Stateless

7.3 / 10
50 min
Miniserie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Reacties

avatar_eagleye
8.5
05 Mei 2020 16:06 - 22 sep 2021 04:49
Stateless is een zesdelige dramaserie die voor de Australische omroepmaatschappij ABC werd geschreven en geproduceerd door o.a. Cate Blanchett. In de zes afleveringen van ongeveer 50 minuten staan de levens van vier mensen centraal die elkaar niet kennen maar elkaar ontmoeten in het vluchtelingenopvangkamp Barton. Cam Sandford is een bewaker die daar sinds kort werkt, Clare Kowitz is de toegewijde algemeen manager van het kamp, Ameer een Afghaanse vluchteling en Sofie Werner een Australische vrouw met Duitse wortels die op de vlucht is voor een bizarre cult waar ze een tijdje lid van is geweest. De serie vertelt een indrukwekkend verhaal en geeft een heel goed beeld over wat het betekent een vluchteling te zijn en voor welke soms hartverscheurende beslissingen de leidinggevenden van het kamp zich gesteld zien. Ik vind het een van de beste Australische dramaseries ooit gemaakt en het heeft op mij diepe indruk gemaakt. Het is verontrustend, ontroerend, pijnlijk en soms ongemakkelijk maar het is ook een verhaal dat m.i. verteld moet worden. Het geeft een heel goed beeld over de achtergronden waarom iemand vlucht of onzichtbaar wil worden en aan de andere kant met welke problemen de mensen die in die kampen werken geconfronteerd worden. Yvonne Strahovski speelt de rol van Sofie Werner en ik vond het indrukwekkend hoe zij dat doet. Verder spelen Asher Keddie, Fayssal Bazzi en Jai Courtney de andere hoofdrollen. Het cultechtpaar wordt gespeeld door Cate Blanchett en Dominic West. Het verhaal is gedeeltelijk gebaseerd op feitelijke gebeurtenissen.
Reageer

Laatste reacties op afleveringen

Hieronder staan de laatste reacties bij de afleveringen. Omdat je niet bent ingelogd weten wij niet tot wat je hebt gezien. In verband met spoilers zijn de reacties hieronder vaag gemaakt.. Klik erop om de reactie te lezen.
Er zijn nog geen reacties geplaatst van de afleveringen die jij hebt gezien.
Stateless