Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
10
0
Bekijk stemmen

De Onbekende Seriekijker: Inter

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom. Wij hebben dan ook aan De onbekende Seriekijker gevraagd waar hij/zij het liefst naar kijkt en waarom. De 49ste Onbekende Seriekijker is Bart Hinderks (24)

Bart Hinderks


Aantal serie-uren per week: Ik kijk ongeveer 30 uur per week aan series. Naast de activiteiten, taken, sporten, afspraken en dagbesteding neem ik de tijd om goed mijn hoofd rustig te maken met series.
Allereerste serie ooit gezien: Dat was Prison Break seizoen één. Dit seizoen vergeet ik nooit, zo gruwelijk goed uitgedacht van Michael Scofield hoe hij met zijn broer Lincoln Burrows en zijn andere gevangenisgenoten ontsnapt uit de gevaarlijke, moeilijk uit te breken Fox River gevangenis.
Beste serie ooit: Dit is echt een lastige vraag, want ik heb echt zoveel gezien, maar als ik echt moest kiezen: American Gothic (2016), American Crime Story en Justified.
Beste serie op dit moment: Ik twijfel tussen House of Cards (2013) en Bosch, omdat ze beiden een hele goede, uitgedachte, interessante verhaallijn hebben.
Serie die op de planning staat: The Deuce (HBO), Ozark (Netflix), Gypsy (Netflix), The Sinner (USA Network), Marvel's The Defenders (Netflix) en nog wel meerdere series.Bart Hinderks, zijn gebruikersnaam is Inter, is 4 jaar en 10 maanden lid van MijnSerie.nl: "Ik ben een man van 24 jaar genaamd Bart Hinderks, ik ben mijn gehele leven al zwaar slechthorend/doof en heb het autisme spectrum: PDD NOS en ADHD. En ik ben vreselijk dol op series kijken, want het geeft me rust en ontspanning voor de dagelijkse prikkels die ik tegenkom in de maatschappij en ook soms de drukte in mijn hoofd. Series kijken helpt mij daarbij om mijn hoofd weer tot rust te krijgen."Als je een persoonlijke top 5 moet samenstellen van de beste series die je ooit hebt gezien, hoe ziet deze top 5 er dan uit?: “Top vijf: Justified, Rectify, Bates Motel, Outcast en The Walking Dead.” Naast goede series zijn er ook minder goede. Wat vind je de slechtste serie die je ooit hebt gezien?: “Hier kan ik niet zo goed antwoord op geven, vanwege het feit dat ik bij de slechtste series maar enkele afleveringen heb gezien en er dan meteen mee kap. En als ik misschien heb doorgekeken naar enkele slechte series, dan waren ze toch beter dan ik verwacht had. Maar als ik er geen goed gevoel bij heb, stop ik er mee.”Welke series volg je op dit moment?: “Ik volg nu echt heel veel series tegelijk, ik ben een seriekijker die bijvoorbeeld de dag begint op mijn eigen kamer en een serie kiest, bijvoorbeeld House of Cards (2013). Als ik dan een aflevering daarvan heb gezien, kijk ik weer naar een andere, zoals Quarry, en zo ga ik maar door totdat ik mijn taken moet doen, zoals sporten, huishoudelijke taken, afspraken enzovoort en in mijn rustmomenten pak ik dan weer mijn kans om series te kijken.”In de seriewereld bestaan er tal van genres. Als je één genre mag kiezen, wat is dan je favoriete genre en waarom?:
Martin Scorsese
“Het liefst horror, omdat deze zoveel spanning met zich meebrengt.” Heb je een voorkeur voor een land waar de serie vandaan moet komen?: “ik kijk het liefst naar Amerikaanse series, maar de Scandinavische series mogen er ook wel wezen. Alleen als ik echt moest kiezen, Amerikaanse series.” Heb je een favoriete acteur en/of actrice?: “Geen favoriete acteur/actrice. Daar zijn er teveel van. Wel een favoriete regisseur, en dat is Martin Scorsese. Die man is al boven de 70, en kan nog waanzinnige series/films regisseren.”Ben je wel eens verslaafd geweest aan een serie?: “Nee, nooit verslaafd geweest, alleen ik ben wel heel erg dol op series en ik wil er echt absoluut niks van missen. Zelfs als iemand mij roept, dan zet ik het meteen op pauze, omdat ik echt alles wil volgen.” Wat betekenen series voor je? Is het een soort van ontspanning of iets anders?: “Het geeft mij ontspanning en rust en ik word iedere keer extra blij als er een nieuwe serie verschijnt waarvan ik denk; dat is vast een heel goed verhaal!” Wil je voor ons beschrijven hoe je serie kijkt? Waar ben je en hoe zit je er bij (en met wie)?: “Ik kijk meestal series op de televisie en laptop, heel af en toe op mijn mobiel. Ik sta ‘s ochtends op en begin gelijk met een aflevering van een bepaalde serie, en dan pas begin ik aan mijn taken. Ik woon op begeleid wonen in Amersfoort met drie andere jongens, die ook een vorm van autisme hebben. Ik kijk meestal de series gewoon alleen en ik zit er dan heerlijk bij op mijn bioscoopstoelen of op de bank.”Wacht je tot de afleveringen van jouw serie uitgezonden worden op de Nederlandse televisie of stream je? Of beide? En heb je een account op Netflix/Videoland/Amazon of nog een andere betaalzender of streamingdienst?: “Ik stream en download meestal de series. Op de Nederlandse televisie komen series die uit Amerika komen pas veel te laat, naar mijn mening. Ik ben iemand die niet zoveel geduld heeft, dus ga ik op zoek om ze eerder te kunnen zien. Alleen vanwege mijn slechthorendheid/doof zijn, is het voor mij prettiger om Nederlandse ondertiteling erbij te hebben. Ik heb een account op Netflix, Videoland en Amazon. Ik kijk ook sommige series via Ziggo Series/Films On Demand XL.”Welk cijfer zou jij jezelf geven op het gebied van seriefanaat? (op schaal van 1 tot 10!) En waarom en hoe past MijnSerie daarin?: “Ik zou mezelf een 8 geven, echt iedere keer als ik lees op Mijnserie.nl dat er nieuwe series in de toekomst komen, krijg ik meteen zo gevoel van: heerlijk al die nieuwe series!”

Bart Hinderks (Inter) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar hij graag naar kijkt en ook waar. Op 24 juli komt er een andere seriefan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Bart, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy

Leuk?
10
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_Kimmiie
10 jul 2017 16:33 -
Leuk!! :D
Reageer
avatar_anonymous
18 jul 2017 08:24 -
Super trots op mijn vriendje! :D <3
Reageer
avatar_JanWillemK
18 jul 2017 08:54 -
30 uur aan series per week, krijgt je vriendinnetje wel genoeg aandacht van je? ;)
Reageer

Meer van Mandy Gelling-Potharst