Stateless

7.3 / 10
50 min
Miniserie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Vluchtelingendrama Stateless van Cate Blanchett wereldwijd op Netflix

Netflix heeft de wereldwijde rechten – met uitzondering op Australië – verkregen van het zesdelige vluchtelingendrama Stateless, mede gecreëerd door Cate Blanchett (Mrs. America), die ook de hoofdrol vervult.

In Stateless staan vier personages centraal. Een stewardess, een Afghaanse vluchteling, een jonge vader van drie en een ambitieuze bureaucraat zitten allen gevangen in een van de beruchtste detentiecentra van Australië. Elk personage is in conflict met de tegenstrijdigheid van bescherming en grenscontrole, hierdoor hopen de filmmakers dat ze een relevant en tijdig inzicht bieden in kwesties waarmee landen over de hele wereld worstelen. Het verhaal werd in eerste intstantie geïnspireerd door Cornelia Rau, een Duits staatsburger en permanent ingezetene van Australië, die in 2004 onwettig werd vastgehouden. Naast Blanchett zullen Yvonne Strahovski (The Handmaid's Tale), Jai Courtney (Wet Hot American Summer: Ten Years Later), Asher Keddie (The Hunting), Fayssal Bazzi (The Commons), Dominic West (The Affair) en nieuwkomer Soraya Heidari ook te zien zijn in de serie.

Embed from Getty Images
Cate Blanchett, medebedenker van Stateless

Het nieuws werd aangekondigd vanuit Berlijn, voorafgaand aan de première van de show in de Berlinale Series. Stateless wordt 1 maart in Australië op ABC gelanceerd en gaat later dit jaar in de rest van de wereld in première op Netflix. "Stateless is al vele jaren een liefdeswerk en we kunnen niet blijer zijn dat het een internationaal publiek op Netflix zal bereiken", aldus Blanchett, Elise McCredie (Winners & Losers) en Tony Ayres (Glitch).

Stateless is bedacht door Blanchett samen met Elise McCredie en Tony Ayres. De serie is geproduceerd door Matchbox Pictures, Blanchett en Andrew Upton's Dirty Films voor ABC. De serie is geschreven door McCredie en Belinda Chayko (Secret City) en wordt geregisseerd door Emma Freeman (Glitch) en Jocelyn Moorhouse (The Flying Doctors). Het heeft in totaal vijf jaar geduurd om de serie te maken.
Vorige aflevering
The Seventh Circle
The Seventh Circle
01x06
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Stateless