Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Doorgelicht: Will Koopman en Oogappels

De Nederlandse media besteden de laatste tijd enorm veel aandacht aan het feit dat Talpa televisieprogramma’s en presentatoren weghaalt bij RTL en onderbrengt bij SBS6.

De media melden bijna niets over de uitstekende serie Oogappels, die Talpa intussen heeft gemaakt voor BNNVARA. Oogappels, geschreven door Roos Ouwehand, Frank Houtappels en Lex Passchier, is geregisseerd door Will Koopman. De cast bestaat uit onder anderen Bracha van Doesburg, Malou Gorter, Ramsey Nasr, Nadia Amin, Jeroen Spitzenberger, Eva van der Gucht en Mike Libanon.

In Oogappels volgen we vier verschillende gezinnen in een middelgrote Nederlandse stad. Hun kinderen zitten op dezelfde middelbare school. De ouders hebben allen zo hun eigen manier van opvoeden. Maar voor hen allemaal geldt dat ze de lat voor zichzelf én hun oogappels heel hoog leggen: het leven moet vooral perfect zijn

Oogappels is karikaturaal, maar snel, aandoenlijk en herkenbaar. Met soms plotseling een dramatische wending. Precies zoals in Gooische vrouwen, dat van dezelfde makers was. Het heeft iets geks om een productie van Talpa bij de publieke omroep te zien, want die producent wordt altijd geassocieerd met amusementsprogramma’s als The Voice of Holland.

6980 WillKoopman2
Will Koopman

Regisseur Will Koopman beschikt over unieke kwaliteiten en het verdient waardering dat Talpa haar inmiddels al jaren projecten laat realiseren. Al in 1992 besloot Koopman zich op het regiewerk te richten en regisseerde ze voor de VARA de politieserie Bureau Kruislaan. Later in de jaren negentig regisseerde ze de televisieserie Vrouwenvleugel, die in 1994 werd bekroond met een Gouden Televizier-Ring.

Will Koopman was met enkele anderen verantwoordelijk voor de dramaserie Baantjer, wekelijks goed voor drie miljoen kijkers. In 2005 werkte ze aan de successerie Gooische vrouwen. De serie trok elke week 1,5 miljoen kijkers. In 2012 begon ze met Komt een man bij de dokter en ook met Divorce. In 2015 volgden Familie Kruys en Gouden Bergen. In 2018 maakte ze de speelfilm All You Need Is Love. Het is mooi dat BNNVARA inziet welke kwaliteiten zij heeft en het is erg goed dat de publieke omroep de dramaserie Oogappels gewoon heeft besteld bij Talpa.

Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen....
Vandaag, 11:03
Het eerste seizoen van de superheldenserie The Boys is sinds 26 juli te zien op Amazon Prime Video. Er volgt binnenkort een tweede seizoen.
Vandaag, 10:00
Lost in Space (2018) is een Amerikaanse sciencefictionserie van Netflix. Binnenkort gaat het tweede seizoen van start.
Vandaag, 09:00
Naar aanleiding van een bezoekje van Sinterklaas kwam ik op het idee voor deze column. Het gaat over de zin of onzin van sommige afleveringen in series.
Gisteren, 14:00
HBO heeft het groene licht gegeven voor de serie The White House Plumbers.
Gisteren, 13:00
Silent Witness is een Britse misdaadserie van de BBC. De serie ging van start in 1996.
Gisteren, 12:00
8