The Mallorca Files

6.9 / 10
45 min
Detective
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Karin Witowski geeft "The Mallorca Files - Seizoen 1 (DVD)" een 8.
Geschreven door Karin Witowski op 14 augustus 2020.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

The Mallorca Files - Seizoen 1 (DVD)

"Volgens mij heb je een Mallorca-momentje nodig; de zon is warm, het bier is koud en de mensen houden van het leven." Met deze quote van Max is de toon gezet voor deze crime-serie, die zich afspeelt op dit Spaanse eiland.

© BBC One


De Britse Miranda Blake (Elen Rhys, The Bastard Executioner) reist af naar Mallorca om daar een crimineel, die nu informant is, terug te begeleiden naar het verenigde koninkrijk. Op het vliegveld gaat het fout, de informant ontsnapt en Miranda moet met de Duitse Max Winter (Julian Looman, Der Pass) gaan samenwerken, om zo de informant te vinden. Deze zaak is de eerste van vele zaken, die Miranda en Max voor hun kiezen krijgen.

Miranda is serieus, zelfstandig en een workaholic, Max daarentegen is ontspannen, chaotisch, en laat zich vooral leiden door zijn instinct. De Spaanse politiechef Inés Villegas (María Fernández Ache, Holby City) prijst hem vooral voor zijn kennis in de Spaanse taal. Daar houdt het ook op met de complimenten. Inés accepteert de samenwerking met Miranda en Max, maar laat de grote zaken aan hen voorbijgaan. Natuurlijk worden deze nietszeggende zaken vaak wel het nieuws van de dag op het warme Mallorca.

Of de twee elkaar ooit echt leuk, of tenminste aardig gaan vinden, dat is de grote vraag in dit eerste seizoen

Nergens wordt The Mallorca Files echt gewelddadig. De zaken gaan over vermiste mensen, een afpersingszaak op een wijngaard, en een bekende Duitse zanger, die een groot geheim met zich meedraagt. Elke aflevering bevat een zaak, die aan het einde afgerond wordt. De rode draad door de serie is het verhaal van Miranda en Max. De twee kunnen elkaar in het begin niet luchten of zien, althans; Miranda ziet een samenwerking met de in zijn cabrio rondrijdende partner niet zitten. Of de twee elkaar ooit echt leuk, of tenminste aardig gaan vinden, dat is de grote vraag in dit eerste seizoen.

The Mallorca Files gaf me af en toe het gevoel van de oudere crime-series. Dempsey and Makepeace was er zo een serie. Hoewel de serie serieuze onderwerpen bevat, is het de humor van Max die de serie zo fijn maakt. Zijn gevatte opmerkingen, die Miranda soms tot waanzin drijven, zijn heerlijk. Zijn relaxte manier van leven, zorgen bij de Miranda voor veel ergernis, waar Max dan weer gevat op reageert.

© BBC One


De dvd die ik mocht recenseren, bevat drie schijfjes met daarop in totaal tien afleveringen. Meer is er niet te zien; geen bloopers, geen achter de schermen, en geen toeristische gids over Mallorca. Dat is in mijn ogen wel een gemiste kans, want een reis langs alle delen van Mallorca, zou een aanvulling zijn. Het neemt niet weg dat ik genoten heb van deze serie.

The Mallorca Files is te zien op DVD, ZDF en op BBC-First. Een tweede seizoen is inmiddels in de maak, en ik verheug me op meer spectaculaire locaties, gevatte grappen en creatieve moorden en vermissingen.
Volg The Mallorca Files
Vorige aflevering
Ex Factor
Ex Factor
01x10
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

Utopia (2020) - Seizoen 1 (Sneak Peak)

7.5

The Rain - Seizoen 3

8.5

Pennyworth - Seizoen 1 (DVD)

7

Commando’s - Eerste twee afleveringen

6

Himmelsdalen - Seizoen 1

5

I May Destroy You - Seizoen 1

9