Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Uitgelicht: Dit moet je weten over Quibi

Uitgelicht: Dit moet je weten over Quibi

De nieuwe streamingdienst Quibi, die in april 2020 van start zal gaan, biedt een totaal afwijkend concept. De dienst zal zich daarmee kunnen onderscheiden van partijen als Netflix en Disney+.
Quibi is opgericht door voormalig Disney- en Pixar-baas Jeffrey Katzenberg en heeft al diverse grote namen weten aan te trekken. Zo zullen Steven Spielberg, Steven Soderbergh, Guillermo del Toro, Sam Raimi en Antoine Fuqua voor Quibi zeer korte films gaan maken. Hun projecten voor het nieuwe platform zullen alleen maar op mobiele telefoons bekeken kunnen worden, in afleveringen van zeven tot tien minuten lang.

9015 Quibi

De streamingdienst beschikt gedurende twee jaar volledig over de rechten. Hierna mogen deze korte delen gecombineerd worden tot een groot geheel, om er bijvoorbeeld een lange speelfilm van te maken. Vanaf dat moment belanden de rechten weer in handen van de makers, die hun films en series dan weer kunnen doorverkopen.

Antoine Fuqua, de regisseur van Training Day, gaat een twee en een half uur durende dramaserie maken, die in korte stukken bij Quibi te zien zal zijn. Hierin speelt Stephan James een veteraan van de Irakoorlog die oog in oog komt te staan met de politie in New Orleans. Fuqua liet zich over het originele concept uit: “De streamingdienst financiert een film of tv-serie voor jou, en na een paar jaar bezit je de filmrechten. Dat is werkelijk fantastisch.”

Quibi, de afkorting van Quick Bites, zal bij de lancering in april 2020 twee abonnementsvormen aanbieden. Een voor zo’n 5 euro per maand, met reclame, de andere voor 8 euro per maand, zonder reclame. De initiatiefnemers beschikken over 2 miljard dollar die wordt geïnvesteerd in content en bij de lancering zal Quibi ongeveer 7.000 video’s aanbieden. Wanneer Quibi in Europa beschikbaar komt is nog niet bekend.

Zie ook deze artikelen die MijnSerie heeft gepubliceerd over de Quibi-series:
Quibi komt met dramaserie Swimming With Sharks.
Quibi komt met nieuwe versie van The Fugitive.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (3)

DAVE2804
DAVE2804 14 februari 2020, 10:19
Hier heb ik dus 0.0% interesse in. Elke dag 10 minuten kijken naar een film of serie en dan ook nog met reclame voor 5 euro of zonder reclame 8 euro. Natuurlijk komen ze met meerdere series en films, maar wat dan? Zit je van 15 verschillende series maar 10 minuten te kijken. En hoe lang moet je dan wachten op de volgende 10 minuten? De volgende dag? De volgende week? Nee, lijkt me helemaal niks.
BlackBiker
BlackBiker 14 februari 2020, 10:31
Helemaal mee eens, Dave. Dit is meer iets voor mensen die een aandachtsspanne van een goudvis hebben. Nou is dat vrij normaal bij de huidige jeugd, dus daar slaat het misschien aan.
Maar ik wacht wel tot alle stukjes zijn samengevoegd tot een film.
DAVE2804
DAVE2804 14 februari 2020, 12:31
Ik denk dat zelfs een goudvis een langere aandachtsspanne heeft, BlackBiker. Dus die zitten hier ook niet op te wachten, haha. En wat de jeugd betreft: op deze manier wordt het alleen maar moeilijker voor toekomstige generaties en hún aandachtsspanne. Ik zie het al voor me: "Zo effe lekker serietje kijken!"
Twee minuten later:
"Nou dat was weer spannend hoor! Ben benieuwd hoe het verder gaat."
Log in om een reactie achter te laten