Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Serie van het jaar 2018 - Beste mini/anthologieserie

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2018 en behandelt de categorie mini of anthologie. Vanaf maandag 7 januari tot en met maandag 4 februari kun jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre, en vele andere.

Zijn jullie al een beetje seriemoe? Dat zou zeker kunnen. Het aanbod groeit nog steeds, en als je ergens eenmaal aan begint, heb je nog geen idee hoeveel seizoenen er nog komen. En dan wordt het na een seizoen of vier uitgemolken en weet je helemaal niet meer of je nog verder moet gaan. Tsja, wat doe je dan? Misschien moet je dan maar een miniserie kijken. Gewoon een paar afleveringen en dan is het klaar. Geen tweede seizoen. Of er komt wel een tweede seizoen, maar dat gooit het dan over heen heel andere boeg, met compleet nieuwe personages en een verhaallijn die losstaat van seizoen één. Ook afgelopen jaar zijn er de nodige sterke mini- en anthologieseries uitgezonden. Maar welke vonden jullie de beste? Speciaal voor jullie hebben wij er tien genomineerd, maar je mag uiteraard ook een wildcard inzetten.

De volgende tien hebben wij genomineerd:

American Crime StoryIs Ryan Murphy de koning van de anthologieserie? Dat is hij zeker. Maar liefst twee series van zijn hand staan in de nominatielijst. Als eerste American Crime Story. Na een fenomenaal eerste seizoen, waarin ze in het proces tegen OJ Simpson doken, keert de serie nu terug en belicht het de moord op modeontwerper Gianni Versace. Vooral het acteerwerk van Darren Criss als de moordenaar sprong boven alles uit. Een volgend seizoen over de orkaan Katrina is al aangekondigd.
Lees de recensies die geschreven zijn over American Crime Story.

American Horror StoryAl jarenlang regeert American Horror Story op de zender FX. Elk seizoen een compleet nieuw verhaal met compleet nieuwe karakters. Dat de seizoenen met elkaar in verbinding stonden, was al langer bekend. Maar het achtste seizoen, dat de titel Apocalypse draagt, is een complete crossover tussen het eerste en het derde seizoen. Apocalypse is eigenlijk alles wat je van American Horror Story kan verwachten, en dat is meer dan prima.
Lees de recensies die geschreven zijn over American Horror Story.

Black Earth RisingTelevisie kan verder gaan dan vermaak. Dat bewijst Black Earth Rising wel. Deze thriller belicht de nasleep van één van de ergste volkerenmoorden uit de geschiedenis van Afrika. Het is verschrikkelijk dat bijna een miljoen mensen hun leven hebben verloren op brute wijze. Maar wie is hier eigenlijk verantwoordelijk voor te houden? En hoe berecht je zo iemand? Black Earth Rising stelt de juiste vragen en combineert dat met fantastische acteurs.
Lees de recensies die geschreven zijn over [serietitel].

CollateralZo eens in de vijftien jaar zendt de BBC een politieke miniserie uit die iedereen compleet wegblaast. In de jaren tachtig was dat Edge of Darkness, aan het begin van het millennium was dat State of Play. En in deze tijd is dat Collateral. Er wordt een moord gepleegd met een politiek motief en alle politieke problemen waar het Verenigd Koninkrijk op dat moment mee kampt lijken langs te komen. Collateral is spannend, goed geacteerd en ontzettend actueel.
Lees de recensies die geschreven zijn over [serietitel].

The CryAls ouder is het verliezen van een kind één van de ergste dingen die je kan overkomen. Het gebeurt de jonge ouders Alistair en Joanna in The Cry en dit leidde tot een aangrijpende miniserie. Het belichtte bijna elk aspect van zo'n vreselijke gebeurtenis. Van een heel persoonlijk niveau tot het maatschappelijk debat over zulk soort zaken. In slechts vier afleveringen weet The Cry ontzettend veel te vertellen.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Cry.

GeniusVorig jaar kwam National Geographic met een verrassende serie: Genius, over het leven van Albert Einstein. Genius was succesvol genoeg voor een vervolg, maar hoe moesten ze dat aanpakken? Door het leven van een ander genie te belichten. In dit tweede seizoen was het leven van schilder Pablo Picasso (heel fijn gespeeld door Antonio Banderas) het focuspunt. Een derde seizoen over schrijfster Mary Shelley is al aangekondigd, en wat de redactie betreft mag National Geographic de levens van nog veel meer genieën belichten.
Lees de recensies die geschreven zijn over Genius.

The Looming Tower9/11 zal bij velen nog op het netvlies gebrand staan. Met deze verschrikkelijke gebeurtenis ging de wereld een nieuw tijdperk in. Het was een onzeker tijdperk waarin de dreiging voor terreurdaden steeds onder de oppervlakte borrelde. The Looming Tower vertelt over de aanloop naar deze gebeurtenis. Hoe inlichtingendiensten de aanslag probeerden te voorkomen, maar ook wat voor leven de slachtoffers voor de aanslag hadden. Een prachtig acteursensemble een een onderwerp dat meer dan vijftien jaar later nog steeds actueel is maken The Looming Tower een terechte nominatie.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Looming Tower.

SafeDexter is terug! Nou ja, Michael C. Hall is terug. In de miniserie Safe speelt hij een weduwnaar wiens tienerdochter na een feestje verdwijnt. Wat volgt is een spannende zoektocht naar de waarheid vol onverwachte wendingen en het bewijs dat Michael C. Hall niet alleen een goede acteur is als hij Dexter speelt.
Lees de recensies die geschreven zijn over Safe.

Sharp ObjectsWat krijg je als je de HBO-series Big Little Lies en True Detective kruist? De HBO-serie Sharp Objects. Het verhaal over een journaliste die terugkeert naar haar geboortedorp om daar onderzoek te doen naar de moorden op twee jonge meisjes is meer dan een moordmysterie. Het is een karakterstudie en laat zien wat trauma’s allemaal met mensen kunnen doen en waar toe getraumatiseerde mensen in staat zijn. Voeg daar een prachtige uitvoering met sterke hoofdrollen bij en je krijgt dit pareltje.
Lees de recensies die geschreven zijn over Sharp Objects.

The TerrorIn de negentiende eeuw vond een poolexpeditie plaats. Het schip kreeg echter pech en de bemanning was op zichzelf aangewezen. Tijdens de barre tocht ontdekten de mannen wat echte angst was. En die angst wisten de makers ook heel goed naar het scherm te vertalen. Een tweede seizoen dat een compleet nieuw verhaal zal vertellen is al aangekondigd.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Terror.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meer van Hessel Hoekstra