Shetland

8.3 / 10
60 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Mandy Gelling geeft "Shetland - Seizoen 1" een 7.5.
Geschreven door Mandy Gelling op 30 januari 2015.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Shetland - Seizoen 1

Nog nooit heb ik er een geheim van gemaakt dat ik gek ben op het Verenigd Koninkrijk. Vooral als het gaat om Schotland of de prachtige Engelse taal, dan gaat mijn hart sneller kloppen. Ik had nog nooit gehoord van Shetland, tot ik op MijnSerie.nl de prijsvraag zag waarbij je het eerste seizoen van deze serie kon winnen. Ik heb niet afgewacht of ik gewonnen had, ik ben de serie direct gaan kijken. Gelukkig werd ik niet teleurgesteld, Shetland is een prima whodunit verpakt in een prachtig jasje.

De Shetlandeilanden dienen als decor voor deze goede detective serie, en dat decor is adembenemend. We zijn op de eilanden in januari 2012 en op de achtergrond speelt het Up Helly Aa festival een belangrijke rol. Als op Bressay, een van de eilanden, de oude Mima Wilson wordt doodgeschoten moet DI Jimmy Perez (Douglas Henshall, Primeval) uitzoeken wie de oude vrouw dood wilde en waarom. Perez doet dat op zijn eigen, nogal eigenwijze manier. Hij is een goede rechercheur maar niet altijd even subtiel.

Hij is weduwnaar en zijn 'dochter' Cassie Perez (Erin Armstrong) is niet van plan om het hem erg makkelijk te maken. Zijn collega DC Alison ‘Tosh’ MacIntosh (Alison O’Donnell, Holby City) helpt waar ze kan, maar heeft zo haar eigen persoonlijke problemen. De moord op Mima neemt ons mee terug naar de Tweede Wereldoorlog en de dappere mannen op het eiland die met de Shetland Bus niet alleen goederen en geld maar ook mensen smokkelden. De Shetlandeilanden, de gewoontes en inwoners spelen in het eerste seizoen een grote rol.

Het eerste seizoen van Shetland bestaat uit twee afleveringen van één uur elk. In die twee uur leer je de hoofdrolspelers redelijk kennen en ook het leven op de eilanden; met een zeer trage internet verbinding, slecht mobiele telefoon bereik, geen McDonald's, Marks & Spencer of de Topshop, wordt goed in beeld gebracht. De humor is typisch Engels en de dialogen zijn niet langdradig of ingewikkeld. Als je het ergens mee wilt vergelijken zou ik zeggen dit is een Midsomer Murders light. Persoonlijk zou ik deze serie iedereen aanraden die houd van een klassieke whodunit in een Engels jasje met prachtige decors.

7,5 punten voor de prachtige Schotse Eilanden en een goed verhaal.
Volg Shetland
Vorige aflevering
Episode 6
Episode 6
05x06
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

NCIS - Seizoen 17

7

The Sinner - Seizoen 3

7

Cursed (2020) - Seizoen 1

5.5

Baron Noir - Seizoen 2

7

Dead to Me - Seizoen 2

7.5

Babylon Berlin - Seizoen 3

8