Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9.5
Mandy Gelling-Potharst geeft "The Missing - Seizoen 2" een 9.5.
Geschreven door Mandy Gelling-Potharst op 14 december 2016.
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

The Missing - Seizoen 2

Voor diegene die eventueel dachten dat het eerste seizoen toch een open einde had, in de eerste en één na laatste aflevering van het tweede seizoen wordt alle twijfel weggenomen. Goed dat uit de weg hebbende gaan we over naar het meer dan uitstekende tweede seizoen van The Missing. Stond in het eerste seizoen de wanhopige vader Tom Hughes nog centraal, in het tweede seizoen is het Julie Baptiste die zich vastbijt in de zaak.

Oh my love, we pray each day. May you come home and be okay

Baptiste reist de halve wereld rond om de waarheid boven water te krijgen, zelfs ten koste van zijn gezondheid en huwelijk. Net als in het eerste seizoen is Tchéky Karyo op dreef als detective Baptiste. Zijn gehele uitstraling, dialogen en acties zijn geloofwaardig en daarmee draagt hij de serie naar grote hoogte. Karyo is als Baptiste op zoek naar de meisjes Sophie en Alice, de laatste is verdwenen in 2003. Ook in het tweede seizoen van The Missing volgen we verschillende tijdslijnen. Maar door de opzet van de serie wordt dat nergens ingewikkeld of vervelend en zeer goed te volgen.

The Missing
© BBC One

For now we'll wait. For you. For you. To come home.

The Missing laat in de tijdslijnen de veranderingen zien die een mens normaal gesproken als natuurlijk beschouwd. Lang/kort haar, zwanger/niet meer zwanger, niet grijs/grijs of haar naar helemaal geen haar. Dit maakt dat The Missing heel makkelijk te volgen is ook zonder de tijdsaanduiding onder in het beeld. De twist in het tweede seizoen is verrassend te noemen en zal niet meteen iedereen opvallen. Gemma (Keeley Hawes, The Durrells) en Sam Webster (David Morrissey, The Driver) weten de rouwende, onwetende en verbijsterde ouders uitstekend en overtuigend neer te zetten.

In The Missing is weinig aan het toeval overgelaten, zelfs Alice (Abigail Hardingham, Silent Witness) weet me te overtuigen met haar goede spel. Zowel het eerste als tweede seizoen weet me volledig aan de buis gekluisterd te houden. Dit keer geen open einde, nou ja bijna niet. Als het aan Karyo ligt volgen er nog vele seizoenen, volgens hem is The Missing nog niet uitverteld. En van mij mag het. The Missing is met acht afleveringen net niet te lang en loopt dus ook niet het risico op overbodige opvulafleveringen. Maar de schrijvers hebben aangegeven hun tijd te nemen en niet een serie te gaan schrijven om de serie. Er moet wel degelijk een goed verhaal in zitten. En als Karyo erbij zal zijn is deze seriefan helemaal in haar nopjes.

9,7 punten voor beide seizoenen van The Missing omdat wanhoop zelden zo wanhopig goed in beeld is gebracht. Quotes zijn de beginregels van de titelsong van Amatorski - Come Home.
Volg The Missing
Vorige aflevering
The Mountain
The Mountain
02x08
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Reacties (11)

avatar_ZodiacMindwarp
14 dec 2016 10:01 -
Helemaal mee eens. Het 1e seizoen was geweldig, het 2e seizoen doet er niet voor onder. Wederom een kwaliteitsdrama van de BBC!
Reageer
avatar_asterix1961
15 dec 2016 08:08 -
Deze serie is een ongelooflijke Mindf*cker en houd je van het begin tot eind op het puntje van de stoel , gewoonweg TOP!!!!!
Reageer
avatar_Ivanho
23 dec 2016 06:46 -
Beide series in een ruk uitgekeken, spannend tot het einde. Zeker een aanrader.
Reageer
avatar_Romiju
23 feb 2017 15:45 -
Super goed serie inderdaad! Alleen heb ik blijkbaar de ontknoping van seizoen 1 gemist wat Mandy zegt. Kan iemand mij hier meer over vertellen?
Reageer
avatar_Mandy1966
23 feb 2017 15:50
Het einde van het liedje is eigenlijk dat Tom Hughes als een soort dwaze vader nooit zal stoppen met het zoeken naar zijn zoon. Dit tegen beter weten in. Sommige kijkers, hadden hierdoor het idee dat de arme jongen toch nog zou leven. Dat is uiteraard niet zo en in het tweede seizoen wordt hiermee afgerekend.
Reageer
avatar_anonymous
11 maa 2017 03:22 -
Ik heb in de eerste en enerlaatste aflevering van seizoen 2 niet iets gezien over waarom het zeker is dat de jongen uit seizoen 1 echt dood is. Kun je dat uitleggen?
Reageer
avatar_Ivanho
11 maa 2017 06:29
De beide series hebben niks met elkaar te maken. Eerste serie heeft een open einde.
Reageer
avatar_Mandy1966
11 maa 2017 09:09
Eerste serie heeft absoluut geen open einde. De jongen is dood maar Tom Hughes weigert dat te accepteren.

In de eerste aflevering van het tweede seizoen zie je op televisie Baptiste vertellen dat Tom Hughes het niet kan accepteren dat de jongen daadwerkelijk dood is en later (een na laatste aflevering) zegt de vrouw van Baptist dat hij moet oppassen niet als Hughes te worden, door als een dwaas door te blijven gaan terwijl je weet dat het zinloos is.
Reageer
avatar_anonymous
11 jul 2017 21:02 -
Heyy net de serie af. Hoe zit dat met Baptiste in de laatste afl. Of gewoon een open eind over hem. Overleeft hij of overlijd hij... Weet iemand of er nog een seizoen komt ?
Reageer
avatar_Mandy1966
11 jul 2017 22:33 -
Er is nog geen besluit genomen betreft een derde seizoen, helaas. Maar ik weet dat Tchéky Karyo heel graag een derde seizoen zou willen. En een echt open einde is het niet, althans dat vind ik.
Reageer
avatar_tedje57
03 Mei 2020 08:52 - 22 sep 2021 04:49
Dit seizoen vond ik beter dan het eerste. Ontknopingen waar je niet aandacht. Heel goed
Reageer
The Missing