Stateless

7.3 / 10
50 min
Miniserie
Volg deze serie
Bekijk trailer
7.3 / 10
1seizoenen/6afleveringen/2020 - 2020 
NetwerkABC
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:50 min20202020 (Beëindigd)
Genres:Miniserie
Netwerk:ABC
Stateless is een Australische miniserie van de zender ABC. De serie ging in première op 1 maart 2020.

Vier vreemdelingen werken in een immigratiedetentiecentrum in de Australische woestijn: een gastvrouw van een luchtvaartmaatschappij die ontsnapt is uit een voorstedelijke cultus, een Afghaanse vluchteling die op de vlucht is voor een vervolging, een jonge Australische vader die ontsnapt is aan een uitzichtloze baan en een bureaucraat verstrikt in een nationaal schandaal. Wanneer hun levens elkaar kruisen, worden ze naar de rand van gezond verstand geduwd. Maar tegelijk worden er onwaarschijnlijke en diepgaande emotionele verbindingen gelegd.
Koop bij Bol

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 6
Seizoen 1

Populaire reacties (1)

avatar anonymous
-
5 Mei 2020
Stateless is een zesdelige dramaserie die voor de Australische omroepmaatschappij ABC werd geschreven en geproduceerd door o.a. Cate Blanchett. In de zes afleveringen van ongeveer 50 minuten staan de levens van vier mensen centraal die elkaar niet kennen maar elkaar ontmoeten in het vluchtelingenopvangkamp Barton. Cam Sandford is een bewaker die daar sinds kort werkt, Clare Kowitz is de toegewijde algemeen manager van het kamp, Ameer een Afghaanse vluchteling en Sofie Werner een Australische vrouw met Duitse wortels die op de vlucht is voor een bizarre cult waar ze een tijdje lid van is geweest. De serie vertelt een indrukwekkend verhaal en geeft een heel goed beeld over wat het betekent een vluchteling te zijn en voor welke soms hartverscheurende beslissingen de leidinggevenden van het kamp zich gesteld zien. Ik vind het een van de beste Australische dramaseries ooit gemaakt en het heeft op mij diepe indruk gemaakt. Het is verontrustend, ontroerend, pijnlijk en soms ongemakkelijk maar het is ook een verhaal dat m.i. verteld moet worden. Het geeft een heel goed beeld over de achtergronden waarom iemand vlucht of onzichtbaar wil worden en aan de andere kant met welke problemen de mensen die in die kampen werken geconfronteerd worden. Yvonne Strahovski speelt de rol van Sofie Werner en ik vond het indrukwekkend hoe zij dat doet. Verder spelen Asher Keddie, Fayssal Bazzi en Jai Courtney de andere hoofdrollen. Het cultechtpaar wordt gespeeld door Cate Blanchett en Dominic West. Het verhaal is gedeeltelijk gebaseerd op feitelijke gebeurtenissen.

Vergelijkbare series

Stateless