Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
De 100 recensies van Bo Verhoef

De 100 recensies van Bo Verhoef

De recensies op MijnSerie worden elke dag door vele geïnteresseerden gelezen, maar wisten jullie wel dat al deze recensies geschreven worden door onze toegewijde vrijwilligers?
Hun liefde voor series en schrijven willen zij graag met jullie delen en maken dankbaar gebruik van MijnSerie als platform. Maar MijnSerie is hun ook enorm dankbaar, want zonder deze vrijwilligers zouden wij geen recensies aan kunnen bieden. Als dank voor hun inzet voor MijnSerie willen wij elke recensent die de magische grens van 100 recensies heeft bereikt even in het zonnetje zetten en blikken wij onder andere terug naar hun allereerste en 100ste recensie. Dit keer zetten wij Bo Verhoef in het zonnetje.

Vertel wat over jezelf.
Hoi! Ik ben Bo. Ik ben net 26 jaar en woon sinds 2012 in Enschede. Ik kom uit een klein dorpje uit het midden van het land, maar ben inmiddels helemaal verliefd geworden op de hoofdstad van Twente. In het dagelijks leven werk ik als social media & content marketeer voor Enschede Promotie, de citymarketing organisatie van Enschede. Maar mijn tweede liefde is toch echt wel televisieseries. Vroeger keek ik bijna elke dag met mijn ouders en broer naar de leukste televisieseries en die liefde voor series is eigenlijk nooit meer weggegaan. Mijn ideale avond? Zet mij op de bank met een dekentje, een enorme voorraad snacks en de afstandsbediening van de televisie. Heerlijk!

Hoe heb je MijnSerie leren kennen en wat heeft je doen besluiten je aan te melden als recensent?
Ik begon na mijn examens in 2012 heel veel televisieseries te kijken. Alsof ik een boel in te halen had. Ik heb geen idee meer hoe ik precies op MijnSerie stuitte, maar ik was gelijk om. Ik studeerde Communicatiewetenschap en het schrijven zat altijd al ergens in me. Dus de keuze om me aan te melden als recensent was snel gemaakt. Ik bedoel, series kijken en daar je mening over geven? Dat klinkt toch top.

Wat was jouw eerste recensie en waarom koos je juist die serie?
Mijn eerste recensie ging over het eerste seizoen van Revenge. Volgens mij was die serie toen te zien op Net5, want ik weet nog dat ik het samen met mijn moeder op de bank keek. Ik vond Revenge zo ontzettend spannend. Ik was enorm fan van Emily VanCamp en de hele verhaallijn van deze serie was zo ontzettend goed. Vorig jaar werd de serie tijdelijk toegevoegd op Videoland en ik ben gelijk weer gaan kijken. Het blijft één van mijn favorieten.

Wat was voor jou de leukste recensie om te schrijven?
De leukste recensies vind ik eigenlijk alle eerste aflevering recensies. Voor mij moet een eerste aflevering me echt pakken om verder te kijken. Pakt de eerste aflevering me niet? Dan kijk ik ook bijna nooit verder. Het gevaar met deze recensies is wel dat een serie echt nog op gang moet komen en dat je uiteindelijk helemaal bij het verkeerde eind zit met je eerste aflevering recensie. Ik vind dat eigenlijk alleen maar leuk, dat betekent dat een serie je nog kan verrassen. Als ik echt een recensie moet kiezen, dan ga ik voor de eerste aflevering van The Handmaid's Tale. Die serie greep me vanaf de eerste seconde zo erg aan. De toon die die serie heeft gezet de afgelopen tijd vind ik zo ijzersterk. Het is voor mij echt een van de beste series ooit. Daarnaast was de recensie over het zesde seizoen van Grey's Anatomy mijn favoriet. Als het aan mij ligt is de seizoensfinale van dat seizoen de meest spannende finale die ik ooit heb gezien.Welke recensie was het lastigst om te verwoorden/vervelendst om te schrijven?
Het klinkt misschien gek, maar de recensies die gaan over goede series zijn het moeilijkst om te schrijven. Soms weet je gewoon dat een serie goed is, maar is het ontzettend moeilijk om dat over te brengen. Goede series zijn soms gewoon goed omdat het een gevoel is. Omdat de serie je vanaf de eerste seconde pakt en niet meer loslaat. Probeer dat maar eens goed op papier over te brengen met de juiste woorden. Als je het weet, weet je het toch.

Met welke recensie behaalde je die magische grens van 100 recensies?
De recensie over de eerste aflevering van Blood & Water was mijn 100e recensie. Een serie over een meisje wiens zusje is ontvoerd toen ze een baby was. De hoofdpersoon gaat op zoek naar de waarheid en ondertussen gebeuren er uiteraard nog een heleboel andere dingen in haar leven. De serie voelde als een soort Zuid-Afrikaanse mix van Gossip Girl, Elite en Riverdale. Ik vond hem verrassend en vermakelijk. Ik vind het heel tof dat Netflix ook series produceert in andere landen en dit is volgens mij een van de weinige Afrikaanse Netflix Originals. Een leuke serie voor liefhebbers van die drie series die ik hierboven noemde.

Welke recensie had je graag zelf willen schrijven maar was een andere recensent je voor?
Ik had denk ik graag meer recensies geschreven over The Handmaid's Tale. Die serie is zo ontzettend goed. Of misschien een recensie over de eerste aflevering van Bridgerton. Of misschien een recensie over elk seizoen van Grey's Anatomy. Die serie kan echt niet genoeg lof krijgen. Elk seizoen zit zo goed in elkaar. Als ik die recensies toch had geschreven per seizoen voordat ik andere seizoenen had gezien, dat zou echt leuk zijn geweest. Nu zijn we al ruim zestien seizoenen verder.Heb je wel eens op verzoek een recensie geschreven?
Ik weet dat ik wel een paar recensies op verzoek heb geschreven, maar ik kan me eerlijk gezegd niet meer herinneren welke dat waren. Er was wel ooit een recensie geschreven door een andere recensent, waar ik het gewoon persoonlijk totaal niet mee eens was. Toen heb ik gevraagd of het goed was of ik er ook eentje schreef, omdat ik gewoon een heel ander beeld van de serie had.

Wat is het laagste cijfer dat je hebt gegeven in een recensie?
Het laagste cijfer was een 1,5. Deze was voor een serie van MTV, genaamd Happyland. Het moest een komedieserie zijn over tieners die in en rondom een attractiepark woonden. Alles in die serie was ongeloofwaardig, er was geen opbouw en er was ook totaal geen logische verhaallijn. Na acht afleveringen is de serie ook gecanceld, dat zag je wel aankomen.

Wat is de leukste reactie die je ooit op een recensie hebt gekregen?
Natuurlijk is het altijd leuk als mensen het eens zijn met je recensie, maar nog leuker vind ik het als anderen het totaal niet eens zijn met jouw bevindingen of als ze bijvoorbeeld een van jouw favoriete series nog niet hebben gezien. Televisieseries zijn echt één van mijn favoriete gespreksonderwerpen. Iedereen beleeft televisieseries op zo’n andere manier. Het is fantastisch als andere mensen jouw favoriete televisieseries ook super goed vinden, maar het is nog leuker als je anderen kunt overtuigen om een bepaalde serie te gaan kijken.

Lees je ook graag recensies van andere MijnSerie recensenten?
Dit is misschien wel heel grappig, maar zelf lees ik dus nooit recensies van televisieseries voordat ik zelf iets heb gezien. Vaak kijk ik een serie eerst en lees ik daarna een keer een recensie over die serie. Juist omdat recensies heel persoonlijk zijn en ik altijd benieuwd ben of die persoon dezelfde dingen heeft opgemerkt of goed vond als ik. Soms leer je op een hele andere manier naar een serie kijken als je een recensie van een ander leest, dat maakt het soms leuk om de serie nog een keer te kijken!

Heb je veel veranderingen doorgemaakt tussen je eerste en je 100ste recensie?
Ik denk dat ik nog best wel hetzelfde schrijf. Wel weet ik dat ik geen komedieseries meer moet recenseren. Het is gewoon niet zo mijn ding. Mensen die van komedieseries houden, kunnen dan beter een goede recensie schrijven. Wel heb ik al een tijdje geen hele slechte serie meer gerecenseerd. Die kun je natuurlijk ook niet echt uitkiezen, maar soms voelt het gewoon ontzettend lekker om een televisieserie helemaal af te kraken. Dat schrijft uiteindelijk ook gewoon veel makkelijker, dan een steengoede serie.

Stoppen of doorgaan?
Door het schrijven van recensies heb ik een heleboel series gekeken waar ik normaal gesproken niet zo snel aan begonnen zou zijn. Vooral toen streamingsdiensten nog helemaal niet zo vanzelfsprekend waren. Het was altijd heel leuk om je zonder ook maar iets te weten helemaal onder te dompelen in een gloednieuwe serie. Voordat anderen ook maar een glimp van die serie hadden opgevangen. Nu kijken zo veel mensen zo veel verschillende televisieseries, dat het bijna onmogelijk is om nog een serie te vinden waar nog weinig mensen over hebben gehoord. Maar ik zal altijd blijven doorgaan met het ontdekken van nieuwe series en het schrijven erover!

Wil je de lezers van jouw recensies nog iets vertellen, of heb je zelf nog iets toe te voegen wat je niet kwijt kon in deze vragen?
Mocht je Grey's Anatomy of The Handmaid's Tale nog nooit gezien hebben. Ga dat dan echt zo snel mogelijk doen. Beide series zijn echt geschikt voor zowel mannen als vrouwen en zitten beide op zo’n compleet andere manier enorm goed in elkaar. Ik zou beide series voor altijd kunnen blijven kijken. Geef jezelf eens over aan een serie waarvan je in eerste instantie denkt dat hij niet echt bij je past. Soms vind je juist dan een serie die je niet meer wilt loslaten!

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (5)

tweemaalh
tweemaalh 14 januari 2021, 11:51
Heel tof! Gefeliciteerd met deze mijlpaal!
BlackBiker
BlackBiker 14 januari 2021, 12:26
Mooie mijlpaal! Gefeliciteerd :-)
DAVE2804
DAVE2804 14 januari 2021, 15:18
Gefeliciteerd met deze mijlpaal :)
Inter
Inter 14 januari 2021, 15:48
Gefeliciteerd met jouw mijlpaal
Hangmat
Hangmat 15 januari 2021, 13:55
Gefeliciteerd!!
Log in om een reactie achter te laten