Valeria (2020)

7.1 / 10
30 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Karin Witowski geeft "Valeria (2020) - Seizoen 1" een 8.
Geschreven door Karin Witowski op 5 juli 2020.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Valeria (2020) - Seizoen 1

Schrijfster met writersblock zoekt inspiratie. Zo zou je Valeria het best kunnen omschrijven, want Valeria heeft een deadline voor haar boek, maar krijgt geen letter op papier. Dat haar relatie met haar man niet vurig en geweldig is, werkt ook niet in haar voordeel. Gelukkig kan ze altijd terugvallen op haar vriendinnen.

Schrijfster met writersblock zoekt inspiratie

Graag stel ik je voor aan Valeria (Diana Gómez, La Casa de Papel); een schrijfster, die getrouwd is met Adrián (Ibrahim Al Shami) en woont in een appartement in Madrid. Helaas gaat het Valeria niet voor de wind. Ze trouwde al heel jong, waardoor zowel zij als Adrián hun dromen niet hebben kunnen waarmaken en dat legt druk op hun relatie. Maar dat is niet het enige probleem dat Valeria heeft. Ze heeft namelijk een deadline voor haar boek en ze heeft nog niets op papier staan. Om te zorgen dat er toch inkomsten zijn besluit ze een baan aan te nemen als bewaker in een museum.

Om te vluchten van de druk van haar huwelijk en haar writersblock zoekt ze het gezelschap op van haar drie goede vriendinnen: Lola, Carmen en Nerea. De vier meiden hebben elke dag contact met elkaar. Valeria is hier het meest bedreven in; ze spreekt namelijk berichten in voor haar vriendinnen via whatsapp. Lola (Silma Lopez, Cosas de la vida ) heeft een affaire met de getrouwde Sergio (Aitor Luna, La Catedral del Mar), Carmen (Paula Malia, Cites) is in het geheim verliefd op een collega, maar durft dat niet aan hem op te biechten, en dan is er nog Nerea (Teresa Riott, Centro Medico). Zij is nog single en durft haar ouders niet te vertellen dat ze gay is.

© Netflix


Valeria lijkt in veel opzichten op Sex and the City

Als Valeria op een avond de knappe, charmante Victor (Maxi Iglesias, Velvet) ontmoet, komt het leven van Valeria in een stroomversnelling terecht. De ontmoeting met Victor zorgt niet alleen voor nog meer problemen in haar huwelijk, ook haar schrijverscarrière komt in een achtbaanrit terecht. Victor komt namelijk met een plan: het schrijven van een erotische roman.

Valeria lijkt in veel opzichten op Sex and the City, waarin ook de vriendschap van vier vrouwen en de keuze tussen twee mannen de rode draad vormt. De stad is anders, maar wordt net zo mooi en kleurrijk weergegeven als New York in die andere serie. De kleurrijke straten van zomers Madrid doen je verlangen naar een vakantie in Spanje.

De serie Valeria komt met verhalen, die we ook kennen uit Sex and the City. Daardoor is het weinig vernieuwend, maar desondanks toch vermakelijk. Elke vrouw die de serie kijkt, zal iets herkennen van zichzelf. De serie is gebaseerd op de boeken van de bekende Spaanse schrijfster Elísabet Benavent, die even te zien is tijdens de tweede aflevering. Haar tweede boek over Valeria komt in Nederland in oktober uit en inmiddels is al bekend gemaakt dat ook de serie een vervolg krijgt. Wanneer het tweede seizoen in Nederland te zien is, is nog niet bekend.
Volg Valeria (2020)
Vorige aflevering
Ellipsis
Ellipsis
01x08
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

The Sinner - Seizoen 3

7

Cursed (2020) - Seizoen 1

5.5

Baron Noir - Seizoen 2

7

Dead to Me - Seizoen 2

7.5

Babylon Berlin - Seizoen 3

8

Altered Carbon - Seizoen 2

8.5