Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
10
anonymous geeft "White Lines - Seizoen 1" een 10.
Geschreven door anonymous op 8 juni 2020.
Leuk?
4
1
Bekijk stemmen

White Lines - Seizoen 1

Ben je op zoek naar een voorspelbare serie, vol romantiek, liefde en een beetje drama, kijk deze serie dan vooral niet. Maar, ben je op zoek naar een serie vol diepgang, actie, familie-intriges die heel ver gaan, familievetes, een gezonde dosis geweld en seks en wil je een serie die onvoorspelbaar is, dan is White Lines zeker een serie voor jou. Laat je meevoeren op de beats van de muziek, de golven van de Spaanse zee, en geniet van dit prachtige verhaal over vriendschap, dromen najagen en de zoektocht naar geluk.

De maker van La Casa de Papel: Alex Pina, pakte zijn pen weer op en schreef een nieuw verhaal. Dit keer geen bankovervallers met maskers en rode overalls, geen vuurwapengeweld, geen bergen geld en geen geniale professor. Hij schreef het verhaal over een broer en een zus. Een verhaal waarin de zoektocht naar zichzelf en het vinden van rust en geluk, waarbij je je dromen najaagt, centraal staat.

Laat je meevoeren op de beats van de muziek

Axel Collins (Tom Rhys Harries, Unforgotten) is een jonge jongen vol dromen, die opgroeit in het saaie en conservatieve Manchester.Hij woont samen met zijn zus Zoe en zijn vader Clint (Francis Magee, Game of Thrones), en probeert de dood van zijn moeder te verwerken. Daarbij is muziek zijn uitlaatklep. Als zijn vader hem na een feest, waarbij hij DJ was, het huis uit zet, vertrekt Axel met drie vrienden naar Ibiza. Daar probeert hij zijn droom te verwezenlijken: DJ worden en gewaardeerd worden om wat hij doet. Als het noodlot toeslaat en Axel verdwijnt, komt het leven van zijn zus stil te staan en belandt ze in een diepe depressie. Dan, twintig jaar na zijn verdwijning wordt het lichaam van Axel gevonden.

Zoe (Laura Haddock, Da Vinci's Demons) vertrekt met haar man Mike (Barry Ward, The Fall) naar het vaste land van Spanje, waar een lichaam is gevonden. Als Zoe ontdekt dat het lichaam van haar broer Axel is, besluit ze alleen naar Ibiza af te reizen, om daar contact te zoeken met de drie overgebleven vrienden van Axel. Wat ze niet beseft is dat ze terecht komt in een web vol leugens, verraad, criminaliteit en kilo's cocaïne. Ze zal zich staande moeten houden in een chaotische wereld van seks, drugs en muziek, en door de verhalen van de drie vrienden van Axel: Anna (Angela Griffin, Coronation Street), Marcus (Daniel Mays, Code 404) en David (Laurence Fox, Victoria), leert ze haar eigen broer kennen en ziet ze hoe de laatste dagen van zijn leven eruit zagen.

White Lines
© Netflix


Als je denkt dat dit een standaard 'wie heeft het gedaan' verhaal is, dan kom je daar al snel van terug. Want het vinden van de moordenaar van Axel komt meer en meer op de achtergrond te staan, als blijkt dat velen op het eiland de geliefde Axel kenden en zij allen een reden hadden om Axel te haten. Gaandeweg ontdekt Zoe niet alleen het ware gezicht van haar broer, maar komt ze ook zichzelf tegen. Als ze in Boxer (Nuno Lopes, Mata Hari) haar gelijke vindt, komt ze voor een onmogelijke keuze te staan; terugkeren naar haar oude leven, of blijven op de plek, waar haar broer ooit zijn geluk vond.

White Lines komt niet alleen uit de pen van Alex Pina, ook de makers van de historische serie The Crown, werkten mee aan deze nieuwe Netflix Original. En met succes. Sinds dag één staat White Lines op nummer een in de top tien van meest bekeken titels op Netflix. Ook staat de serie op nummer 1 bij IMDb. Alex Pina heeft al aangeven meerdere seizoenen te willen maken, en gezien de populariteit, maar ook de open stukken in de verhaallijn, is het niet ondenkbaar dat er nog een seizoen volgt. Tom Rhys Harries heeft in een interview gezegd dat er op dit moment gekeken wordt naar locaties voor een tweede seizoen.

Er vielen mij een aantal dingen op. Een daarvan is het acteerwerk, wat ik erg goed vind. Laura Haddock is als Zoe, in het begin van de serie uitermate irritant en burgerlijk, maar naarmate haar karakter groeit, leer je haar te waarderen, en komt de ware Zoe boven drijven. En dan is daar nog Nuno Lopes, een Portugese acteur, die ik eerder nog nooit gezien had. In eigen land wordt hij op handen gedragen en heeft hij menig prijs gewonnen. De manier hoe hij de gekwelde, eenzame Boxer neerzet is echt geweldig. Hij laat zien dat acteren een beroep is dat je met je hele lichaam doet, en hij is daarin zo bedreven, dat zijn lichaamstaal en oogopslag meer zeggen dan de woorden, die hij uitspreekt.

Daarbij wil ik de rest zeker niet uitvlakken, want de acteurs in deze serie, waarvan een deel Engels is en een deel Spaans, zijn allen goed. De prachtige Marta Milans (El embarcadero, The Pier), die de rol van Kika Calafat, zo goed neerzet. Als buitenbeentje van de hele familie Calafat, probeert ze in Miami een eigen leven op te bouwen, maar de band met haar, soms gestoorde, familie blijft aan haar trekken. Waar ik verder van onder de indruk was, is het geweldige camerawerk. De beelden van natuur zijn zo mooi gebracht en sommig camerashots lijken een schilderij, waarbij gebruik gemaakt wordt van speciale kleuren. Zo krijgt elke scene zijn eigen kleur.

White Lines
© Netflix


Ze gaat van zwart naar wit, dan weer zwart, of misschien toch wit - Boxer

De meningen over White Lines variëren op dit moment en ik realiseer me dat het een serie is, die je geweldig vindt, of die je niets vindt. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat de serie verkeerd begrepen wordt. Het enige wat ik kan zeggen is: geef het een aantal afleveringen de kans, want een serie zoals deze is niet te waarderen op slechts één aflevering. Ik heb genoten van White Lines en ik wil graag bekennen, dat ik hem al vier keer heb gezien. Dat is iets wat ik nooit doe. Als een serie heel goed is, wil ik hem na een jaar of wat nog wel eens zien, maar White Lines: het is onder mijn huid gaan zitten, en elke keer als ik kijk, zie ik weer iets anders. Als het 'wie heeft het gedaan' verhaal voor je duidelijk is, let je daar een tweede keer niet meer op, en wordt het verhaal mooier en mooier.

Of ik enthousiast ben? Ja, heel erg, maar dat is jullie vast duidelijk geworden na het lezen van deze recensie. Hopelijk worden, of zijn jullie, ook zo enthousiast. Op sommige momenten bekroop me het gevoel dat ik zat te kijken naar het verhaal over het leven van Avicii, de DJ, die op jonge leeftijd bezweek onder de druk van de buitenwereld, drugs en foute mensen.
Met de zomerse temperaturen buiten, en het gebrek aan vakantieplannen, zou ik zeggen: trek je korte broek, of je zomerjurk uit de kast, nestel je op de bank, of in je favoriete stoel buiten, en geniet van deze parel, en laat je meenemen op een geweldige rit op Ibiza, waarbij de grillige omgeving wordt afgewisseld met prachtige stranden, heerlijke villa's, de mooiste zonsondergangen... en de ruigste feesten.
Video on youtube
Volg White Lines
Vorige aflevering
Episode 10
Episode 10
01x10
Leuk?
4
1
Bekijk stemmen

Reacties (9)

avatar_DAVE2804
08 jun 2020 17:45 -
Leuke recensie. Afgelopen jaar La Casa de Papel s1 en The Crown s1 toevallig allebei bekeken. Ik verwacht hier dus ook veel van. Leuk weetje: ik heb ergens gelezen dat White Lines niet echt op locatie op Ibiza is opgenomen, maar op Mallorca.
Reageer
avatar_Marsnl
09 jun 2020 13:59 -
63 op Rotten Tomatoes en hier een 10 😹
Reageer
avatar_Megafluffy86
09 jun 2020 15:13
Bijgewerkt op: 22 sep 2021 04:49
Irrelevant. Zij vindt het een 10 waard.
Reageer
avatar_Marsnl
09 jun 2020 14:00 -
En het is niet op Ibiza opgenomen. Wat een matige recensie.
Reageer
avatar_anonymous
09 jun 2020 15:27
Waar kunnen we jouw recensies lezen dan?
Reageer
avatar_anonymous
09 jun 2020 19:35
Ik lees graag de jouwe :) Smaken verschillen. Wat de een goed vindt
Reageer
avatar_anonymous
09 jun 2020 19:37
Vindt de ander niets. En dat mag. Dit is geschreven vanuit mijn mening, de jouwe kan heel anders zijn
Reageer
avatar_renzoroy
18 jun 2020 21:19
Bijgewerkt op: 22 sep 2021 04:49
Damn,het lijkt wel of je bij mijnserie nooit kritiek mag uiten op berichten en/of recensies, want dan krijg je meteen van meerdere mensen een afkeurende reactie. Als ik brood haal bij de bakker en het is helemaal uitgedroogd,en ik kom klagen. Zegt die dan ook: en waar kan ik jouw brood proeven?

Ik vind een 10 ook veel te hoog. Ik heb tot nu toe 5 eps gezien, maar ik vind het (nog) niet echt bijzonder. Ik vind juist die actrice die Kika speelt 1 van de slechts acterende actrices uit de serie en dat ik nu echt in de spanning zit van oh, wie zou het nou gedaan hebben...nee, niet echt. Over die gast die Boxer speelt, ben ik het wel mee eens. Die zorgt ook nog voor een beetje humor er in.
Reageer
avatar_tweemaalh
09 jun 2020 19:01 - 22 sep 2021 04:49
Een recensie is iemands mening en is absoluut niet objectief. Wat de ene persoon een 10 waard vindt, vindt de ander misschien een mager zesje. Je kunt het oneens zijn met een recensie of het cijfer dat iemand eraan geeft, maar als de schrijver deze mening duidelijk kan onderbouwen, kun je het niet matig noemen
Reageer
White Lines