Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Week Overzicht 4

Inhoud

  Het is pilotseizoen. Dat betekent dat Hollywood veel te druk is met het casten, schrijven en bestellen van series die nooit op televisie komen. Meer tijd voor ons om ons te richten op die series die we wel kunnen zien. En dat zijn er, blijkt dus deze week, een heleboel! Kleine series, grote series, we stoppen ze in het Week Overzicht. En maar lekker draaien!

  Apocalypse
  - NBC geeft groen licht aan een dramedie (drama + komedie) met in de hoofdrollen Rob Lowe (Parks and Recreation), Megan Mullaly (Will & Grace) en Jenna Fischer (Jim en Pa-, sorry, The Office). Apocalypse zal tien afleveringen tellen en is een “gedurfde, adrenaline-gevulde serie over de laatste dagen van de mensheid. Het gaat over een uitgebreide familie wiens levens weer samenkomen als het nieuws komt dat er een komeet op aarde zal storten,” aldus het persbericht van NBC. De serie wordt geschreven door Iain Hollands (Beaver Falls) en Michael Engler (30 Rock) en wordt in samenwerking met SkyTV gemaakt.

  Backstrom
  - “Je bent gek. Ik heb net 202 afleveringen en tien jaar aan televisie gedaan. Dit is het laatste wat ik wil doen!” vertelt Rainn Wilson (The Office) aan HitFix na het telefoontje van zijn agent of hij een pilot wilde lezen genaamd Backstrom. “Toen las ik het en dacht ik ‘Argh. Verdomme. Ze halen me terug naar televisie’. Ik wilde eigenlijk gewoon een hele lange vakantie nemen en indie films maken die niemand ooit zou zien. Maar ik werd verliefd op het personage. Hij is zo fascinerend en heeft zo veel facetten,” legt Wilson uit over het personage dat hem terugbracht naar televisie. Backstrom ging afgelopen donderdag in première.

  Dagboek van een Callgirl
  - Net5 brengt de nieuwe serie Dagboek van een Callgirl op de buis. In de hoofdrol zien we Sanne Langelaar (Verliefd op Ibiza) en Susan Visser (Gooische Vrouwen). De serie, gebaseerd op de Britse serie Secret Diary of a Call Girl, gaat over een ogenschijnlijk normale jonge vrouw die een dubbelleven leidt als callgirl. Ook Dirk Zeelenberg (Hartenstraat), Mark van Eeuwen (Goede Tijden Slechte Tijden) en Matthijs van de Sande Bakhuyzen (Kenau) spelen een rol. NLFilm produceert. Op 19 maart begint de serie.

  Empire
  - Empire schrijft een beetje geschiedenis. Voor de derde aflevering van de serie zijn de kijkcijfers in Amerika wéér gestegen. Gestegen! Kijkcijfers stijgen niet, tenzij er een Super Bowl aan vooraf gaat of er draken in de serie voorkomen. Toch is het nieuwe FOX drama in beide weken na de al indrukwekkende première nog steeds gegroeid. Het is de eerste keer in vijf jaar dat een nieuwe dramaserie groeide in haar derde week.

  Gouden Bergen
  - SBS6 heeft een volledig seizoen bestelt van haar pilot Gouden Bergen. De serie van regisseur Idse Grotenhuis, die ook de afleveringen schrijft, vertelt het verhaal van zes rijke vrouwen die financiële problemen krijgen. Gouden Bergen was samen met Bureau Raampoort onderdeel van een project van SBS6 om eerst twee afleveringen uit te zenden van een serie voor er een volledig seizoen werd gegeven. Hoewel Gouden Bergen minder scoorde in de kijkcijfers dan Bureau Raampoort, lijkt het project met de bestelling een succes voor de zender.

  Homeland
  - “We wilden een serie maken over personages met gebreken in het hart van een veiligheidsdienst met gebreken dat een land met gebreken beschermt in de naam van een gebrekkig idee - democratie - tegen radicale, gewelddadige mensen. Dit was het centrale idee en toen gingen mensen kijken of deze twee samen zouden komen of niet,” vertelt acteur Damian Lewis aan Buzzfeed over de verandering die Homeland onderging. “[De schrijvers] werden overvallen door het succes van die verhaallijn en ze hadden een probleem toen mensen gingen kijken voor die relatie,” zegt Lewis, die drie seizoenen tegenover Claire Danes speelde in het spraakmakende koppel van een geradicaliseerde veteraan en een CIA agente. “Hij moest gaan,” concludeert Lewis, die niet terugkwam voor seizoen vier van de serie.

  In the Flesh
  - Geen nieuw seizoen voor deze vlezige serie.

  Jane the Virgin
  - Het was kort maar krachtig. In de winterpremière van Jane the Virgin was er een korte mededeling over immigratie in de Verenigde Staten. Alba (Ivonne Coll), die vorig jaar van de trap af werd geduwd, riskeerde nu uitzetting nadat het ziekenhuis er achter kwam dat ze illegaal was. In typische Jane the Virgin stijl, verscheen een tekst prompt in beeld dat las “dit gebeurt echt, zoek het op”. “Immigratie is altijd iets waar we het over wilden hebben,” zegt uitvoerend producent Jennie Urman aan Buzzfeed. “Het raakt zo veel mensen in de Latino gemeenschap en het is iets waar ons land mee worstelt. We vonden dat mensen bewust moesten zijn hiervan,” zegt Urman over het uitzetten van patiënten als blijkt dat ze illegaal zijn.

  Jeuk
  - “Het was de eerste keer voor me, maar ik vond het stiekem best makkelijk,” vertelt Simon Keizer (ja, van Nick) over zijn debuut als acteur in de serie Jeuk. “Jeuk is een serie die mij persoonlijk heel erg aanspreekt. Het is heel herkenbaar. Je merkt heel goed dat ze er al een seizoen op hebben zitten dus ik kwam in een warm bad terecht. Het was heel fijn,” vertelt de zanger en nu dus acteur aan Kemna.tv. Simons aflevering van Jeuk was 23 januari te zien op NPO3.

  Ray Donovan
  - Golden Globe winnaar Ian McShane (Deadwood) zal een seizoenslange rol spelen in het derde seizoen van Ray Donovan. McShane speelt Malcolm Finney, een prominente producent en miljardair die Ray inhuurt om zijn familie uit een potentieel catastrofale situatie te halen. Productie begint volgende week voor de Showtime serie.

  Supergirl
  - De nieuwe serie van Greg Berlanti en Ari Adler, die al een volledige bestelling heeft ontvangen van CBS, heeft haar hoofdrolspeelster gevonden. Glee’s Melissa Benoist doet wederom een cape om en speelt de rol van Supergirl, ofwel Kara Zor-El, Supermans nichtje. “Sinds ze gearriveerd is op aarde houdt ze haar krachten geheim. Nu is ze 24 en besluit ze om haar bovennatuurlijke krachten te omarmen en de heldin te worden die ze altijd bestemd was te worden,” leest de logline van de serie. Het personage werd voor het laatst gespeeld door Laura Vandervoort in Smallville. Of Supergirl ook gaat zingen is nog niet bekend.

  The Good Wife
  - Archie Panjabi is nooit geheimzinnig geweest over haar vertrekt bij The Good Wife en nu vertelt ze aan E!Online hoe ze tot deze beslissing gekomen is. “Ik zoende Gillian Anderson tijdens opnames van The Fall. Regisseur Allan Cubitt zegt ‘Archie, kan je iets terughoudender doen?’. En ik denk dat ik erg opdringerig was omdat een personage na zo veel tijd echt invloed op je heeft,” legt Panjabi uit, verwijzend naar de stoere Kalinda Sharma, die absoluut niet terugdeinst voor wat intimiteit. “Toen dacht ik, ‘ok het is tijd om te gaan’”. Panjabi zal aan het eind van seizoen zes The Good Wife verlaten.
  - Dit is geen politieke site of modesite, maar Michelle Obama droeg een outfit naar de State of the Union afgelopen week die Julianna Marguilles ook droeg in een aflevering van The Good Wife aanhad. Nu kan dit toeval zijn, maar wij denken graag dat mevrouw Obama zich identificeert met Alicia Florrick.

  The 100
  - “Raven gaat door een zeer menselijke ontwikkeling,” vertelt actrice Lindsey Morgan aan E!Online over haar personage Raven na de schokkende dood aan het eind van vorig jaar. “Het breekt Ravens hart. Ze kan niet geloven dat Clarke dit heeft gedaan. Voor Clarke was het een numerale afweging. Maar voor Raven was één persoon alles waard,” legt ze uit. Het zet een vriendschap op scherp die pas net gevormd is. “Clarke wist hoeveel hij betekende voor Raven. Er gaat veel gebeuren tussen hen en dit zal nog lang impact hebben op Raven,” verklapt Morgan.

  Onderzoek
  - Heb je het gevoel dat er erg veel series zijn momenteel? Dan ben je erg oplettend. FX Networks deed onderzoek en concludeerde dat er maar liefst 328 gescripte nieuwe series in de Verenigde Staten in première gingen in 2014. De vijf commerciële zenders lanceerden 124 gescripte drama’s en komedies, streamingsdiensten zette er 24 online en kabelzenders waren goed voor 180 nieuwe series. Het aantal nieuwe series, een onomstotelijk bewijs dat series onwijs populair zijn, is verdubbeld in de afgelopen vijf jaar en verdriedubbeld sinds 2007. Nu heb je een goed excuus als je oom je weer vraagt waarom je The Wire nog niet gezien hebt.

  Diensten
  - Nederland wordt niet vaak vermeld tijdens de bekendmaking van kwartaalcijfers van een internationaal bedrijf, maar Netflix CEO Reed Hasting noemde ons toch als voorbeeld, al was het in een negatieve zin. Nederland is namelijk een downloadland bij uitstek en de gratis dienst Popcorn Time blijkt hier een enorm succes. Sinds september 2014 is Popcorn Tim explosief gegroeid en staat nu ongeveer gelijk met Netflix qua gebruikers. Hoewel illegaal downloaden nu illegaal is in Nederland, moeten er nog stappen gezet worden om Popcorn Time aan banden te leggen.
  - Wat is populariteit? Niemand weet het, maar er is zelden zo’n accurate weergeving geweest van de intensiteit die fans beleven als Tumblr. De website introduceert nu Fandometrics, een verzameling van data over de populairste wat dan ook in Tumblr die week. De eerste week werd er wat TV betreft het meest gepost over de Golden Globes, Legend of Korra, Supernatural, Agent Carter en Glee. Het is nu wachten tot Tumblr-gebruikers gaan racen voor de nummer #1 positie en de Derde Wereldoorlog uitbreekt tussen fans van Pretty Little Liars en Dr. Who.
  Leuk?
  0
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (2)

  avatar_JanWillemK
  26 jan 2015 23:17 -
  Ray Donovan is toch van Showtime.. ? Sowieso word de serie niet uitgezonden op HBO.
  Reageer
  avatar_anonymous
  27 jan 2015 11:32
  Klopt is van Showtime, heb het net aangepast.
  Reageer