Betty

5.9 / 10
30 min
Komedie
Volg deze serie
Bekijk trailer
5.9 / 10
2seizoenen/12afleveringen/2020 - heden
NetwerkHBO
Datum is onbekend.Eerstvolgende aflevering
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Te zien op
Looptijd:30 min2020 - heden
Genres:Komedie
Netwerk:HBO
Betty is een Amerikaanse komedieserie van de zender HBO. De serie ging in première op 1 mei 2020.

Volgt een groep diverse, jonge vrouwen die navigeren door de overwegend op mannen gerichte wereld van skateboarden in New York City.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 6
Seizoen 2
0 / 6

Recensies (0)

Er zijn nog geen recensies van de serie Betty.

Nieuws (3)

MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.
ma 7 juni
Ook voor de maand juni hebben we alles op een rijtje gezet*. Wanneer welke serie begint, eindigt, welk seizoen of première en welke zender.
zo 30 mei
1
Week 26 is de week van waarschijnlijk de eerste hittegolf. Prima dus om met een ijskoud drankje een goede serie te gaan kijken. Maar eerst het nieuws uit week 25.
22 jun 2020

Populaire reacties (1)

4
19 mei 2020
Betty is een spin-off van de skatefilm Skate Kitchen. Nadat regisseur Crystal Moselle – in de metro van New York – kennismaakte met twee leden van het vrouwelijke skaterscollectieve ‘Skate Kitchen’, besloot ze een film over hen te maken. Geen documentaire, een film. Met script en al. En met hoofdrollen voor de vrouwen in kwestie zelf. Zo zie je maar weer, inspiratie is slechts één ritje met het openbaar vervoer away. Skate Kitchen – een ironische verwijzing naar geïntimideerde, fragiele, mannelijke ego’s die vrouwen het liefst in de keuken zien staan – is een groep skatende meiden die haar voet tussen de deur probeert te krijgen in de door mannen gedomineerde skatescene. Een interessant onderwerp voor een film – en nu dus ook een serie – maar de uitwerking laat nogal wat te wensen over. Nogal heel erg een potje flink.

De directiekamer van HBO is waarschijnlijk een fervent aanhanger van het ‘yin-yang-principe’, want na de (mogelijk) beste serie van 2020 – I Know This Much Is True – hebben ze met Betty nu ook de allerslechtste van het jaar gemaakt. Het moet raar lopen, wil iemand anders hier nog onder duiken. Zelfs de best getrainde limbodansers zijn daar niet lenig genoeg voor. Het grootste struikelblok is het acteerwerk. Het is amateurtoneel in z’n meest awkward vorm. Ik ben hier vaak enthousiast geweest over acteurs die niet zijn gedrild door één of andere gerenommeerde toneelschool – denk bijvoorbeeld maar aan Mocro Maffia – maar dit is wel het andere uiterste. Het is alsof ze een aantal willekeurige voorbijgangers hebben gevraagd of ze het misschien leuk zouden vinden om in een HBO-serie te spelen. Feitelijk is dat eigenlijk ook precies wat er gebeurd is. De meiden van Skate Kitchen hebben nog wel een spoedcursus acteren gekregen, maar dat heeft zijn vruchten helaas niet afgeworpen.

Ook qua verhaal gaat het helemaal nergens heen. Ik begrijp dat dit een serie is over vriendschap en acceptatie, maar er mag ook nog wel iets van lijn en directie in zitten. Nu vraag je je als kijker iedere keer af: waarom moet ik hier naar kijken? Kiezen voor een documentaire was in mijn ogen dan ook veel logischer geweest. De YouTube-vlogs van Moonbear – één van de hoofdrolspeelsters – voelen bijvoorbeeld al zoveel authentieker aan dan Betty. Dat is – wat mij betreft – echt een gemiste kans. Nu schaart Betty zich samen met series als Here And Now, Mosaic en The Brink in het rijtje HBO-titels die heel snel vergeten gaan/moeten worden. Jammer.

Vergelijkbare series