The OA

7.3 / 10
55 min
Drama, Mysterie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Hierom laat het tweede seizoen van The OA zo lang op zich wachten

De fans geduld wordt wel heel erg op de proef gesteld als het gaat om een startdatum voor het tweede seizoen van The OA.

Maar er gloort hoop, actrice, schrijfster en producent Brit Marling voelde zich genoodzaakt om de fans tekst en uitleg te geven waarom het tweede seizoen zo lang op zich laat wachten. De aanpak van de mysterieuze dramaserie The OA was al anders dan anders. Slechts enkele dagen voor de première op 16 december 2016 werd de serie bekend gemaakt aan het grote publiek. Daarvoor had nog niemand iets gehoord of gelezen over de serie. Deze aanpak bleek succesvol en de serie werd veel bekeken in de weken die volgde.

De blijdschap was groot toen er werd aangekondigd dat de Netflix-serie een tweede seizoen zou gaan krijgen. Dat The OA anders was dan andere serie werd duidelijk toen er lang gewacht moest worden op het vervolg. Het duurt nu al twee jaar voor we iets meer weten over de serie bedacht en geschreven door Marling.

Marling heeft nu geprobeerd om uit te leggen waarom het zo lang duurt: “TV-series worden meestal met een cyclus van een jaar gemaakt. Veel series zijn gebaseerd op boeken, strips of buitenlandse series, waardoor de schrijvers in hoog tempo kunnen werken. Daarnaast wordt er ook nog eens met een groep van schrijvers gewerkt. Terwijl een aantal nog bezig is met het afronden van verhalen, worden de eerste afleveringen al opgenomen. Bij The OA is dat een ander verhaal. Onze verhalen verschillen per afleveringen in lengte, strekking en genre. Er is geen vast patroon en het is een volledig nieuw verhaal. Alles moet uitgevonden worden en neemt veel meer tijd in beslag. We zijn daarnaast ook continu aan het aanpassen, door onze gedachtes te vertalen naar het verhaal. Daar komt nog eens bij dat door mijn dubbelrol van schrijver en hoofdrolspeelster, het niet mogelijk is om meerdere dingen te gelijk te doen.” Ze vertelde verder: “Grote filmproducties van twee uur zijn vaak al twee jaar bezig, dan doen wij het eigenlijk nog heel snel! Een releasedatum voor seizoen 2 van the OA kan ik nog niet geven, maar ik kan wel zeggen dat we er iedere dag keihard aan werken. Aflevering 2 is inmiddels volledig afgerond, dus de vaart zit er nu echt in.”

Instagram bericht

Zit jij met smart te wachten op het tweede seizoen van The OA?


Vorige aflevering
Chapter 8: Overview
Chapter 8: Overview
02x08
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_renzoroy
08 nov 2018 23:32 -
Ja leuk verhaal, maar na 2 jaar w8en ben ik al de helft van de gebeurtenissen uit seizoen 1 kwijt. Ik snap dat het veel tijd kost, maar 2 jaar is wel extreem en dat is met Netflix series sowieso vaak dat we ontzettend lang moeten wachten op nieuwe seizoenen. 1 jaar lijkt vaak het minimum bij Netflix :/
Reageer
avatar_H3nDri3
09 nov 2018 11:28
Ben het het gedeeltelijk wel met je eens. Twee jaar is veel te lang en als er na die 2 jaar pas 2 afleveringen af zijn, heb ik ook weinig hoop dat we de serie snel terug gaan zien.

Alleen denk ik wel dat we dit vaker gaan zien, zeker met grote producties. Zie GoT nu ook. Het is natuurlijk wel een verschil in tijd die het kost om een aflevering van TBBT op te nemen of een aflevering van een serie als GoT of Outlander. Maar veel langer dan 1,5 jaar zou het niet mogen duren, doe anders zoals Vikings en deel de afleveringen op en verdeel het over het jaar.
Reageer

Laatste nieuws

Eindelijk heeft ABC zijn herfstschema afgerond met wijzigingen en startdatums van de dramaseries.
Vandaag, 15:00
Marvel Studios heeft de hoofrolspeelster voor Marvel's She-Hulk mogelijk gevonden. Tatiana Maslany (Orphan Black) zal waarschijnlijk de titelrol van de serie vervullen.
Vandaag, 14:00
De nieuwe serie Moonbase 8 van Showtime gaat begin november in première. Het netwerkt heeft ook een trailer uitgebracht van de Amerikaanse komedieserie.
Vandaag, 13:00
ABC heeft Stumptown gecanceld. Het netwerk werkt niet verder aan het tweede seizoen van de Amerikaanse misdaadserie, dat eerder dit jaar werd aangekondigd.
Vandaag, 12:00
Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen....
Vandaag, 11:03
HBO Max heeft de Amerikaanse sciencefictionserie Raised by Wolves (2020) vernieuwd met een tweede seizoen. De serie ging begin deze maand in première.
Vandaag, 10:33
1