Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

De vijf series die je onmiddellijk moet streamen op NPO Plus

Het barst in Nederland inmiddels van de streamingdiensten en dan hebben ze ook nog eens allemaal een enorm aanbod. Onze schrijvers proberen je een beetje wegwijs te maken in dit landschap.

Lees hieronder welke series jij volgens Ron Schoonwater onmiddellijk moet gaan streamen op NPO Plus.

De laatste jaren komen er steeds meer streamingdiensten uit in Nederland. Van grote spelers als Netflix en Disney+ tot kleinere telgen als Apple TV+ en Starzplay. Vreemd genoeg(?) is onze eigen NPO Plus één van de beste streamingdiensten die er is. Dat zie je wel aan het aantal andere tips van vijf series die je onmiddellijk moet streamen op MijnSerie. Zeker als het gaat om Europese series, waaronder veel Engelse en Scandinavische detectives, is NPO Plus een absolute aanrader. Series als Shetland, Vera, Beck, Poldark, Line of Duty, Unforgotten, Cold Feet, Mr Selfridge, Den som dræber (Those Who Kill), Bron/Broen (The Bridge), etc, etc, etc. zijn allemaal te vinden op NPO Plus. Toch zijn er ook minder bekende series die je moet zien. Soms maakt de streamingdienst het ons moeilijk door de series een Nederlandse naam te geven zoals met de fantastische Italiaanse serie De geniale vriendin (L'Amica Geniale) en het ook voor jeugdige volwassenen leuke serie Vampieren in de nacht (Heirs of the Night).

Hieronder mijn top 5 van beste series die je ook gezien moet hebben:

1. Hidden (2018) (Craith) – 3 seizoenen, 20 afleveringen (de eerste twee seizoenen staan op NPO Plus. Het is nog wachten op seizoen drie).
Hidden (2018)
Hidden (2018) is misschien wel de beste krimi van dit moment. De spectaculaire achtergrond is het soms troosteloos aanvoelende Wales. De donkere en ruige sfeer van het landschap draagt bij aan het uitstekende verhaal. De vaak wat verwaarloosde staat van de huizen bewijzen dat de serie zich grotendeels afspeelt in volkswijken. De problemen van de hoofdrolspelers zijn de uitdagingen waar we allemaal wel eens mee te maken hebben. Zo probeert inspecteur Cadi John de problemen thuis te ontlopen in plaats van aan te gaan. Ze kiest er liever voor om veel te werken dan thuis aan de slag te moeten met de gevoeligheden in de familie. De verhalen zijn ingenieus geschreven. De uitvoering is geweldig. Welsh Noir in topvorm.

2. ZeroZeroZero – 1 seizoen, 8 afleveringen
ZeroZeroZero
Gebaseerd op een boek van Roberto Saviano (Gomorra). ZeroZeroZero ademt dezelfde sfeer. Brute scènes weerhouden de makers er niet van om het verhaal achter de personages te vertellen. Deze serie laat weinig ruimte voor romantische beelden bij de handel in harddrugs. Het geweld wordt confronterend in beeld gebracht. Vooral de keiharde strijd in Mexico laat je als kijker regelmatig huiveren. Omdat het over de drugshandel gaat tussen Mexico en Italië door Amerikaanse drugskoeriers wordt het verhaal vanuit meerdere perspectieven vermeld. De ongewone manier van vertellen zorgt ervoor dat je als kijker goed meegenomen wordt in de verschillende standpunten. Een andere topper in dit genre die ook op NPO Plus te vinden is het Ierse Kin (2021). Ook bruut en eveneens met een goed verhaal.

3. Vanity Fair (2018) – 1 Seizoen, 7 afleveringen
Vanity Fair (2018)
Fantastische mix tussen statig Brits kostuumdrama en humor. De vaart zit er goed in bij deze remake. Vooral Olivia Cooke als Becky Sharpe draagt deze serie met haar naïef enthousiasme. Een uitstekende cast van gearriveerde acteurs en nieuw talent zorgt voor een aanstekelijke dynamiek. De verhaallijnen zijn goed bedacht. Er is voldoende drama om zich te kunnen meten met de andere bekende kostuumdrama's. Aan de andere kant is de inzet van humor, zonder dat de serie humoristisch wordt, stijlvol gedaan. De zoveelste verfilming van Vanity Fair geeft daardoor een eigentijdse blik op een bekend verhaal. Smaakvol gedaan en door de verfrissende aanpak voor veel mensen een absolute aanrader. Een andere parel in dit genre bij NPO Plus is (natuurlijk) Victoria. Deze serie is wat zoeter dan mijn gekozen favoriet, maar het is net zo mooi gemaakt en gedaan.

4. Das Boot – 3 seizoen, 26 afleveringen (de eerste twee seizoenen staan op NPO Plus, het is wachten op het derde seizoen)
Das Boot
Wat mij betreft is de laatste jaren de referentie voor televisieseries over de Tweede Wereldoorlog het indrukwekkende Unsere Mütter, unsere Väter (die overigens ook NPO Plus te zien is). Het eerste seizoen van Das Boot kon niet aan die maatstaf voldoen, maar het tweede seizoen schurkt wat betreft kwaliteit er heel dicht tegenaan. Een spannend en indringend verhaal die zich in twee benauwde onderzeeërs afspeelt. Dit wordt aangevuld met net zo spannende verhalen op de wal. Het einde van het tweede seizoen laat je verbluft achter. IJzingwekkend realistisch. De strijd tussen goed en kwaad is nooit zwart-wit. Die strijd wordt uitstekend in beeld gebracht.

5. Patrick Melrose – 1 seizoen, 5 afleveringen
Patrick Melrose
Deze psychologische serie wordt gedragen door het uitstekende spel van Benedict Cumberbatch. Het vertelt het semi-autobiografische verhaal van de aan alcohol en drugs verslaafde Patrick Melrose in de Britse upper class. Zijn traumatische jeugd wordt langzaam ontleed. Zijn botte ironie zorgt ervoor dat Patrick het overleefd en dat wij het als kijker allemaal aankunnen. Ondanks de zware thema's voelt het nergens als een aanklacht. Het is een indringend inkijkje in iemands demonen en de gevolgen daarvan. Wanhoop lijkt om te slaan in een vorm van hoop. Daarmee wordt het verhaal in stijl afgerond. Geruststellend en zorgwekkend tegelijk. Het is namelijk na alles wat je gezien hebt de vraag of Patrick Melrose weer terug gaat vallen in zijn eerdere staat van drugs, alcohol en cynisme.

Let op: ook bij NPO Plus verdwijnen televisieseries. Televisieseries staan meestal maar een bepaalde tijd op de streamingdienst.
Video on youtube
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst