Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Serie van het jaar 2023 - Beste misdaadserie

Serie van het jaar 2023 - Beste misdaadserie

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2023 en behandelt de categorie beste misdaadserie. Van dinsdag 2 januari tot en met zondag 4 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre en vele andere.
Misdaadseries zijn er in vele vormen en maten. Klassieke detectives en moordmysteries zijn een vorm van misdaadserie, maar dit jaar zien we ook de nodige series over de rechtbank, georganiseerde misdaad of terrorisme in deze categorie. Dit jaar hebben we een uitgebreide mix waarin al deze sub-genres samenkomen.

Dit jaar zien we een aantal oudgedienden die eerdere jaren ook genomineerd zijn. Tegelijkertijd is er het nodige verse bloed aanwezig in deze categorie, met een paar verrassende nieuwkomers. Welke misdaadserie dit jaar je favoriet is, grote kans dat die dit jaar genomineerd is. En mocht dat nou niet het geval zijn, dan is er altijd nog een wildcard.

Hieronder in alfabetische volgorde de top tien genomineerden van beste misdaadseries uit 2023;

Blue Lights


Blue Lights
De BBC is hofleverancier van goede misdaadseries, en Blue Lights is hier een uitstekend voorbeeld van. Deze serie volgt drie agenten in opleiding in Belfast, en gebruikt de Noord-Ierse setting optimaal om een spannende sfeer op te bouwen en een pijnlijk lesje geschiedenis te geven. Behalve naar het verleden kijken, wordt er ook een interessante blik op het heden en de actualiteit geworpen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de BBC dit een tweede seizoen heeft gegeven.
Lees de recensies die geschreven zijn over Blue Lights.

Bosch: Legacy


Bosch: Legacy
Eigenlijk is Bosch: Legacy gewoon een voortzetting van het Bosch dat we al vele jaren gewend zijn. Het enige verschil is dat vader Harry nu privédetective is en dochter Maddie voor de politie werkt. Inmiddels zijn we aanbeland bij seizoen twee, en dit was mogelijk nog beter dan seizoen één. Het is dan ook niet gek dat er een derde seizoen komt, en we in de nabije toekomst de nodige spin-offs kunnen verwachten.
Lees de recensies die geschreven zijn over Bosch: Legacy.

The Continental


The Continental
De John Wick-films zijn de afgelopen jaren erg succesvol in de bioscoop. Dat er een spin-off zou komen was geen verrassing. Dit najaar verscheen The Continental op Prime Video, dat als prequel diende voor de films. In drie afleveringen zien we hoe het er in de jaren zeventig aan toe ging in de Continental-hotelketen uit de films. En ook The Continental biedt dezelfde strakke actie die we kennen uit de filmserie. Ondanks dat deze serie maar drie afleveringen duurt, valt er in zo’n korte tijd extreem veel te genieten.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Continental.

Happy Valley


Happy Valley
We hebben er zeven jaar op moeten wachten, maar het was het waard. Seizoen drie van Happy Valley bood de kwaliteit die we ook tijdens in de eerste twee seizoenen hebben gezien. Het kat-en-muisspel tussen agent Catherine Cawood en moordenaar Tommy Lee Royce was spannender dan ooit. Het derde seizoen was dan ook gelijk het laatste. De makers wilden op een hoge noot eindigen, en dat is ze gelukt.
Lees de recensies die geschreven zijn over Happy Valley.

Hijack


Hijack
De naam John Luther zal voor veel mensen nog altijd aan Idris Elba blijven vastplakken. Maar Idris Elba is meer dan Luther, en dat bewees hij dit jaar wel in de serie Hijack van Apple TV+. Hierin speelt Elba een passagier van een vliegtuig dat gekaapt wordt. Wat dit nog een stuk spannender maakt is dat het contact met de buitenwereld minimaal is, en dat het zich allemaal in real-time afspeelt.

The Lincoln Lawyer


The Lincoln Lawyer
Vorig jaar was The Lincoln Lawyer een aangename verrassing op Netflix. Dat er een tweede seizoen zou komen was ook niet verrassend. In seizoen twee is advocaat Mickey Haller nog steeds hard bezig om de juridische ladder te beklimmen en komt hij nieuwe obstakels tegen. Dit seizoen bevat meer spanning en er staat meer op het spel. Gelukkig voor de fans is het derde seizoen inmiddels ook al aangekondigd.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Lincoln Lawyer.

Lupin


Lupin
De enige niet-Engelstalige serie is er gelijk eentje met aanzien. De Franse dief Assane Diop laat zich inspireren door de boeken over meesterdief Arsène Lupin en slaagt erin de meest bizarre en spectaculaire diefstallen te plegen. Hoewel je soms de nodige vraagtekens bij de geloofwaardigheid kunt zetten, maken het spektakel en de acteerprestaties van Omar Sy een hoop goed.
Lees de recensies die geschreven zijn over Lupin.

The Night Agent


The Night Agent
Toen The Night Agent dit jaar op Netflix verscheen, werd het een enorm kijkcijferkanon. En dat is ook niet gek, want deze serie is ontzettend spannend. The Night Agent zit vol met intriges en complotten en het Amerikaanse Witte Huis vormt een uitstekend decor voor. Het zit strak in elkaar en weet kijkers aan de buis gekluisterd te houden. Seizoen twee is inmiddels aangekondigd, dus hopelijk kunnen we daar binnenkort van genieten.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Night Agent.

Special Ops: Lioness


Special Ops: Lioness
Zoe Saldaña heeft de afgelopen jaren iconische rollen op het witte doek gehad in de films van Avatar, Marvel en Star Trek. Maar ook op televisie timmert ze aan de weg. In Special Ops: Lioness leidt ze een team van CIA-agenten die undercover gaan bij terroristische organisaties. Of er ook een tweede seizoen komt is niet bekend. Wat wel bekend is, is dat de kijkers hebben zitten genieten van deze spannende serie.

Unforgotten


Unforgotten
Niemand had verwacht dat het vijfde seizoen van Unforgotten zo goed zou zijn, zeker nier na het vertrek van hoofdrolspeler Nicola Walker in seizoen vier. Unforgotten en Nicola Walker waren synoniemen. Integendeel, de makers gebruikten de makers de leegte die Walker achterliet juist optimaal om wederom een ijzersterk seizoen neer te zetten. Het zesde seizoen is ook al aangekondigd en het verheugen hierop is alweer begonnen.
Lees de recensies die geschreven zijn over Unforgotten.

Dit waren alle tien de genomineerden die door jullie lezers, door de schrijvers en mijzelf zijn genomineerd. Mocht je toch een andere serie willen kiezen, gebruik dan je wildcard. Succes met stemmen.??
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (5)

BlackBiker
BlackBiker 28 december 2023, 16:09
Dat kan voor mij alleen The Continental zijn. Heerlijke over the top John Wick actie.
JanWillemK
JanWillemK 28 december 2023, 16:12
Voor mij wederom Bosch: Legacy.
The Continental moet ik nog kijken.
kaliwilma
kaliwilma 28 december 2023, 17:59
Visch aan het kijken. De rest staat nog op mijn verlanglijst.
Futsudo
Futsudo 28 december 2023, 22:10
The Continental begon goed maar kon dit helaas niet vasthouden tot het eind. The Lincoln Lawyer vond ik zeer vermakelijk maar mijn stem gaat uiteindelijk toch naar Bosch: Legacy.
Frodootje
Frodootje 28 december 2023, 23:59
Een hele lastige. Ik twijfel tussen Blue Lights, Happy Valley en Lioness.
Log in om een reactie achter te laten