The Stand (2020)

7.1 / 10
50 min
Miniserie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Reacties

avatar_Maleficent
5
13 aug 2021 19:50 -
Randall Flagg gespeeld door Alexander Skarsgård, is zo'n afknapper als je de acteur Jamey Sheridan in dezelfde rol ziet. Jamey Sheridan is voor mij "the devil himself", zijn kop, zijn houding, het hele plaatje klopt voor deze rol. Die andere is een zwak aftreksel, ze hebben de plank flink misgeslagen met Alexander Skarsgård. Misschien was Jason Momoa een betere optie geweest.
Reageer
avatar_simonfender
8
13 aug 2021 11:36 - 22 sep 2021 04:50
Zo slecht was het zeker niet: overbodig wel. De eerste miniserie was ruim voldoende om King's epos uit te beelden. Er is veel tijd besteed aan het goed in beeld brengen van het verhaal. Zeker alles in een modern jasje, maar niet verkeerd. Kennis van het verhaal (boek dus gelezen) helpt wel om alles te snappen. Ik vond de CGI prima op orde. Uitstekent mee vermaakt een 8 dus
Reageer
avatar_Aspergio
4
22 maa 2021 23:45 - 22 sep 2021 04:50
Vreselijke adaptatie, slaat op alle vlakken de plank mis. Op een paar personages na is er totaal geen karakterontwikkeling wat best apart is voor een serie die zo’n 9 uur duurt. Belangrijke karakters zoals Nick Andros, Tom Cullen en mother Abigail worden helemaal niet uitgediept terwijl ze zo belangrijk zijn voor het verhaal. Daarnaast worden belangrijke plotelementen volledig overgeslagen, vooral in het begin van het verhaal. Zelf heb ik het boek gelezen en de originele mini-serie een aantal keer gezien maar ik kan me voorstellen dat je geen idee hebt wat er allemaal gebeurt wanneer je het verhaal nog niet kent. En dan helpt het zeker niet dat de chronologie ook nog eens compleet door elkaar wordt gegooid. Dit dient geen enkel doel en zaait alleen maar verwarring. Het verhaal gaat hierdoor echt van de hak op de tak. Het acteerwerk is ook niet bepaald noemenswaardig, op een paar uitzonderingen na is dit meestal matig tot slecht. En de actrice die Frannie Goldsmith speelt is al helemaal verschrikkelijk. Er zijn vreemde keuzes gemaakt bij het maken van deze serie en wat me daarbij het meest verbaast is dat Stephen King en zijn zoon Owen hier nauw bij betrokken zijn geweest. Stephen King heeft blijkbaar zelfs de totaal overbodige laatste aflevering geschreven, alsof hij altijd spijt heeft gehad dat hij dat einde niet in het boek heeft gestopt. Het was een tergend langzaam einde aan een beroerde serie. In totaal duurt het bijna 3 uur langer dan het origineel maar de serie krijgt het niet voor elkaar om in die tijd een boeiend verhaal te vertellen terwijl dit wel lukte bij het origineel. Zonde.
Reageer
avatar_BlackBiker
5
23 jan 2021 16:05 - 22 sep 2021 04:50
Helaas valt dit tegen op vele vlakken. Zoals de non lineaire vertelstijl die is gekozen. Superslecht idee. Het haalt alle vaart uit het verhaal en is killing voor de continuïteit. En de casting van Goldberg en Skasgaard is ook geen briljante keuze geweest. Ze komen totaal niet over als de twee spillen (angel and demon) waarom dit verhaal moet draaien.
Nee, lees alsjeblieft het boek en ga dan de oude miniserie kijken. Dan doe je dit fantastische verhaal meer eer aan dan het volgen van deze mislukte brij.
Reageer

Laatste reacties op afleveringen

Hieronder staan de laatste reacties bij de afleveringen. Omdat je niet bent ingelogd weten wij niet tot wat je hebt gezien. In verband met spoilers zijn de reacties hieronder vaag gemaakt.. Klik erop om de reactie te lezen.
Er zijn nog geen reacties geplaatst van de afleveringen die jij hebt gezien.
The Stand (2020)