komedie Other Space van Yahoo! Screen is gecanceld na slechts één seizoen. De reden lijkt te zijn dat ze er financieel op verliezen.

  Sherlock
  - Voor alle fans, het wachten is eindelijk over, Sherlock: The Abominable Bride, met Benedict Cumberbatch en Martin Freeman, de seizoen vier special zal op vrijdag 1 januari 2016 om 21.00 van start gaan. Kijk hieronder de trailer met titel en uitzenddatum:
  Video on youtube


  Sin City Saints
  - De basketbal komedie heeft ook niet genoeg geld op geleverd voor Yahoo! Screen. Sin City Saints is ook na één seizoen gecanceld. Yahoo Chief Financial Officer Ken Goldman zei: “We hebben er lang en hard over moeten nadenken. En de conclusie gold zeker voor onze originele video inhoud, we konden niet zien dat we er financieel op vooruit zouden gaan. En dan denk ik aan Community, Sin City Saints enzovoort.”

  Switched at Birth
  - Freeform (ABC Family) heeft de award winnende dramaserie Switched at Birth vernieuwd met een vijfde seizoen. En in dat vijfde seizoen zal ook een mijlpaal worden bereikt, de 100ste aflevering. Het vijfde seizoen zal in 2016 van start gaan. De laatste aflevering van het vierde seizoen wordt op maandag 26 oktober 2015 uitgezonden. “Elk seizoen weet Switched at Birth een frisse en herkenbare verhaallijn te produceren, die belangrijke sociale issues aankaart die de kijker dagelijks ervaart,” zei Karey Burke, uitvoerend vicepresident, programmering en ontwikkeling. “We zijn heel benieuwd waar Lizzy {Weiss, uitvoerend producent} de karakters nu weer mee naar toe gaat nemen.”

  The Curse of Oak Island
  - Hystory heeft The Curse of Oak Island vernieuwd met een derde seizoen. Na twee jaar van plannen is het tijd om met het grote graven te beginnen op 10 november 2015 om 21.00 uur.

  The Player
  - Zoals het er nu uit ziet gaat The Player geen tweede seizoen krijgen. NBC heeft de Philip Winchester en Wesley Snipes actie-dramaserie verkort van dertien tot negen afleveringen. Dit heeft waarschijnlijk alles te maken met de lage kijkcijfers en mochten die niet veel beter worden is aflevering negen de laatste van The Player.

  The Whispers
  - Het zal niet als een echte verrassing komen na de lage kijkcijfers maar ABC heeft de sciencefiction serie The Whispers gecanceld na slechts één seizoen van dertien afleveringen. De serie wordt ten grave gedragen op de begraafplaats van gecancelde series de fans achterlatend met een onbevredigend einde.

  Zwarte Tulp
  - Wanneer het tweede seizoen van Zwarte Tulp van start zal gaan is nog niet bekend. Maar wat we wel weten is dat Huub Stapel zal terugkeren in het tweede seizoen, al heeft hij het wel erg druk met Flikken Rotterdam, dit keer ook weer als geest. En een andere bekende naam is toegevoegd aan het tweede seizoen van Zwarte Tulp. Derek de Lint (Bloedverwanten) zal een grote rol gaan spelen in het tweede seizoen van de originele Videoland dramaserie Zwarte Tulp. Op dit moment is het eerste seizoen van Zwarte Tulp te zien bij RTL4.

  Nieuwe Series
  Ash vs Evil Dead
  - Voor de fans hier alvast de eerste vier minuten van de nieuwe horror komedie Ash vs Evil Dead:

  Emerald City
  - We’re off to see The Wizard, The Wonderful Wizard of Oz! En die Wizard is Vincent D’Onofrio (Daredevil). NBC heeft D’Onofrio (foto) gecast als de raadselachtige leider van Emerald City. Een man van de wetenschap in een wereld van magie. Hij leidt door te inspireren, angst aan te jagen en een vage overeenkomst met de grote heksen. De tiendelige serie Emerald City is gebaseerd op de boekenreeks Wizard of Oz van L. Frank Baum. Wanneer de serie in première gaat is nog niet bekend gemaakt.

  Master of None
  - De nieuwe Netflix Original komedieserie Master of None, die op 6 november 2015 In première gaat, heeft een officiële trailer, zie hieronder:
  Video on youtube


  Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten
  Freeform (ABC Family)
  - Freeform (ABC Family) heeft nog wat première- en startdatums aangekondigd voor aankomende winter. Naast de al reeds aangekondigde datums van Pretty Little Liars en de premièredatum van Shadowhunters op 12 januari 2016, heeft Freeform nog vier première- en startdatums vrijgegeven. De nieuwe serie Recovery Road gaat samen met seizoen 3B van The Fosters (2013) op 18 januari van start. Young & Hungry en Baby Daddy zullen beide op 3 februari 2016 beginnen aan hun nieuwe seizoenen.

  Hoge boete voor illegaal downloaden
  - De schrik zit er goed in bij de gebruikers van onder andere Popcorn Time. Een Nederlandse jongen, die tijdelijk in Duitsland woont, heeft een boete gekregen voor het kijken naar vijf afleveringen van The Vampire Diaries via Popcorn Time. Hij deed dit in Duitsland, en daar krijgen downloaders grote boetes. In Nederland wordt er (nog) geen jacht gemaakt op de eindgebruiker maar op de sites die de illegale downloads aanbieden. Maar voor Nederlandse Popcorn Time gebruikers was de boete het start signaal om te stoppen met streamen van de populaire streamingdienst (1,3 miljoen gebruikers in Nederland). Inmiddels is Popcorn Time een andere dienst begonnen waar geen enkele verwijzing meer voorkomt naar auteursrechten, Butter.

  MijnSerie
  Columns
  - Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben wij Inna1989 gevraagd naar welke series zij kijkt en waar, wanneer en met wie zij dan kijkt.

  - Binnenkort kun je weer stemmen op de beste serie van 2015, in de nieuwe column van Joske Dik lees je een tussenstand van de beste nieuwkomers van 2015.

  Design
  - Je weet dat er enorm veel werk in is gestoken, maar het resultaat is er dan ook naar. Het nieuwe design van de serie informatie pagina is ‘af’ (als je ooit van af kan spreken bij een website!).

  Kijkcijfers
  - Klik hier voor de kijkcijfers van week 42.

  Prijsvragen
  - Tot 28 oktober kun je kans maken op de onderstaande serie:

  The Leftovers
  - Klik hier als je kans wil maken op het eerste seizoen van The Leftovers.

  Antwoord prijsvraag week 42
  - Het antwoorden op de prijsvragen van vorige week zijn:

  * Arrow
  Vraag: Hoe heet de tweede spin-off van de serie Arrow?
  Antwoord: Legends of Tomorrow

  * Halt & Catch Fire
  Vraag: Waar verwijst de titel van de serie Halt & Catch Fire naar?
  Antwoord: Machinetaalinstructie

  *The Firm
  Vraag: De serie The Firm pakt de draad op tien jaar na het gelijknamige boek van schrijver John Grisham. Onder welke naam verscheen dit boek in Nederland?
  Antwoord: Advocaat van de Duivel

  *The Originals
  Vraag: Hoe heet de échte vader van Klaus?
  Antwoord: Ansel

  *The Vampire Diaries
  Vraag: Van wie is Elena Gilbert een dubbelganger?
  Antwoord: Amara

  Na een week even heerlijk met vakantie te zijn geweest, ga ik weer volop aan de slag. Ik wil Mackey en Hangmat bedanken voor hun tips tijdens mijn vakantie en blijf de tips sturen, ze zijn zeer welkom. Voor je agenda voor aankomende week weer een paar series; 26 oktober Robot Chicken, 27 oktober Catastrophe, 28 oktober Ultimate Airport Dubai, 29 oktober Detectorists en Pokémon, 30 oktober David Tutera’s CELEBraties en Citizen Khan, 31 oktober De Kwis. Voor iedereen die net met vakantie is geweest, welkom thuis en voor iedereen die nog met vakantie gaat, hele gezellige en rustige week en kom gezond en uitgerust weer thuis. Tot volgende week.

  Met overzichtelijke vakantiegroet

  Mandy
  Leuk?
  0
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (10)

  avatar_anonymous
  26 okt 2015 11:35 -
  Eindelijk een datum voor Sherlock en de opnames voor het 4e seizoen beginnen in de lente.

  Waarschijnlijk is dit wel slecht nieuws voor de Doctor Who fans. Het artikel kan ik niet meer terug vinden, maar heb gelezen dat er in 2016, op 1 a 2 specials na, geen Doctor Who komt.

  Steven Moffat heeft het te druk met Sherlock.
  Reageer
  avatar_fidodido
  26 okt 2015 11:57 -
  Bij Sherlock staat wel een fout, staat Morgan Freeman moet Martin Freeman zijn :) anders ziet Watson er in 1 keer wel heel anders uit.
  Maar eindelijk weer sherlock idd :)
  Reageer
  avatar_Mandy1966
  26 okt 2015 12:48
  Het zal worden gewijzigd, bedankt voor je oplettendheid.
  Reageer
  avatar_Inna1989
  26 okt 2015 12:01 -
  Wow dat had ik niet verwacht.
  Ondanks dat ik niet gewonnen heb, had ik wel de antwoorden goed van The Originals en The Vampire Diaries.
  Bedankt voor het weekoverzicht.
  Reageer
  avatar_Mandy1966
  26 okt 2015 12:48
  Geen dank hoor.
  Reageer
  avatar_Inna1989
  26 okt 2015 16:06
  Mandy, ABC trekt stekker uit Blood & Oil.
  Reageer
  avatar_Mandy1966
  26 okt 2015 16:58
  Hallo Daisy, op dit moment heeft ABC Blood & Oil nog steeds niet officieel gecanceld. Er is nog geen persbericht hierover.
  Reageer
  avatar_Petertjuh4
  26 okt 2015 12:43 -
  Hm.. the player al de tweede serie die wordt afgekapt in het aantal afleveringen.. Belooft niet veel goeds voor de series.
  Reageer
  avatar_JanWillemK
  26 okt 2015 14:35 -
  Mooi joh! Alaskan Bush People heeft een 4e seizoen gekregen. Zal mijn moeder heel tevreden mee zijn!
  Reageer
  avatar_JanWillemK
  26 okt 2015 14:36
  Ow, en Gilmore Girls.. Altijd, kom maar op! :D
  Reageer