Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Serie van het jaar 2018 - Beste beëindigde serie

Serie van het jaar 2018 - Beste beëindigde serie

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2018 en behandelt de categorie beëindigde serie. Vanaf maandag 7 januari tot en met maandag 4 februari kun jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre, en vele andere.
Met het groeiende aanbod van televisieseries groeit ook het aantal series dat beëindigd of gecanceld wordt. Of dat nou verdiend is of niet, het doet altijd een beetje pijn als je favoriete serie ermee stopt. Toch zagen we dit jaar een trend: meer dan ooit zagen we series die door één zender gecanceld werden, maar hun thuis vonden bij een nieuwe zender of streamingdienst. Designated Survivor en Lucifer verhuisden naar Netflix, Fresh Off The Boat is van ABC naar FOX gegaan, en de deuren van het politiebureau van Brooklyn Nine-Nine blijven nog even open bij NBC. Toch zijn er dit jaar weer genoeg series gesneuveld die we allemaal gaan missen. Nu is de vraag: welke serie ga jij het meeste missen?

Voor jullie hebben wij de volgende tien series genomineerd:

12 MonkeysEen paar jaar geleden ontstond er een trend om filmklassiekers te bewerken tot televisieserie. Dit had wisselende resultaten, maar 12 Monkeys, waarin een tijdreiziger uit de toekomst naar het heden gaat om een dodelijk virus te stoppen, was één van de succesvollere pogingen. Na vier seizoenen vol rampen, tijdlijnen en paradoxen was het genoeg en brachten ze het geheel tot een bevredigend einde.
Lees de recensies die geschreven zijn over 12 Monkeys.

The AmericansZes seizoenen lang mochten Philip en Elizabeth doen alsof ze het perfecte Amerikaanse gezin waren, terwijl ze daadwerkelijk Russische spionnen waren. Deze serie combineerde de beste elementen van een spannende spionageserie en een intrigerend familiedrama. Na zes seizoenen vol intriges, samenzweringen en geheime plannen was het verhaal voorbij en werd duidelijk of een dubbelleven voor zo’n lange tijd eigenlijk wel mogelijk was.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Americans.

Ash vs Evil DeadEen redelijk obscure serie, maar wel een favoriet bij de redactie. Na meer dan twintig jaar keert Ash uit de Evil Dead-films terug naar het kleine scherm om opnieuw het kwaad te bevechten. De serie was zowel een spannende horrorserie als een rake parodie op een spannende horrorserie. Helaas vond Starz het na drie seizoenen welletjes. Of het kwaad nu definitief verslagen is? De tijd zal het leren.
Lees de recensies die geschreven zijn over Ash vs Evil Dead.

The Bridge (2011)De enige niet-Engelstalige serie in dit lijstje. En wat voor één. The Bridge (2011) geldt als hét voorbeeld voor Scandinavische misdaadseries. Spannend, rauw, bleek, goed geacteerd. In de vier seizoenen die gemaakt zijn, jaagden een Zweedse en een Deense rechercheur op moordenaars die in beide landen actief zijn. Het vierde en laatste seizoen is niet anders en vormt een waardige afsluiting.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Bridge (2011).

DaredevilHet was bijltjesjaar voor Marvel en Netflix. Nadat Luke Cage en Iron Fist kort na elkaar gecanceld waren, leek de positieve ontvangst van het derde seizoen van Daredevil het tij te keren. Niets is minder waar, want in december kreeg ook de Duivel van Hell’s Kitchen de bijl. Of er op een andere zender nog toekomst is voor de blinde advocaat annex burgerwacht? Dat is nog niet bekend.
Lees de recensies die geschreven zijn over Daredevil.

House of Cards (2013)Ooit was Frank Underwood de meest indrukwekkende politicus van het televisielandschap. Hij was geliefd en gevreesd, beroemd en berucht. En dat gold ook voor Kevin Spacey, de acteur die hem speelde. Beide mannen zijn na schandalen uit de gratie gevallen. Nadat Spacey van seksueel misbruik werd beschuldigd, wilde Netflix niets meer met hem te maken hebben en cancelden ze House of Cards (2013). Gelukkig voor de fans kon de politieke dramaserie nog op een passende afsluiter rekenen, met een mooie hoofdrol voor Robin Wright, die Franks echtgenote Claire speelde.
Lees de recensies die geschreven zijn over House of Cards (2013).

New GirlWho’s that girl? It’s Jess! Na zeven seizoenen is Jess niet meer zo’n nieuwe bewoner in een flat met drie vrijgezelle mannen. En die drie mannen zijn ook niet meer zo vrijgezel. Toch voelde het zevende en laatste seizoen nog steeds even fris als het eerste, dankzij leuke hoofdrolspelers en aanstekelijke humor. Het slotseizoen mocht dan vrij kort zijn, het vormde wel een passende finale van een ontzettend charmante serie.
Lees de recensies die geschreven zijn over New Girl.

Once Upon a TimeEr was eens… een televisieserie waarin alle sprookjesfiguren die je kunt bedenken samenkwamen. Het heette Once Upon a Time. Zeven seizoenen lang beleefden deze personages, van kapitein Haak tot Sneeuwwitje tot Japie Krekel tot Repelsteeltje, de meest fantasierijke avonturen. Maar na die zeven jaar vond ABC het mooi geweest en hief de zender de vervloeking definitief op. En ze leefden nog lang en gelukkig.
Lees de recensies die geschreven zijn over Once Upon a Time.

The OriginalsVorig jaar was hij niet genomineerd in deze categorie, maar The Vampire Diaries wist genoeg wildcardstemmen binnen te halen voor een plekje in de top tien. Dit jaar is The Originals, een spinoff hiervan, wel genomineerd. The Originals is net zo origineel en spannend als de moederserie. Helaas was het na vijf seizoenen over voor de Mikaelsons, maar de franchise leeft voort, want een nieuwe spinoff is inmiddels van start gegaan.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Originals.

ScandalBehalve series over ziekenhuizen, brandweerkazernes en rechtbanken, kan Shonda Rhimes ook series over de politiek maken. Scandal volgde een crisismanager en voormalig perschef die schandalen in en om het Witte Huis moest afwenden. Net als alle andere Shonda Rhimes-series, werd ook Scandal gekenmerkt door sterke vrouwelijke rollen en een zeer diverse cast. Na zeven seizoenen vonden Rhimes en co. het wel mooi geweest en gaven ze Scandal een mooie afsluiter.
Lees de recensies die geschreven zijn over Scandal.

Staat jouw favoriet er nou niet tussen? Geen paniek. Je kunt altijd een wildcard inzetten.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (4)

E71
E71 1 januari 2019, 17:48
House of Cards dan maar ondanks slechte laatste seizoen
anonymous
anonymous 2 januari 2019, 00:12
The originals!!!
DAVE2804
DAVE2804 2 januari 2019, 10:49
Winnaar Serie van het Jaar 2019 in deze categorie is ook al bekend: Game of Thrones, haha. Maar dit jaar ga ik voor Marvel's Daredevil. Hoewel ik pas 1 seizoen heb gezien en me dus nog kan verheugen op nog twee seizoenen, hadden er nog wel een paar seizoenen bijgekund denk ik. Het is jammer dat de samenwerking tussen Marvel en Netflix grotendeels over is. Ik verwacht dat Jessica Jones en The Punisher ook binnenkort stopgezet worden bij Netflix.
Solis
Solis 2 januari 2019, 20:18
Heb alleen Daredevil gezien. Laatste seizoen van House of Cards is mijn tijd niet waard gok ik zo en The Bridge moet ik ooit nog zien.
Log in om een reactie achter te laten