Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Doorgelicht: Will Koopman en Oogappels

Doorgelicht: Will Koopman en Oogappels

De Nederlandse media besteden de laatste tijd enorm veel aandacht aan het feit dat Talpa televisieprogramma’s en presentatoren weghaalt bij RTL en onderbrengt bij SBS6.
De media melden bijna niets over de uitstekende serie Oogappels, die Talpa intussen heeft gemaakt voor BNNVARA. Oogappels, geschreven door Roos Ouwehand, Frank Houtappels en Lex Passchier, is geregisseerd door Will Koopman. De cast bestaat uit onder anderen Bracha van Doesburg, Malou Gorter, Ramsey Nasr, Nadia Amin, Jeroen Spitzenberger, Eva van der Gucht en Mike Libanon.

In Oogappels volgen we vier verschillende gezinnen in een middelgrote Nederlandse stad. Hun kinderen zitten op dezelfde middelbare school. De ouders hebben allen zo hun eigen manier van opvoeden. Maar voor hen allemaal geldt dat ze de lat voor zichzelf én hun oogappels heel hoog leggen: het leven moet vooral perfect zijn

Oogappels is karikaturaal, maar snel, aandoenlijk en herkenbaar. Met soms plotseling een dramatische wending. Precies zoals in Gooische vrouwen, dat van dezelfde makers was. Het heeft iets geks om een productie van Talpa bij de publieke omroep te zien, want die producent wordt altijd geassocieerd met amusementsprogramma’s als The Voice of Holland.

6980 WillKoopman2
Will Koopman

Regisseur Will Koopman beschikt over unieke kwaliteiten en het verdient waardering dat Talpa haar inmiddels al jaren projecten laat realiseren. Al in 1992 besloot Koopman zich op het regiewerk te richten en regisseerde ze voor de VARA de politieserie Bureau Kruislaan. Later in de jaren negentig regisseerde ze de televisieserie Vrouwenvleugel, die in 1994 werd bekroond met een Gouden Televizier-Ring.

Will Koopman was met enkele anderen verantwoordelijk voor de dramaserie Baantjer, wekelijks goed voor drie miljoen kijkers. In 2005 werkte ze aan de successerie Gooische vrouwen. De serie trok elke week 1,5 miljoen kijkers. In 2012 begon ze met Komt een man bij de dokter en ook met Divorce. In 2015 volgden Familie Kruys en Gouden Bergen. In 2018 maakte ze de speelfilm All You Need Is Love. Het is mooi dat BNNVARA inziet welke kwaliteiten zij heeft en het is erg goed dat de publieke omroep de dramaserie Oogappels gewoon heeft besteld bij Talpa.

Video on youtube
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten