The Walking Dead

8.5 / 10
44 min
Horror
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
17
0
Bekijk stemmen

Het einde van The Walking Dead is in zicht, soort van

Heel even leek het erop dat The Walking Dead voorlopig niet zou gaan stoppen. Maar nu blijkt dat er toch een einde gaat komen aan de eerste zombie Apocalyps-serie van AMC.

Het einde is eindelijk in zicht voor de langlopende AMC-serie The Walking Dead. De serie, waarin de doden weer tot leven komen en de levenden als voedsel zien, zal in 2022 aan de laatste lootjes gaan beginnen. Het al eerder aangekondigde elfde seizoen zal de allerlaatste gaan worden van The Walking Dead.

Maar het zal niet het laatste worden voor Norman Reedus en Melissa McBride (foto). AMC heeft namelijk het startsein geven voor een spin-off met de twee fan-favorieten Daryl en Carol. De nog titelloze spin-off zal gemaakt worden door showrunner Angela Kang en Scott M. Gimple en wordt in 2023 verwacht.Er werd aangekondigd dat de finale van het tiende seizoen, die uitgesteld was vanwege de corona maatregelen, op 4 oktober zal worden uitgezonden als special en in 2021 zullen er tien extra afleveringen komen van het tiende seizoen. Het allerlaatste elfde seizoen krijgt 24 afleveringen en wordt verdeeld over twee jaar.

Maar er komt nog meer uit het land van de wandelde doden. Naast de hierboven genoemde spin-off, The Walking Dead: World Beyond, Fear The Walking Dead en de drie films die nog op stapel staan, komt er ook een anthologieserie Tales of The Walking Dead. Episodisch qua formaat, zal Tales zich waarschijnlijk concentreren op individuele personages uit het duidelijk uitbreidende Deadverse, zowel nieuw als oud.

Vorige aflevering
A Certain Doom
A Certain Doom
10x16
Leuk?
17
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_BlackBiker
10 sep 2020 13:25 -
De kijkcijfers gingen natuurlijk al heel fors naar beneden. De serie is al een poosje over zijn hoogtepunt heen. Dus het zat er een keer aan te komen dat het einde wordt aangekondigd. Daarnaast zijn de comics ook gestopt.
Er wordt echter ook hier weer een "universum" gecreëerd met allerlei nieuwe series. Ik moet nog zien of dat een succes wordt.
Zelf kijk ik TWD al jaren niet meer. Het Darabont seizoen (1) is qua kwaliteit nooit meer gehaald. En ik was wel een beetje klaar met het repeterende karakter van de serie (bad guy, heel seizoen om hem te verslaan, volgende seizoen: badder guy,heel seizoen om hem te verslaan, repeat).

Maar de serie heeft nog fans genoeg voor wie dit waarschijnlijk een verdrietig bericht is. Voor hen zullen de nieuwe series waarschijnlijk een troost zijn.
Reageer
avatar_DAVE2804
10 sep 2020 21:54 -
Ik had het na acht seizoenen eigenlijk gehad met TWD, maar omdat Rick (Andrew Lincoln) de serie zou verlaten in seizoen 9 heb ik toch weer gekeken en dat seizoen was verrassend genoeg weer een flinke stap vooruit. Toch ben ik er niet rouwig om dat de serie naar zijn einde loopt. Op een gegeven moment is het gewoon klaar.

Of de spin-offs een succes worden is afwachten, maar ik denk dat veel mensen gewoon weer iets anders willen dan zombies. Fear the Walking Dead heeft nooit het niveau en succes behaalt als TWD met zijn eerste paar seizoenen. World Beyond krijgt maar twee seizoenen en wordt heel slim een limited serie genoemd. Misschien dat de geplande tv-films over Rick Grimes nog wat kijkers weet te trekken, maar ik denk dat het gauw is afgelopen voor het hele TWD-universum. En dat is helemaal niet erg. Tijd voor andere, nieuwe series.
Reageer
avatar_tweemaalh
10 sep 2020 22:54 -
Het is prima dat het voorbij gaat zijn. Ook als je naar de verhaallijn van de comics kijkt. Na de Whisperers staat er nog één grote overkoepelende verhaallijn te wachten. Met het staartje van seizoen 10 en het hele elfde seizoen hebben de makers volgens mij meer dan genoeg tijd om deze verhaallijn uit te voeren en alles tot een mooi einde te brengen.
Reageer

Laatste nieuws

Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het tweede seizoen van Advokaten. We geven twee Lumière codes weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
Vandaag, 15:00
Peacock heeft de Amerikaanse sciencefictionserie Brave New World (2020) na het eerste seizoen gecanceld. De serie wordt eventueel doorverkocht.
Vandaag, 14:00
Netflix heeft de trailer van het vierde seizoen van The Crown uitgebracht, met Gillian Anderson als premier Margaret Thatcher en Emma Corrin als princes Diana.
Vandaag, 13:00
Ook voor de maand november hebben we alles op een rijtje gezet*. Wanneer welke serie begint, eindigt, welk seizoen of première en welke zender.
Vandaag, 12:00
Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen....
Vandaag, 11:03
Allison Tolman (Emergence) en Nick Frost (The Nevers) zullen de hoofdrollen vervullen in het tweede seizoen van de anthologieserie Why Women Kill.
Vandaag, 09:00
1