Squid Game

7.9 / 10
55 min
Drama, Mysterie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9.5
Mandy Gelling-Potharst geeft "Squid Game - Seizoen 1" een 9.5.
Geschreven door Mandy Gelling-Potharst op 6 Oktober 2021.
Leuk?
10
0
Bekijk stemmen

Squid Game - Seizoen 1

Na de Japanse Alice in Borderland te hebben gezien, was het tijd om bij Netflix de Zuid-Koreaanse serie Squid Game te kijken. Kan de Zuid-Koreaanse serie mij net zo bekoren als de Japanse?

Persoonlijk vind ik het begin van Alice in Borderland beter, maar wat er uiteindelijk in Squid Game gebeurd is van zo’n hoge kwaliteit dat ik zeer te spreken ben over de laatste. In Squid Game, waarbij ik nog steeds niet zie hoe het spel op een squid (inktvis) lijkt, worden 456 personen uitgenodigd om kinderspelletjes te spelen. De winnaar krijgt een enorme hoeveelheid geld, maar is dat het allemaal waard?

Wellicht denk je nu 'kinderspelletjes, is dat leuk om naar te kijken?' Het zijn niet zomaar kinderspelletjes, het zijn eigenlijk helemaal geen spelletjes, zeker niet als je bedenkt dat elke spel een zeer dodelijke afloop heeft. Squid Game haalt het slechtste en beste in de spelers naar boven. De ene hoofdrolspeler weet dan bij mij als kijker meer sympathie op te wekken dan de ander, maar eigenlijk zijn ze allemaal meelijwekkend.

If you don't want to play, let us know now

Nummer 456 (Lee Jung-Jae, Chief of Staff) en nummer 001 (Oh Yeong-su, Seondeok yeowang) bouwen een bijzondere vriendschap op. Hoe bijzonder moet je zelf gaan bekijken, want de serie heeft enkele verrassingen voor de kijker in petto. Het zeer onverwachte (bijna) einde staat in schril contrast met het bijna voorspelbare verloop van het spel. Je denkt als kijker al snel te weten wie er zal winnen en wie zal verliezen. Al komt die voorspelbaarheid niet in alle gevallen uit.

Squid Game
© Netflix


45,6 miljard won (33 miljoen euro)

Squid Game mag zich met recht een zeer goede serie noemen. Die naast het trage begin, de eerste 40 minuten moet je even doorheen, zeer verrassend en bijzonder is. De cinematografie is prachtig, net als het kleurgebruik en de prachtige decors. De (dodelijke) kinderspellen zijn prachtig weergegeven en de acteurs maneuvreren uitstekend tussen hoop en vrees. Vriendschappen worden gesmeed en weer verbroken.

En alles past als puzzelstukjes in elkaar. Al komt de serie mij enigszins wel bekend voor. Ik denk dan aan de Marathon en Vlucht naar de Top van Stephen King of de film-franchise The Hunger Games. Maar Squid Game lijkt meer reëel dan eerdergenoemde. Al is het gitzwarte verhaal in de kleuren van een suikerspin verpakt, het komt dichterbij dan je denkt. Want wat zou jij doen in het vooruitzicht van zoveel geld, zeker als je zoals de hoofdrolspelers zwaar in de (financiële) problemen zit.

Het feit dat de spelers vrije keuze hebben, eigenlijk net als in de eerdergenoemde boeken van King, zorgt voor meer herkenning en daardoor komt het dichter bij de werkelijkheid dan The Hunger Games. Squid Game is gruwelijk en wordt op een trage en beklemmende manier verteld. De karakters zijn stereotypen die door het spel worden uitvergroot. De acteurs maken het meer dan waar. En waar het spel zo voorspelbaar lijkt, is de serie zo onvoorspelbaar. Ik hoop op een tweede seizoen.

Voor nu 9,5 punt omdat een goede serie maken zeker geen kinderspel is.
Video on youtube
Volg Squid Game
Vorige aflevering
One Lucky Day
One Lucky Day
01x09
Leuk?
10
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_seriefan90
13 okt 2021 18:48 -
ik vind deze serie absoluut beter dan alice in borderland maar toch blijf ik sweet home de beste van de 3 series vinden ook al is deze serie absoluut fantastisch geweldig.
Reageer
avatar_BlackBiker
15 okt 2021 11:02 -
Ik heb hem nu gezien en ja, hij is erg mooi gemaakt en zeer origineel. Lekker bruut ook. Ik snap wel waarom deze serie door iedereen zo hoog gewaardeerd wordt.

Helaas niet door mij. Naast het grootste gedeelte van de eerste aflevering zitten er nog veel meer stukken in waarbij ik mijzelf moest tegenhouden om niet op fast forward te drukken. Sommige dingen slepen zich eindeloos voort.

En mijn grootste issue is dat ik helemaal niets met de taal kan. Ik kan er niets van maken en ben daarom volledig afhankelijk van ondertiteling en de manier waarop de acteurs emoties uitdrukken. En eerlijk gezegd vond ik dat niet altijd even goed en een groot deel van de spelers heeft constant maskers op. Dat verpeste het voor mij een beetje.

Dus kudos voor het verhaal en de originaliteit, maar meer dan een 7 kan ik het helaas echt niet geven.
Reageer
avatar_Travelgirl
17 okt 2021 23:08 -
In een paar dagen uitgekeken. Ook ik loop tegen de taal aan. Ik kan er maar niet aan wennen. Geef mij maar lekker Deens of Zweeds.
Persoonlijk vond ik de VIPS (in afl 7) erg slecht spelen.
Wel origineel verhaal.
Reageer
avatar_KKP83
20 okt 2021 23:05 -
Goede serie, VIPS acteerde echt super slecht…. Gelukkig maar kleine rolletjes.
Reageer
Squid Game