Togetherness

7,0 / 10
24 min
Komedie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
anonymous geeft "Togetherness - Eerste aflevering" een 8.
Geschreven door anonymous op 21 februari 2015.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Togetherness - Eerste aflevering

Een gezin met twee kinderen. Een beste vriend van de man, en de zus van de vrouw des huizes. Door bepaalde omstandigheden gaan zij samen een huis delen. Een beetje een vreemde situatie. Een constructie die aannemelijker is op televisie dan in de werkelijkheid. Maar goed, daar is het televisie voor. Daarbij, wij dienen toch zorg te dragen voor onze naasten? Togetherness is een nieuwe serie van HBO. De serie vertelt beslist geen nieuwe verhalen, maar brengt bekende thema's wel in een leuk jasje. Televisie die het familieleven bespreekt zal het, eigenlijk, altijd goed doen. Broers Mark en Jay Duplass creëerden deze serie. De serie wordt op dezelfde avond uitgezonden als Girls en Looking. Dat is begrijpelijk. Alle drie ademen zij de sfeer uit die onafhankelijke films uitademen. Kleinschalig, charmant en met een overwegend sterke cast.

Togetherness is een serie die het leven bespreekt. Hier gaat het om verwachtingen, teleurstellingen, de dagelijkse sleur, etcetera. Brett (Mark Duplass, The Mindy Project) en Michelle Pierson (Melanie Lynskey, Two and a Half Men) worstelen bijvoorbeeld met hun seksleven. Is daar nog wel tijd voor? Hoe hou je je relatie gezond met twee kinderen? Je dient zeker tijd voor elkaar vrij te maken. Brett en Michelle dienen dat in de oren te knopen anders gaat deze relatie snel richting problemenland. Brett's beste vriend Alex (Steve Zissis), is dan weer het goede voorbeeld van hoe kunst het leven imiteert. Steve Zissis is een acteur die in meerdere film- en televisieprojecten voorbij is gekomen. Hij is echter beslist geen gevestigde naam. In deze serie speelt hij een worstelende acteur die maar niet zijn grote doorbraak krijgt. Zijn personage werkt goed in deze pilot, omdat Zissis een rol speelt die niet ver van zijn eigen realiteit afligt. De kans is echter groot dat Togetherness Zissis gaat introduceren bij een groter publiek, ook al is dit precies het type niche serie waar kabeltelevisie om bekend staat.

Alles van deze serie wijst erop dat er niet gemikt wordt op een groot (lees: breed) publiek, maar meer op een kleine groep loyale fans net als bij Girls en Looking. Het helpt, natuurlijk, ook dat dit het type televisie is dat in de smaak valt bij critici en awardshows. Togetherness is niet voor iedereen en dat is ook een kenmerk van kabelseries. De serie is scherp in haar portret van het leven van deze mensen. Dat kan ik zeker waarderen. De serie is al vernieuwd voor een tweede seizoen en daar ben ik blij om. De broers Duplass hebben iets goeds in handen. Ik ben benieuwd naar hoe dit seizoen zich verder zal uitspelen.
Volg Togetherness
Vorige aflevering
For the Kids
For the Kids
02x08
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_karin1809
21 feb 2015 11:07 -
Ik vind hem erg leuk! Voor mij vaste prik op HBO. Eerst Looking en dan Togetherness kijken. Die laatste aflevering (kick the can) vond ik geweldig!
Reageer

Nieuwste recensies

The Sinner - Seizoen 3

7

Cursed (2020) - Seizoen 1

5.5

Baron Noir - Seizoen 2

7

Dead to Me - Seizoen 2

7.5

Babylon Berlin - Seizoen 3

8

Altered Carbon - Seizoen 2

8.5