Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

De vijf series die je onmiddellijk moet streamen op Prime Video

Het barst in Nederland inmiddels van de streamingdiensten en dan hebben ze ook nog eens allemaal een enorm aanbod. Onze schrijvers proberen je een beetje wegwijs te maken in dit landschap.

Lees hieronder welke series jij volgens Ron Schoonwater onmiddellijk moet gaan streamen op Prime Video.

De laatste jaren komen er steeds meer streamingdiensten uit in Nederland. Van grote spelers als Netflix en Disney+ tot kleinere telgen als Apple TV+ en Starzplay. Prime Video van Amazon is in verhouding goedkoop en levert meer diensten dan alleen de streamingdienst. Ondanks de komst van verschillende concurrenten blijft Prime Video voor mij interessant genoeg om er lid van te blijven. Mede met dank aan de eigen content en de snelheid waarmee men met sommige films weet te komen.

Hieronder mijn top 5 van beste series (in de wetenschap dat ik niet alles gezien heb):

1. The Underground Railroad - 1 seizoen, 10 afleveringen
The Underground Railroad

Een absoluut meesterwerk over een inktzwarte periode. Vormgegeven als een duister sprookje. Het is fantasie met een zeer realistische kant. Inspiratiebron is de Underground Railroad uit de negentiende eeuw. Het is een netwerk waardoor slaven vanuit het zuiden naar het noorden van de Verenigde Staten konden ontsnappen. In The Underground Railroad volgen we vooral slavin Cora en slavenjager Ridgeway. Hun tocht legt pijnlijk bloot hoe heftig de slavernijperiode was, maar laat ook zien dat racisme geen zwart-wit verhaal is. De beelden zijn indrukwekkend. Er wordt effectief gespeeld met kleur. Absolute topper. Alleen niet voor tere zieltjes.

2. The Expanse - 6 seizoenen, 62 afleveringen
The Expanse

Inmiddels in zes seizoenen afgerond sciencefiction verhaal. Dit is één van de beste sciencefiction televisieseries van de laatste jaren. Het eerste seizoen was nog twijfelachtig. Daarna werd elk seizoen beter en spannender. De verhaallijnen kennen verschillende lagen. The Expanse is te zien als maatschappijkritisch. Aarde, Mars en de Belters spelen daarin een centrale rol. Het is echter ook te bekijken als een fantastisch actievolle sciencefiction serie met ruimteschepen en ruimtegevechten. Er gaan geruchten dat The Expanse vanwege een rechten kwestie onder een andere naam een vervolg krijgt. Of dit waar is weet ik niet, maar ik zou het absoluut toejuichen.

3. As We See It - 1 seizoen, 8 afleveringen
As We See It

Innemend en integer sociaal drama waarin mensen met autisme een hoofdrol spelen. De acteurs hebben daadwerkelijk een vorm van autisme en spelen mensen met verschillende vormen van autisme. Dat maakt dat As We See It realistisch aanvoelt. Toch is het gelukt om de serie een vette knipoog mee te geven. De acties van de drie hoofdpersonen zijn regelmatig goed voor een brede glimlach. We worden als kijker echter ook geconfronteerd met een wereld vol onbegrip over mensen die 'anders' zijn. Het is triest en mooi tegelijk.

4. Tales from the Loop - 1 seizoen, 8 afleveringen
Tales from the Loop

Indrukwekkende sciencefiction die het net anders aanpakt. Elke aflevering is een op opzichzelfstaand verhaal. Er is echter wel een duidelijke rode lijn door het hele seizoen. Verwacht geen grote ruimteveldslagen. Tales from the Loop bestaat uit kleine mooie verhalen. Geen bombastisch geknal, maar sociaal drama. Daarin spelen oude, maar voor ons futuristische, apparaten een centrale rol. Niemand weet meer waar die apparaten eigenlijk voor bedoeld zijn. De werking van die machines leiden tot bijzondere verhalen. De serie neemt de tijd om het verhaal goed te vertellen. Dat zal voor sommigen als traag ervaren worden. Persoonlijk vind ik het juist de sterke kant van de serie. Prima muzikale ondersteuning en het mooie kleurgebruik in de beelden maken het helemaal compleet.

5. The Man in the High Castle - 4 seizoenen, 40 afleveringen
The Man in the High Castle

Wat als Duitsland en Japan de tweede wereldoorlog hadden gewonnen? The Man in the High Castle geeft daar een antwoord op. Waar het nog begint als een alternatief op de uitkomst op de tweede wereldoorlog groeit het later uit in steeds meer sciencefiction. Het levert een avonturenverhaal op die op het laatst een beetje dreigt te ontsporen. Gelukkig blijft het spannend en intrigerend genoeg om tot het einde van de serie geboeid te kijken naar waar het verhaal uit gaat komen. Het levert vier seizoenen vol vermaak op.
Video on youtube
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_DarkForce
14 jul 2022 23:36 -
Nog een tip voor een prachtige serie op Prime Video: Absentia

Aanrader!
Reageer
avatar_Flash
15 jul 2022 11:26 -
Prime is een beetje het ondergeschoven kindje hier. Ik kom - om de één of andere reden - meer bij Netflix, HBO Max en Disney+ uit.

Drie van deze titels dan ook direct op mijn kijklijst gezet, dank voor de tips!
Reageer
avatar_DAVE2804
15 jul 2022 12:08 -
Ook een goede Prime Original waar ik van genoten heb is Carnival Row, een fantasyserie met Orlando Bloom. Het wordt tijd voor een tweede seizoen. Good Omens was ook een topper.
Reageer