Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
11
0
Bekijk stemmen

Corona-crisis; welke series moet je gaan kijken? Top 5 beste historische series

Vele mooie, leuke en interessante top 5 lijsten zijn er voorbij gekomen om de tijd te vullen die we normaal zouden vullen met uitgaan en familiebezoek. Hieronder nog een mooie lijst van Karin Witowski. Veel kijkplezier.

Vroeger was alles beter. Dat is een gezegde die je nog vaak hoort. Maar was wat wel zo? Vroeger was er een gebrek aan goede gezondheidszorg, hadden vrouwen geen recht, en dan nog maar niet te spreken over ziektes als de pest. Toch kijk ik graag naar historische series. Even genieten van de romantiek uit die tijd. Hieronder vinden jullie mijn persoonlijke top vijf.

5. The Knick.


Geniaal en misschien daardoor ook gestoord en verslaafd. Met die drie woorden wordt John Thackery perfect omschreven. Geniaal. Gestoord. Verslaafd. Toch schopt hij het tot chirurg in het Knickerbocke rziekenhuis in New York in 1900. The Knick is een geweldige serie, een voorloper van Grey's Anatomy, House M.D. en zelfs ER Het ontstaan van de medische wetenschap is een erg interessant onderwerp. The Knick is te zien via Ziggo Movies&SeriesXL.

4. Poldark


Kapitein Ross Poldark komt, na twee jaar gevochten te hebben in Amerika, terug naar zijn geliefde plaats Cornwell in Engeland. Voor hij vertrok, liet hij zijn geliefde Elisabeth achter. Nu hij is teruggekeerd, ontdekt hij dat zijn grote liefde hem al snel is vergeten. Elisabeth heeft haar hart en haar trouw beloofd aan een ander. Poldark is een heerlijke romantische historische serie welke zich afspeelt in het Cornwell van de achttiende eeuw. Poldark is te zien via het NPO Plus abonnement.

3. Victoria


Victoria is een historische dramaserie, die het verhaal vertelt van de langstzittende koningin van Engeland. Op haar achttiende werd ze koningin van Engeland. Ongehuwd en totaal onvoorbereid begon ze haar leven als koningin. Ze werd verliefd op Albert, waar ze uiteindelijk ook mee trouwde. Victoria is een prachtig drama vol prachtige kostuums, bekende geschiedenis, en romantische momenten worden afgewisseld met dramatisch en hartverscheurende momenten. Victoria is te zien op NPO Plus.

2. Outlander


Outlander vertelt het verhaal van Claire, een verpleegster, die na de tweede wereldoorlog op een tweede huwelijksreis gaat met haar man Frank. Terwijl ze daar zijn raakt Claire gefascineerd door een paar staande stenen, die haar op wonderbaarlijke wijze transporteren naar het Schotland van 1743. Daar ontmoet ze de stoere Schot Jamie Fraser. Claire probeert terug te keren naar haar eigen tijd, maar de geschiedenis en de liefde van en voor Jamie laten haar twijfelen. Schotten worden daarbij niet overgeslagen. De eerste vier seizoenen van Outlander zijn te zien op Netflix. Van seizoen vijf is elke maandag een nieuwe aflevering te zien bij Ziggo Movies&series.

1. Vikings


Vikings volgt de avonturen van Ragnar Lothbrok, de grootste held in zijn tijd. De serie vertelt het verhaal van Ragnar en zijn zonen. Ragnar, die zijn verhaal begint als eenvoudige boer, wordt uiteindelijk de meest bekende Vikingkoning aller tijden. Vikings is een prachtig historisch verhaal, die je als kijker meeneemt naar de tijd van veldslagen, plunderingen en laat ook de wreedheid zien, waar de Vikingen om bekend staan. De eerste vijf seizoenen van Vikings is te zien op Netflix. Het eerste deel van seizoen zes is te zien bij Ziggo Movies&series. Het tweede deel van seizoen zes al later dit jaar verschijnen.

Het is zo moeilijk een keuze te maken tussen alle prachtige historische series die er zijn. Wat dacht je van The Tudors, The Last Kingdom of het prachtige oorlogsdrama Band of Brothers. Maar niet getreurd; binnenkort komen er meer top 5 lijsten om de tijd door te komen.Leuk?
11
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_JanWillemK
22 apr 2020 16:37 -
Vikings op nummer 1, daar word ik blij van!

Ik geniet echt enorm van deze serie.
Reageer