Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

De vijf niet Engelstalige series die je onmiddellijk moet streamen op Netflix

Het barst in Nederland inmiddels van de streamingdiensten en dan hebben ze ook nog eens allemaal een enorm aanbod. Onze schrijvers proberen je een beetje wegwijs te maken in dit landschap.

Lees hieronder welke niet Engelstalige series jij volgens Ron Schoonwater onmiddellijk moet gaan streamen op Netflix.

De laatste jaren komen er steeds meer streamingdiensten uit in Nederland. Van grote spelers als Netflix en Disney+ tot kleinere telgen als Apple TV+ en Starzplay. Het voordeel van een streamingdienst als Netflix is dat er een hele wereld voor je open gaat. De kans om een keer wat anders te zien dan al die Britse en Amerikaanse series vind ik persoonlijk een groot voordeel. Series als La Casa de Papel, Squid Game en het Nederlandse Undercover zouden niet populair zijn zonder Netflix.

Hieronder mijn top 5 van beste niet Engelstalige Netflix series (in de wetenschap dat ik niet alles gezien heb):

1. Frontera Verde – 1 seizoen, 8 afleveringen
Frontera Verde
Het zich in Colombia afspelende Frontera Verde (vrij vertaald; groene grens) is een uitgekiende mix van detective en mystiek. Na het vinden van vier dode vrouwen in de jungle wordt rechercheur Helena Poveda er op uitgestuurd om de zaak te onderzoeken. Frontera Verde blinkt uit in een realistische setting, fantastische beelden van de jungle en een onderliggend verhaal die meerdere lagen kent. De geschoten beelden hebben een bepaalde eigenzinnigheid die je in Europa niet snel tegenkomt. De serie is nogal confronterend omdat het laat zien hoe de natuur en de oude cultuur in strijd is met het belang van geld verdienen en de heersende machtscultuur. Een absolute aanrader.

2. Kastanjemanden – 1 seizoen, 6 afleveringen
Kastanjemanden
Van de makers van Forbrydelsen (The Killing). Dat klinkt al mooi. Gelukkig weet de serie aan de hoge verwachtingen te voldoen. Er wordt wel met enkele clichés gewerkt. Denk bijvoorbeeld aan de getraumatiseerde hoofdrolspelers. Dat doet echter niets af aan de kwaliteit van het spannende verhaal. De bijpassende donkere beeldvoering zorgt voor extra sfeer. Gelukkig is het verhaal met zes afleveringen goed te bingewatchen, want als kijker wil je na de eerste seconden van de serie al direct weten wie, wat en waarom.

3. La Catedral del Mar -1 seizoen, 8 afleveringen
La Catedral del Mar
We zijn vooral opgegroeid met de Nederlandse, Engelse en Amerikaanse geschiedenis. Columbus kennen we ook nog wel. Feit is echter dat de Spaanse geschiedenis veel meer te bieden heeft. De laatste jaren is dat gelukkig ook onderkend door de verschillende streamingdiensten. In deze categorie is La Catedral del Mar één van de pareltjes. Dat komt mede door het ijzersterke en realistische verhaal. Geen grof CGI geschut, maar actiescènes die echt aanvoelen. La Catedral del Mar speelt zich af in het Barcelona van de veertiende eeuw. Het zijn de middeleeuwen, waarin rijk en arm tegenover elkaar staan. Waarin mannen heersen en vrouwen alles moeten accepteren. Heerlijke serie die met Los herederos de la tierra een wat betreft uitvoering iets minder vervolg kreeg. Die laatste is overigens ook te vinden op Netflix. Beide series zijn los van elkaar te kijken en te volgen.

4. La Révolution – 1 seizoen, 8 afleveringen
La Révolution
Misschien wel één van de meest verrassende series die ik gezien heb. De Franse revolutie wordt in beeld gebracht zoals je die nog nooit gezien hebt. Blauw bloed krijgt een geheel nieuwe betekenis. De strijd tussen rijk en arm krijgt een geheel eigen bloederige dimensie. Historische figuren worden onderdeel van een horror fantasy die, ondanks al het geweld en de bovennatuurlijke gebeurtenissen, absoluut intrigeert. De beeldvoering en de gekozen kleuren zorgen voor de kers op de taart.

5. Snabba Cash - 1 seizoen, 6 afleveringen (tweede seizoen start in september 2022)
Snabba Cash
Deze Zweedse maffiaserie laat het leven aan de onderkant van de maffia zien. Die is keihard en er valt moeilijk aan te ontsnappen. Je rolt er aan de andere kant wel heel makkelijk in. De boeken van Jens Lapidus en de filmtrilogie onder dezelfde naam waren al eerder een succes, maar de serie laat een andere kant zien. De vaart zit er goed in en het zorgt ervoor dat je van begin tot einde geboeid blijft kijken. De beeldvoering is schokkerig wat alleen maar helpt om de toch al aanwezige dynamiek verder te vergroten.

Andere niet Engelstalige series die de moeite waard zijn op Netflix: Dark, Perfume, The Rain, Barbaren en het Belgische De Bende van Jan de Lichte.
Video on youtube
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst