Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

De vijf series die je onmiddellijk moet streamen op Disney+

Het barst in Nederland inmiddels van de streamingdiensten en dan hebben ze ook nog eens allemaal een enorm aanbod. Onze schrijvers proberen je een beetje wegwijs te maken in dit landschap.

Lees hieronder welke series jij volgens Mandy Gelling-Potharst onmiddellijk moet gaan streamen op Disney+.

De laatste jaren komen er steeds meer streamingdiensten uit in Nederland. Van grote spelers als Netflix en HBO Max tot kleinere telgen als Apple TV+ en Starzplay. Disney+ is geen kleine speler in het veld. De vele Star Wars- en Marvelseries worden met een razend tempo de ether in geslingerd. En nu kan ik uiteraard komen met ijzersterke sciencefiction- en superheldenseries uit eerder genoemde franchise, maar er er is meer te zien op Disney+. Het zijn geen Disney Originals maar wel pareltjes die de moeite van het (her)bekijken waard zijn. Hieronder geef ik, in alfabetische volgorde, de vijf series weer die ik weer zou gaan kijken als er niet zoveel nieuws te zien zou zijn.

24 – 9 seizoenen, 204 afleveringen (compleet)
24

Keifer Sutherland was onvergetelijk in deze serie vol actie en een tikkende klok die precies aangaf of het uur er weer op zat en wij weer moesten wachten op de volgende aflevering. Dankzij Disney+ kun je de spannende serie 24 achter elkaar gaan bekijken. En ik zou zeggen, doe het gewoon. De FOX-serie heeft alles wat een serie spannend maakt. Actie, mysterie, goede acteurs, prima regie en camerawerk en zeer angstaanjagende vijanden waarop gejaagd moet worden. Het unieke aan 24, dat tussen 2001 en 2014 werd uitgezonden op FOX was dat het zich afspeelde in real-time. Dat wil zeggen dat alles ook daadwerkelijk in dat uur afspeelde, zelfs de reclames waren erin verwerkt. Er zijn meerdere pogingen geweest om een spin-off te maken, slechts één is daarvan gemaakt en uitgezonden; 24: Legacy, dat ook te zien is op Disney+. Ik zou zeggen doe maar niet, laat het bij 24 dat is meer dan genoeg.

*****

The Americans – 6 seizoenen, 75 afleveringen (compleet)
The Americans

FX had met The Americans goud in handen van 2013 tot en met 2018. Zes seizoenen lang heb ik genoten van het acteerwerk van de familie Jennings, de op en top Amerikanen die geen Amerikanen bleken te zijn. Spannend en intrigerend zijn de woorden die het eerst in mij opkomen als ik denk aan deze spionageserie. Lezers die naar Showtime hebben geluisterd zullen kunnen beamen dat ik deze serie regelmatig aanprees en nu doe ik het weer. Sorry als ik wat drammerig overkom, maar ga deze serie kijken als je dat nog niet hebt gedaan. Dit is met recht een pareltje verstopt tussen andere langlopende series. The Americans gaf een goed en redelijk waarheidsgetrouw beeld over de Koude Oorlog en hoe ver de Russen wilde gaan in die tijd. Maar het geeft vooral een beeld van Elizabeth en Phillip en de soms hartverscheurende keuzes die ze moesten maken voor Moedertje Rusland.

*****

Criminal Minds – 15 seizoenen, 3 24 afleveringen (compleet)
Criminal Minds

De enige procedurele serie die ik vanaf het begin tot het einde ademloos heb gevolgd. Geen enkel moment heb ik met verveeld en elke week verheugde ik mij weer op een nieuwe aflevering. Het team dat een schoolvoorbeeld zou moeten zijn voor vele teams die samenwerking hoog in het vaandel hebben staan. Kijk naar Criminal Minds hoe de verschillende teamleden de taken verdelen en zo de seriemoordenaar te pakken weten te krijgen. Oké, het ging soms ook over een terrorist of massamoordenaar, maar in de meeste afleveringen werd er binnen 45 minuten een persoon opgepakt of zelfs gedood die andere mensen niet zo'n goed hart toedroeg. Een privévliegtuig stond altijd klaar om het team naar de verste uithoeken van Amerika te brengen om daar, zeer goed gecoördineerd, de moorden door middel van geweldige samenwerking, ondervragingstechnieken en wetenschap op te lossen. Denk je nou ach weer een procedurele serie, bij Criminal Minds stoort dat geen moment. Ik heb na deze serie geen betere langlopende serie in dit genre meer gezien. Oja, voor ik het vergeet, ook hier zijn spin-offs van gemaakt die te zien zijn bij Disney+, maar ik zou die alleen gaan kijken als er echt niets anders meer te zien is.

*****

Empire – 6 seizoenen, 102 afleveringen (compleet)
Empire

FOX kwam in 2015 met deze muzikale dramaserie Empire, daarin volg je de familie Lyon op de voet als zij hun platenmaatschappij naar grote hoogte proberen te brengen. Hun drie getalenteerde zoons helpen daarbij. De muziek is fantastisch en vele bekende (hip hop) artiesten stonden in de rij om een gast- of bijrol te mogen spelen. De serie kun je qua drama vergelijken met Dynasty, maar de angel is langer in Empire en steekt dus veel harder en pijnlijker. Empire is een muzikale dramaserie die Sex&Drugs&Rock & Roll samenbrengt in 102 heerlijke afleveringen. Helaas moest het laatste seizoen aangepast worden vanwege problemen met één van de hoofdrolspelers en dat was toch te merken. Maar dat maakt de serie niet minder goed, alleen al de chemie tussen Cookie en Lucious was een genot om te zien.

*****

Lost – 6 seizoenen, 120 afleveringen (compleet)
Lost

Vergeet de laatste aflevering en je hebt een uitstekende serie die de moeite waard is om op je te-kijken-lijst te zetten. Spannend en mysterieus elke aflevering weer kon je je als kijker verbazen over de omstandigheden waarin de overlevenden van de vliegtuigcrash te recht waren gekomen. Het eiland waarop ze zijn gecrasht speelt een enorm grote rol in de serie en droeg bij aan nog meet mysterie. Waar waren de passagiers van vlucht 815 in terecht gekomen, maar vooral hoe komen ze eruit. Lost laat zien dat een ijzersterke serie soms hele grote steken laat vallen door er een bizar einde aan te breien. De meeste fans, van deze ABC-serie dat in 2004 in première ging, hebben waarschijnlijk nog steeds een enorme kater dankzij het einde. Maar als je het einde vergeet dan heb je gegarandeerd iets meer dan 85 uur kijkplezier.

Al deze series waren al eens eerder te zien op een andere zender of streamingsdienst in Nederland, maar nu kun je alle afleveringen gaan bingen via Disney+. En ik zou zeggen doen. Het zijn geen hoogstaande Britse of Scandinavische (mini)series, maar ze kijken allemaal heerlijk weg en laten je de tijd, behalve 24 dan!, echt even vergeten. Vergeet het drama buiten je voordeur en geniet van het drama wat ze je in deze series voorschotelen.
Video on youtube
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (6)

avatar_DAVE2804
09 jun 2022 14:27 -
Ik zie dat wij wat betreft series op dezelfde golflengte zitten, Mandy. Eerder dit jaar begonnen met The Americans, inderdaad zeer goede serie. Ook met Criminal Minds ben ik dit jaar begonnen. Eigenlijk had ik procuderele series verbannen voor mezelf - ik hou niet zo van het "verhaaltje van de week" concept, maar toen ontdekte ik Criminal Minds en besloot het toch maar een kans te geven. Daar kijk ik nu af en toe dus een aflevering van. 24 heb ik vorig jaar nog compleet gebinged - minus 24: Legacy inderdaad - en Lost heb ik twee jaar geleden nog compleet herbekeken. Het einde van Lost vond ik trouwens helemaal zo slecht nog niet. En Empire staat nog op mijn lijst van series die ik nog wil zien. Goede tips dus waar ik mij helemaal bij aansluit.
Reageer
avatar_BlackBiker
09 jun 2022 16:17 -
Hier bijna hetzelfde. Lost en 24 staan hier op het DVD schap en heb ik al meerdere malen gezien. Het einde van Lost is inderdaad jammer. Beetje net als het einde van GoT ook nogal jammer was ;-)
Criminal Minds is, samen met NCIS, ook voor mij één van de weinige procedure serie die ik echt heb gevolgd.
Americans zegt me dan nog niets, maar zo te lezen moet die op mijn kijklijst.
Alleen Empire zal ik links laten liggen. Hip-hop.... Daar moet ik echt niets van hebben. :-)
Reageer
avatar_E71
09 jun 2022 18:56 -
Ik zal dan wel het buitenbeentje zijn want ik had geen moeite met de laatste aflevering van Lost. Ja, misschien had het beter gekend, maar het is zoals het is.
Reageer
avatar_BlackBiker
09 jun 2022 21:31
Ik denk dat het wel meevalt hoor met dat buitenbeentje zijn.
Persoonlijk vond ik dat in het laatste seizoen de suspension of disbelief wel heel erg werd opgerekt met die meerdere tijdlijnen en het tijdreizen.
Maar als je daar in mee kon gaan, dan zal het best een aardig einde zijn geweest. Ik kon dat niet zo goed en vond het te ver gezocht allemaal. Ligt dus niet aan jou of Dave, maar aan mij ;-)
Reageer
avatar_xlucasverbunt
14 jun 2022 10:54 -
Mooie lijst!
Reageer
avatar_Mandy1966
14 jun 2022 12:35
Dank je wel voor het idee van zo'n lijst ;-)
Reageer