Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6.5
anonymous geeft "Ash vs Evil Dead - Eerste aflevering" een 6.5.
Geschreven door anonymous op 14 Maart 2016.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Ash vs Evil Dead - Eerste aflevering

De naam klinkt al ontzettend bijzonder en trekt direct je aandacht. Vooral de eerste minuut van de eerste aflevering is hilarisch en hierdoor ga je toch even goed voor de serie zitten. Mijn verwachtingen waren niet heel erg hoog voor deze serie, wat misschien maar goed is ook.

Ash is gewoon een standaard volwassen man met een buikje


Ash (Bruce Campbel, Burn Notice) leidt op het eerste gezicht een redelijk normaal bestaan. Toch zijn er een paar dingetjes aan hem die niet helemaal kloppen. Zo begint het al dat Ash maar één hand heeft, de andere hand is afgehakt. O ja, soms ziet hij ineens hele rare mensen: de Evil Dead. Wanneer hij erachter komt dat zijn rustige bestaan niet meer zo rustig zal zijn, besluit hij te vluchten.

Bruce Campbel speelt zijn rol onwijs goed. Zijn humor en de manier waarop hij acteert, maakt hem perfect voor de rol van Ash. Het leuke hieraan is dan ook weer dat het nu eindelijk eens niet een jonge knappe gast is die deze dingen gaat doen, maar gewoon een standaard volwassen man met een buikje. Daarnaast is de rest van de serie vrij typisch Amerikaans. Lekker overdreven geacteerd, een beetje voorspelbaar en toch leuk om naar te kijken.

Het meest bizarre aan deze serie vind ik nog wel dat je niet zal verwachten dat er ook daadwerkelijk echt enge stukjes inzitten. Ik ben geen fan van horror en zat toch een beetje verbaasd te kijken naar de enge personen die langs komen. Omdat de serie dit enorm goed afwisselt met humor vallen de enge stukjes dan wel weer enorm mee en is het zelfs voor een anti-horror zoals ik, goed te doen.

Na deze aflevering ben ik ergens toch wel benieuwd naar de volgende afleveringen. De serie is zeker geen hoogstandje en ik zou de serie ook best een aantal weken links kunnen laten liggen, maar slecht is hij zeker niet.
Ash vs Evil Dead is vooral een serie waar je niet te veel bij hoeft na te denken. Een serie die je tussendoor even aanzet om te ontspannen en stiekem een beetje te gruwelen. Ik ben benieuwd!
Volg Ash vs Evil Dead
Vorige aflevering
The Mettle of Man
The Mettle of Man
03x10
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_tweemaalh
14 maa 2016 13:38 - 14 maa 2016 14:27
Ik vind Ash vs Evil Dead echt een geweldige serie. Het neemt zichzelf op een sterke wijze totaal niet serieus.

Ik weet niet of je ermee bekend bent (uit je review blijkt het niet echt), maar deze serie is een vervolg op een reeks horrorfilms uit de jaren 80 en 90. Hierin speelde Campbell (destijds een twintiger/dertiger) dezelfde rol als toen. De serie kent een hoop knipogen naar de films en ik vind het heerlijk dat ze die erin verwerkt hebben.
Reageer
avatar_anonymous
14 maa 2016 13:44
Nee, dat wist ik inderdaad niet! Wat leuk om te weten zeg. Dan kijk je natuurlijk direct anders naar de serie.
Reageer
avatar_anonymous
14 maa 2016 14:02 -
Ik kreeg ook al de indruk dat Danigue de films niet kende, anders had je wel geweten waarom Ash een hand mist. Waarschijnlijk een leeftijdsdingetje :). Als je fan bent van de films dan is de serie een aanrader, zo niet kan ik me best voorstellen dat je het wat flauw en overdreven geacteerd vindt.

Ik heb in ieder geval genoten van het eerste seizoen en ben erg blij met een tweede seizoen.
Reageer
Ash vs Evil Dead