Shetland

8.3 / 10
60 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Ron Schoonwater geeft "Shetland - Seizoen 6" een 8.5.
Geschreven door Ron Schoonwater op 18 februari 2022.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Shetland - Seizoen 6

Met zo'n geweldige achtergrond kan er weinig misgaan met Shetland.

De Shetland-eilanden zijn een belangrijke hoofdrolspeler in deze televisieserie. Het ruige, glooiende landschap zorgt voor een eigen sfeer. Dat wordt versterkt door de kust, het strand naast Perez zijn huis en al dat oneindige water. Met zo'n achtergrond ben je wel verplicht om er een goede serie van te maken. Gelukkig lukt dit de makers van Shetland al zes seizoenen, want ook dit seizoen zit weer prima in elkaar.

© BBC One


Inspecteur Jimmy Perez heeft het moeilijk. Zijn moeder is overleden en zijn vader blijkt dementie te hebben. Jimmy besluit zijn vader tijdelijk op te vangen in zijn huis. Wanneer er een nieuw beroep op de inspecteur in een moordzaak wordt gedaan, blijkt dit erg lastig te combineren met de thuissituatie. Dat wordt nog complexer als ook de doodzieke Donna Killick terugkeert naar Shetland. Haar verleden als moordenaar wordt haar niet vergeven door de eilandbewoners. Als Duncan Hunter langzaam maar zeker steeds meer in de ban komt van Donna zorgt dit voor extra zorgen bij Perez.

Het is één van de beste Britse misdaadseries van dit moment.

De brute moord op advocaat Galbraith roept veel vragen op. De man was erg betrokken bij zijn werk. Dat leverde veel erkenning, maar ook vijanden op. Zoals zo vaak blijkt er meer aan de hand dan je in eerste instantie verwacht. Het onderzoek wordt steeds lastiger omdat er steeds meer invalshoeken naar voren komen die onderzocht moeten worden. Als kijker wordt het door al die personages soms moeilijk om iedere mogelijke verdachte en betrokkene uit elkaar te houden. Ik moet wel zeggen dat het einde tevreden stemt en een hoop duidelijkheid schept.

© BBC One


Het zesde seizoen eindigt verrassend, meer ga ik niet zeggen. Het persoonlijke aspect van Jimmy krijgt meer de aandacht door de aanwezigheid van zijn vader. Er gloort zelfs een liefdesrelatie. De relatie tussen Duncan en Jimmy komt onder druk te staan door de manipulatieve Donna. De uitkomst heeft grote consequenties. Met deze cliffhanger wil ik je uitnodigen om Shetland te gaan kijken. Het is namelijk nog steeds één van de beste Britse misdaadseries van dit moment.
Video on youtube
Volg Shetland
Vorige aflevering
Episode 6
Episode 6
06x06
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Shetland