Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
De leukste Amerikaanse humoristische series

De leukste Amerikaanse humoristische series

Met de donkere dagen is er juist behoefte aan humor.
Lees hieronder welke series jij volgens Ron Schoonwater onmiddellijk moet gaan streamen.

Glimlachend voor de televisie. Hoewel ik een groot liefhebber ben van Britse humor zijn het vooral de Amerikanen die vaak hoog scoren. Zeker als het gaat om series met korte afleveringen (twintig tot dertig minuten per aflevering). Dat komt deels omdat er veel meer van deze series beschikbaar zijn om te streamen, maar zeker ook door de goede kwaliteit. Deze keer geen Friends of The Big Bang Theory. Maar wel:

Seinfeld, 9 seizoenen (1989 - 2010) - Netflix
Seinfeld
Eén van de beste humoristische televisieseries ooit. Met een passend en voor veel kijkers verwarrend einde. Seinfeld gaat, zoals ze het zelf zeggen in de serie, over niks. Een groep vrienden die hun leven leeft. Door snedige opmerkingen, gestoorde relaties en veel herkenbare maar uit proporties geblazen situaties wordt alles op de hak gezet. Zet daarbij de legendarische personages van wereldvreemde Kramer, de neurotische George (en zijn familie), de zoekende Elaine en de immer in balans zijnde Seinfeld zelf. Een televisieserie die haar eigen ontstaan als inspiratie ziet. Een postbode met enge trekjes is nog nooit zo schattig geweest. Woorden zijn niet genoeg voor Seinfeld. Zelf kijken en ontdekken is het devies. Festivus for the rest of us!

Frasier, 11 seizoenen (1993 - 2005) – Viaplay & SkyShowtime
Frasier
Dr. Frasier Crane is een personage uit die andere zeer bekende comedy, Cheers. Frasier verhuist naar thuisbasis Seattle. Zijn nukkige vader Martin en zijn jack russel
terriër zorgen voor gezelschap. Wanneer er in de persoon van Daphne hulp komt voor zijn vader komt de broer van Frasier, Niles, opvallend vaak over de vloer. Op zijn werk als radiopsycholoog komt Frasier ook wat wereldvreemde figuren tegen. Vooral de flamboyante Roz valt op. Zeker bij de mannen. Het hooghartige van de broers Crane wordt heerlijk onderuitgehaald door de met beide benen op de grond staande Martin. Natuurlijk komen er soms wat personages uit Cheers voorbij, maar Frasier laat zien dat ze die eigenlijk niet nodig hebben om succesvol en erg grappig te zijn. Er zijn nieuwe afleveringen aangekondigd!

Malcolm in the Middle, 7 seizoenen (2000 – 2006) – Disney+
Malcolm in the Middle
Het gezin rechtstreeks uit de hel. Een arm en typisch Amerikaans arbeidersgezin vol met mannen waarin de moeder luidruchtig de macht in handen neemt. Wanneer ontdekt wordt dat Malcolm erg slim is wordt hij de nerd van de familie. Dit heeft consequenties op school waardoor de vrienden van Malcolm iets anders zijn dan 'normaal'. De onderlinge strijd tussen de vier broers (later worden het er zelfs vijf) zorgt voor hilarische momenten. Zelfs al is de oudste zoon uit huis geplaatst blijft zijn invloed aanwezig. Zijn verhaal levert een mooi uitstapje op om even buiten de chaos van het gezin te treden. De hyperactieve, niet zo slimme vader wordt gespeeld door niemand minder dan Bryan Cranston (Breaking Bad). Onvoorstelbare transformatie als je deze serie gezien hebt en daarna overstapt naar Breaking Bad.

The Middle, 9 seizoenen (2009 – 2018) – HBO Max
The Middle
Door de aanpak vaak vergeleken met Malcolm in the Middle. Ook dit gezin is arm en woont in het midden van Amerika. Toch zijn de verschillen groot. Zo heeft men al een dochter. Sue is iemand die door haar onschuld en gedrevenheid nogal vaak in vergelijkbare valkuilen stapt. Brick is een boekenwurm die liever geen contact heeft met mensen, terwijl zijn oudere broer Axl juist geen genoeg kan krijgen van de aandacht van meisjes. Axl is het prototype aandacht door uiterlijk. Althans, als hij van huis is. De ouders zijn iets meer in balans dan bij Malcolm in the Middle. Mike is de noeste arbeider, terwijl moeder Frankie haar eigenzinnige pad probeert te bewandelen. De rol van Frankie wordt gespeeld door Patricia Heaton, bekend van Everybody Loves Raymond.

Everybody Loves Raymond, 9 seizoenen (1996 – 2005) – Prime Video
Everybody Loves Raymond
Raymond is het lieverdje van de familie. Het grootste probleem is dat hij samen met zijn gezin (vrouw en drie kinderen) tegenover zijn ouders woont. Zijn bemoeizuchtige moeder zorgt ervoor dat iedereen gespannen en overspannen wordt. Enige uitzondering is haar man Frank. Hij laat zich door niets of niemand gek maken. Dat is dan weer voor iedereen in zijn omgeving gekmakend. Vooral Robert, de oudere broer van Raymond, is de kind van de rekening. Zijn dadendrang om gezien te worden zorgt voor bijzondere situaties.

The King of Queens, 9 seizoenen (1998 – 2007) – Viaplay
The King of Queens
Postbode Doug woont samen met zijn vrouw Carrie in Queens. Carries vader Arthur (Jerry Stiller, Seinfeld) woont in de kelder. Dat levert veel ongemakkelijke situaties op. Ook op het werk van Doug, want hij is liever lui dan moe. Veel, lekker en ongezond eten is zijn belangrijkste levensmotto. Hij zet daarnaast alles op alles om het thuis en op het werk tot een succes te maken. Wanneer zijn vrouw in haar carrière succesvoller wordt dan hij en Arthur steeds voor problemen blijft zorgen wordt het voor Doug nooit rustig. Hij zoekt steun bij zijn vrienden. Helaas blijkt dat meestal niet de beste keuze. Een van de meest bizarre, maar zeer goed uitgewerkte, situaties is dat Arthur geholpen wordt door een hondenuitlaatservice.

The New Adventures of Old Christine, 5 seizoenen (2006 – 2010) - Viaplay
The New Adventures of Old Christine
Waar Julia Louis-Dreyfus vooral furore maakte met Seinfeld en later Veep is deze humoristische televisieserie zeker de moeite waard. Christine is gescheiden. Haar ex-man komt nog regelmatig over de vloer. Zijn nieuwe vriendin heet ook Christine. Dat maakt het er allemaal niet duidelijker op. Het helpt ook niet dat de broer van Christine bij haar inwoont. Wanneer haar zoon naar een nieuwe school gaat komt ze in aanraking met snobisme en hooghartigheid. Niet makkelijk voor Christine die alles in goede banen wil leiden. Gelukkig heeft ze de droge stoïcijnse Barb als vriendin. Barb zorgt met rake opmerkingen ervoor dat Christine regelmatig met beide voeten op de vloer terugkomt.

Natuurlijk zijn er nog meer series te noemen, maar ergens moet de lijst eindigen. Voor mij zijn dit een paar van de leukste series om even de zinnen te verzetten. Met deze tips kom je volgens mij de donkere dagen wel door.
Video on youtube
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (7)

BlackBiker
BlackBiker 29 december 2022, 19:13
Seinfeld is één van de meest briljante komische series ooit!
En The Middle vond ik meestal ook erg leuk. Van de andere series heb ik niets of niet veel gezien.
RonSchoonwater
RonSchoonwater 30 december 2022, 10:11
Nu met de streamingdiensten kun je alles van begin tot einde zien. Valt me op dat ik series nu mede daardoor leuker vindt. Bij veel series viel ik er ergens middenin of volgde het een tijdje, dan weer niet, dan weer wel enzo... Mis je toch vaak wat context.
JanWillemK
JanWillemK 29 december 2022, 21:06
King of Queens blijft leuk. Dankzij de vele herhalingen van RTL 5 heb ik alle afleveringen meerdere keren gekeken. De afleveringen werden, en af en toe nog steeds, in Nederland altijd uitgezonden tijdens het avondeten dus dat kwam goed uit.

Nog een paar leuke (familie) comedy series:
Married with Children, Home Improvement, Fresh Prince of Bel Air, According to Jim, Everybody Loves Raymond, Scrubs

Er zijn tegenwoordig nog maar weinig echt leuke comedy series.
Faceman
Faceman 29 december 2022, 23:06
Als je Seinfeld goed vindt is Curb Your Enthusiasm ook een aanrader.
RonSchoonwater
RonSchoonwater 30 december 2022, 10:09
thnx. Zal het eens gaan kijken. Ik heb het geloof ik in het begin wel gezien, maar nooit echt gevolgd.
BlackBiker
BlackBiker 30 december 2022, 10:24
Bedankt voor de tip. Ik zal hem eens checken.
BlackBiker
BlackBiker 30 december 2022, 10:24
(sorry, foutje, moest een reactie zijn op Faceman...)
Log in om een reactie achter te laten