The Stand (2020)

7.1 / 10
50 min
Miniserie
Volg deze serie
Bekijk trailer
7.1 / 10
1seizoenen/9afleveringen/2020 - 2021 
NetwerkCBS All Access
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:50 min20202021 (Beëindigd)
Genres:Miniserie
The Stand (2020) is een Amerikaanse miniserie van de zender CBS All Access. De serie ging in première op 17 december 2020.

Een supergriep maakt in The Stand een einde aan het leven van het grootste deel van de bevolking op aarde. Toch blijkt ook een behoorlijk deel immuun te zijn voor deze griep. Deze mensen krijgen last van dromen en visioenen. Een deel krijgt te maken met de oude Abagail Freemantle, die hen vraagt naar Colorado te komen. De andere helft van de overgebleven bevolking krijgt bezoek van Randall Flagg, de duivel himself. Zij worden verzocht hem te volgen richting Las Vegas. Uiteindelijk leidt dit tot de ultieme confrontatie tussen goed en kwaad.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 9
Seizoen 1

Populaire reacties (4)

avatar Aspergio
4
22 maa 2021
Vreselijke adaptatie, slaat op alle vlakken de plank mis. Op een paar personages na is er totaal geen karakterontwikkeling wat best apart is voor een serie die zo’n 9 uur duurt. Belangrijke karakters zoals Nick Andros, Tom Cullen en mother Abigail worden helemaal niet uitgediept terwijl ze zo belangrijk zijn voor het verhaal. Daarnaast worden belangrijke plotelementen volledig overgeslagen, vooral in het begin van het verhaal. Zelf heb ik het boek gelezen en de originele mini-serie een aantal keer gezien maar ik kan me voorstellen dat je geen idee hebt wat er allemaal gebeurt wanneer je het verhaal nog niet kent. En dan helpt het zeker niet dat de chronologie ook nog eens compleet door elkaar wordt gegooid. Dit dient geen enkel doel en zaait alleen maar verwarring. Het verhaal gaat hierdoor echt van de hak op de tak. Het acteerwerk is ook niet bepaald noemenswaardig, op een paar uitzonderingen na is dit meestal matig tot slecht. En de actrice die Frannie Goldsmith speelt is al helemaal verschrikkelijk. Er zijn vreemde keuzes gemaakt bij het maken van deze serie en wat me daarbij het meest verbaast is dat Stephen King en zijn zoon Owen hier nauw bij betrokken zijn geweest. Stephen King heeft blijkbaar zelfs de totaal overbodige laatste aflevering geschreven, alsof hij altijd spijt heeft gehad dat hij dat einde niet in het boek heeft gestopt. Het was een tergend langzaam einde aan een beroerde serie. In totaal duurt het bijna 3 uur langer dan het origineel maar de serie krijgt het niet voor elkaar om in die tijd een boeiend verhaal te vertellen terwijl dit wel lukte bij het origineel. Zonde.
avatar BlackBiker
5
23 jan 2021
Helaas valt dit tegen op vele vlakken. Zoals de non lineaire vertelstijl die is gekozen. Superslecht idee. Het haalt alle vaart uit het verhaal en is killing voor de continuïteit. En de casting van Goldberg en Skasgaard is ook geen briljante keuze geweest. Ze komen totaal niet over als de twee spillen (angel and demon) waarom dit verhaal moet draaien.
Nee, lees alsjeblieft het boek en ga dan de oude miniserie kijken. Dan doe je dit fantastische verhaal meer eer aan dan het volgen van deze mislukte brij.

Vergelijkbare series

The Stand (2020)