Stateless

7.4 / 10
50 min
Miniserie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Vluchtelingendrama Stateless van Cate Blanchett wereldwijd op Netflix

Netflix heeft de wereldwijde rechten – met uitzondering op Australië – verkregen van het zesdelige vluchtelingendrama Stateless, mede gecreëerd door Cate Blanchett (Mrs. America), die ook de hoofdrol vervult.

In Stateless staan vier personages centraal. Een stewardess, een Afghaanse vluchteling, een jonge vader van drie en een ambitieuze bureaucraat zitten allen gevangen in een van de beruchtste detentiecentra van Australië. Elk personage is in conflict met de tegenstrijdigheid van bescherming en grenscontrole, hierdoor hopen de filmmakers dat ze een relevant en tijdig inzicht bieden in kwesties waarmee landen over de hele wereld worstelen. Het verhaal werd in eerste intstantie geïnspireerd door Cornelia Rau, een Duits staatsburger en permanent ingezetene van Australië, die in 2004 onwettig werd vastgehouden. Naast Blanchett zullen Yvonne Strahovski (The Handmaid's Tale), Jai Courtney (Wet Hot American Summer: Ten Years Later), Asher Keddie (The Hunting), Fayssal Bazzi (The Commons), Dominic West (The Affair) en nieuwkomer Soraya Heidari ook te zien zijn in de serie.

Embed from Getty Images
Cate Blanchett, medebedenker van Stateless

Het nieuws werd aangekondigd vanuit Berlijn, voorafgaand aan de première van de show in de Berlinale Series. Stateless wordt 1 maart in Australië op ABC gelanceerd en gaat later dit jaar in de rest van de wereld in première op Netflix. "Stateless is al vele jaren een liefdeswerk en we kunnen niet blijer zijn dat het een internationaal publiek op Netflix zal bereiken", aldus Blanchett, Elise McCredie (Winners & Losers) en Tony Ayres (Glitch).

Stateless is bedacht door Blanchett samen met Elise McCredie en Tony Ayres. De serie is geproduceerd door Matchbox Pictures, Blanchett en Andrew Upton's Dirty Films voor ABC. De serie is geschreven door McCredie en Belinda Chayko (Secret City) en wordt geregisseerd door Emma Freeman (Glitch) en Jocelyn Moorhouse (The Flying Doctors). Het heeft in totaal vijf jaar geduurd om de serie te maken.
Vorige aflevering
The Seventh Circle
The Seventh Circle
01x06
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

Er zal toch geen nieuw seizoen verschijnen van de Afrikaanse original Queen Sono. De serie werd in april vernieuwd, maar Netflix heeft het besluit nu teruggetrokken.
Vandaag, 09:00
Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op seizoenen 1 -5 van Vikings. We geven twee blu ray’s weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
Gisteren, 15:00
December komt eraan en dat is een hele drukke tijd bij MijnSerie. Maar niet alleen bij MijnSerie is het druk. Ook in de supermarkten, tuincentra en meubelzaken kun je over de hoofden lopen.
Gisteren, 14:00
Sinds 2012 houdt MijnSerie elk jaar een serie van het jaar verkiezing. Onze fantastische schrijvers nomineren elk jaar tien series in vijftien categorieën. Maar elk jaar is er altijd wel een categorie waar de stemmer niet tevreden over is.
Gisteren, 14:00
Elke maand komen er erg veel series uit, maar het is soms lastig om degene te vinden die echt je tijd waard zijn. Ik probeer daarom maandelijks te helpen om tien van de meeste interessante opkomende series op een rijtje te zetten.
Gisteren, 10:00
Amazon Prime Video heeft de Amerikaanse mysterieuze dramaserie Utopia (2020) gecanceld na het eerste seizoen, dat afgelopen september in première ging.
maandag, 13:00
2