Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Serie van het jaar 2018 - Beste serie van 2018

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2018 en behandelt de categorie beste serie. Tussen maandag 7 januari t/m maandag 4 februari kun jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre, en vele andere.

Best lastig, een beste serie kiezen, want wat de één geweldig vindt, vindt de ander helemaal niets en visa versa. En dan maakt het niet uit in welke categorie je moet kiezen. Smaken verschillen nu eenmaal en ook bij de verkiezing van beste serie van het jaar 2018 zullen er altijd mensen zijn die het niet eens zijn met de genomineerde en/of winnaars.

En wat voor de één een gemis is, is voor de ander een zegen, want Game of Thrones doet dit jaar niet mee. Ook series als La Casa de Papel, Line of Duty en Peaky Blinders zullen we wellicht pas volgend jaar in deze of andere lijsten terug gaan zien. Voor dit jaar was het best wel lastig. Maar ja, dat hoor je waarschijnlijk ook elk jaar.

Dus ga ik er niet heel veel woorden meer aan vuil maken, hieronder de lijst (op alfabetische volgorde) waarvan de schrijvers en jullie lezers dachten dat deze serie het wel verdiende om in de top 10 te staan. Want dit jaar hebben we ook aan de lezer gevraagd om series te nomineren. Ook die nominaties zijn meegenomen in de eindlijst van genomineerden. Niet tevreden met de tien genomineerden? Je kunt altijd je wildcard inzetten. Aan jullie de keus wie er op één komt te staan.

The AmericansThe Americans, het allerlaatste seizoen van deze spionageserie ging op 28 maart 2018 van start bij FX. De kijker kon zien hoe het af ging lopen met de Russische spionnen die zich jaren hebben voor gedaan als Amerikanen. Lees hier de recensies die geschreven zijn over deze serie.

Better Call SaulBetter Call Saul, de spin-off van Breaking Bad, die volgens vele met de seizoenen beter wordt. Het vierde seizoen werd vanaf augustus tot en met oktober 2018 uitgezonden. In het vierde seizoen zien we James ´Jimmy´ McGill steeds dichterbij zijn alter ego Saul Goodman komen. Hier kun je de recensies die onze recensenten hebben geschreven nalezen.

BodyguardBodyguard, volgens vele de verrassing van 2018. De Britse serie van BBC One is een thriller over David Budd een oorlogsveteraan die gaat werken als persoonlijke lijfwacht van de minister van binnenlandse zaken Julia Montague. De serie, die waarschijnlijk een tweede seizoen zal gaan krijgen, ging op 26 augustus 2018 in première. Lees hier de twee recensies over de eerste aflevering en het eerste seizoen van Bodyguard.

The Bridge (2011)The Bridge (2011) ook bekend als Bron|Broen, de veel geprezen Zweeds-Deense serie die op 18 februari 2018 de allerlaatste aflevering heeft gekregen. De misdaadserie die werd overladen met positieve kritieken vertelt het verhaal van de Zweedse Saga Noren en de samenwerking tussen de Deense en Zweedse politie. Alle seizoenen hebben één of twee recensies gekregen, lees ze hier.

The Handmaid's TaleThe Handmaid's Tale, het lang verwachte tweede seizoen, ging op 25 april 2018 van start bij Hulu. De sciencefiction dramaserie speelt zich af in de toekomst waar de republiek Gilead de Verenigde Staten van Amerika heeft vervangen. De kijker volgt daar June Osborne en haar strijd voor vrijheid. Lees hier de recensies.

Killing EveKilling Eve, de BBC America serie over een gevaarlijk kat en muis spel tussen een psychopathische huurmoordenaar en een MI5 medewerker Eve. De misdaad thriller ging op 8 april 2018 in première en kreeg één dag voor de start al een tweede seizoen. De recensies over de eerste aflevering en het eerste seizoen kun je hier nalezen.

OutlanderOutlander is de veel geprezen historische fantasyserie van Starz. Het vierde seizoen ging op 4 november 2018 van start. Outlander vertelt het verhaal van Claire die tegen wil en dank van 1945 door de tijd reist naar 1743. De serie heeft inmiddels een vernieuwing gekregen met een vijfde en zesde seizoen. Lees hier de recensies over de eerste drie seizoenen.

Ray DonovanRay Donovan is de Showtime-serie over fixer Ray Donovan die iedereen kan fixen behalve zichzelf en zijn familie. Het zesde seizoen van de dramaserie ging in oktober 2018 van start. Lees hier de recensies van voorgaande seizoenen.

This Is UsThis Is Us, het derde seizoen van deze NBC dramaserie over mensen die elkaars pad kruizen en op wonderlijke manieren met elkaar verbonden blijken te zijn, is op dit moment in volle gang. De kijkcijfers blijven hoog voor This Is Us en de populariteit onder de MijnSerie-lezers ook. Ook hier zijn er weer recensies geschreven, lees ze hier.

WestworldWestworld is de HBO sciencefictionserie waarvan het tweede seizoen lang op zich liet wachten. Maar op 22 april 2018 was het eindelijk zover, de serie gebaseerd op de gelijknamige film uit de jaren 70, ging toen van start. In het tweede seizoen kon de kijker zien hoe het verder ging met de revolutie van de androïden. Helaas geen recensie van het tweede seizoen nog, maar wel van het eerste seizoen, lees die hier.

Dit waren alle tien de genomineerden die door jullie lezers en door de schrijvers zijn genomineerd. Mocht je toch een andere serie willen kiezen, gebruik dan je wildcard. Succes met stemmen.

Met vriendelijke keuzegroet,

Mandy
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_tweemaalh
06 jan 2019 18:37 -
Wat een keuze, wat een keuze. Op alle series hiervan die ik volg zou ik wel willen stemmen.
Reageer
avatar_JanWillemK
06 jan 2019 20:57 -
The Americans, prachtige serie met een uitstekend laatste seizoen. Absoluut mijn keuze dit jaar.
Reageer
avatar_Frodootje
06 jan 2019 21:20 -
Zitten toch weer veel toppers tussen, maar de Handmaids Tale springt er voor mij uit vanwege de eerste weergaloze aflevering met de Hanging en de muziek van Kate Bush.
Reageer
avatar_Tanja_1970
15 jan 2019 21:15 -
Voor mij Bodyguard en Ray Donovan
Reageer