Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Uitgelicht: Hoe gaat het verder met Videoland?

Videoland is het streamingplatform van RTL Nederland. Naast de programma's van RTL 4, RTL 5, RTL 7, RTL 8 en RTL Z wil Videoland steeds meer exclusieve content aanbieden.

Zo werd vandaag bekend dat de opnames van de vijfdelige serie Kerst bij Koosje inmiddels zijn afgerond. Katja Schuurman, Eva van de Wijdeven, Benja Bruijning, Carly Wijs, Tim Haars en Peter Blok spelen de hoofdrollen in deze serie, waarin de beslommeringen in en rondom een hotel centraal staan. Na Kerst met de Kuijpers (2018) is Kerst bij Koosje de tweede kerstproductie van Videoland. De serie is vanaf 8 november te bekijken, alleen bij Videoland.

De leiding van Videoland stelt dat de streamingdienst een succes is. Zo zou er massaal online worden gekeken naar Goede Tijden, Slechte Tijden, de serie die in oktober 1990 van start ging en inmiddels ruim 6000 afleveringen telt. GTST scoort echter steeds minder kijkers op RTL 4 en wordt vaak ingehaald door Lingo (2019) op SBS6. Maar hoeveel kijkers Goede Tijden, Slechte Tijden heeft bij Videoland is nooit bekend gemaakt.

8198 VideolandNW

Intussen is het streamingplaform KIJK van SBS6, Net5 en Veronica populairder dan Videoland. Het online bereik van KIJK is in augustus gestegen naar een maandbereik van 15,1 procent (2.196.000 personen van 13 jaar en ouder). Videoland behaalt slechts 11,0 procent. KIJK wordt steeds populairder, onder meer door het succes van Chateau Meiland, de serie die gisteren een Gouden Televizier-Ring won.

Videoland probeert zich te onderscheiden met exclusieve content. Zo komt het complete, tweede seizoen van de Videoland-serie Meisje van plezier op 17 oktober beschikbaar. De dramaserie Meisje van plezier laat het leven zien van huisvrouw Nadine (Angela Schijf). Wanneer haar man Remco (Paul Muller) er vandoor gaat met haar bloedeigen zus, hervindt Nadine haar onafhankelijkheid door in het diepste geheim als high class escortgirl te werken bij haar jeugdvriendin Meryem (Birgit Schuurman).

Het tweede seizoen van Mocro Maffia is vanaf april 2020 te zien bij Videoland. Eind vorig jaar werd al bekend dat er een vervolg zou komen van de misdaadserie, waarin de drie beste vrienden Romano, Potlood en De Paus de overstap maken van de kleine criminaliteit naar het grotere werk. De hoofdrollen in de serie Mocro Maffia worden gespeeld door onder anderen Achmed Akkabi, Nasrdin Dchar, Robert de Hoog en Daan Schuurmans. Ook deze serie is alleen bij de streamingdienst te zien.

Videoland gaat bovendien ruim 1 miljoen euro investeren in een Videoland Academy voor jonge filmmakers. Dat idee komt van RTL in samenwerking met regisseur Antoinette Beumer. In totaal zullen er vier fictiefilms van drie kwartier en een documentairedrieluik verschijnen, gemaakt door jonge talenten. “Als ze iets bedenken dat ons publiek aanspreekt, investeren wij daarin”, meldde RTL-directeur Sven Sauvé recent. Uitbreiding van het Nederlandse aanbod is onderdeel van de strategie van Videoland, waar 70 procent van de content van eigen bodem komt. Volgens Sauvé heeft Videoland nu ruim 600.000 betalende abonnees in Nederland.

Maar Netflix, de populairste streamingdienst van Nederland, heeft sinds januari ruim drie miljoen abonnees. De vraag blijft intussen of RTL Nederland er goed aan doet om Videoland op deze manier uit te breiden. Meer samenwerken met de publieke omroepen (NPO Start) en Talpa (KIJK) zou ertoe kunnen leiden dat er een Nederlands streamingplatform ontstaat dat geen enkele Nederlander wil missen. De streamingdienst NLZIET is er al als samenwerkingsproject, maar dat wordt door de partners niet gepromoot en dreigt daardoor nooit een echt succes te kunnen worden. Ook omdat de exclusieve content daar nu juist niet te zien is.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_Pepko
10 okt 2019 16:08 -
Op wereldniveau is natuurlijk hetzelfde zichtbaar waarbij de partijen elkaar dood aan het concurreren zijn. Ik verbaas me al sinds de oprichting van Nederlandse streaming platformen dat deze het überhaupt al zo lang volhouddn
Reageer
avatar_H3nDri3
10 okt 2019 17:22 -
Videoland is leuk als je van vooral Nederlands content houdt. Op Mocro Maffia na is er geen enkele Nederlandse serie op Videoland die me trekt en ze hebbem The Handsmaid Tail. Een maandje per jaar is voldoende Videoland voor mij.
Reageer

Laatste nieuws

Op zondag 22 september was het precies 25 jaar geleden dat de allereerste aflevering van de sitcom Friends werd uitgezonden door NBC.
Vandaag, 06:44
Grey's Anatomy is een Amerikaanse medische dramaserie van de zender ABC. De serie loopt al sinds 2005 en momenteel is het zestiende seizoen bezig.
Gisteren, 09:00
FOX laat een script uitwerken voor de nieuwe politiedramaserie Live, die zich afspeelt in Washington.
zaterdag, 14:00
BBC Two heeft de serie The Witchfinder besteld, over een heksenzoeker in Engeland die actief is in een periode van burgeroorlogen, hongersnood en pest.
zaterdag, 12:00
HBO Max komt met Station Eleven, een post-apocalyptische dramaserie, gebaseerd op de internationale bestseller van Emily St. John Mandel.
zaterdag, 10:00
The Mandalorian is een Amerikaanse sciencefictionserie van het streamingplatform Disney+. Het is een live-action serie in het Star Wars universum.
zaterdag, 09:00
5