Red Oaks

7.3 / 10
25 min
Comedy
Volg deze serie
Bekijk trailer
7.3 / 10
3seizoenen/27afleveringen/2015 - 2017 
NetwerkPrime Video
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:25 min20152017 (Beëindigd)
Genres:Comedy
Netwerk:Prime Video
Red Oaks is een Amerikaanse serie van de zender Amazon. De serie ging in première in 2015.

Craig Roberts is een assistent tenniscoach bij de Red Oaks Country Club. Daarnaast is hij ook een student die twijfelt over welke studierichting hij het aankomende seizoen zal kiezen. Wanneer zijn vader een hartaanval krijgt komt Craig achter nieuwe informatie die hij liever niet had geweten. Op zijn werk raakt hij bevriend met tal van kleurrijke personen die zijn leven daar nog op zijn kop zullen zetten. Deze coming-of-age komedie is gesitueerd in de jaren tachtig.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 11
Seizoen 1
Seizoen 2
0 / 10
Seizoen 2
Seizoen 3
0 / 6
Seizoen 3

Populaire reacties (1)

avatar gumstarr
7
23 jan 2016
Google’en. Whatsappen. Mac’en (Als in: Even snel een kip negen met zoetzuur scoren bij die Amerikaanse slagaderslibber). Skypen. Wetransferren. Als de volksmond van je merknaam een werkwoord besluit te maken, dan weet je als bedrijf één ding zeker… You’ve got them by the ballz! Ook Netflix lijkt zich wat dat betreft langzaam een weg naar onze Dikke Van Dale te banen.

Iemand: “Hey Mieke, hoe was het gisteren met die Tinder-date? Hebben jullie nog een beetje lopen tongen?
Mieke: “Was gezellig, maar toen ik eindelijk m’n move wilde maken kwam ik er achter dat hij tijdens het Netflixen in slaap was gevallen.”

Had het assortiment van Netflix een paar jaar geleden nog het meeste weg van zo’n mistroostige DVD-uitverkoopbak bij de Blokker, inmiddels bestaat deze almaar groeiende films- en seriebibliotheek uit zoveel lekkers dat mensen onder de noemer ‘Netflixen’ soms een heel weekend hun huis niet uitkomen. Driewerf applaus voor deze doorzetters! Vooral eigen producties als House Of Cards, OITNB, Narcos en Bloodline lenen zich uitermate goed voor bingen, omdat Netflix als eerste heeft begrepen dat je ons prima de zak chips in één keer voor kunt schotelen om vervolgens de rest lekker aan onze zelfbeheersing over te laten. Of, zoals bij de meeste van ons, het totale gebrek daar aan. Vaak resulteert dit namelijk in hele nachten doorhalen en ‘s ochtends op ‘t werk de suiker niet met een lepel, maar met je diep paarse wallen door je koffie roeren. Weloverwogen keuzes maken is soms gewoon heel erg lastig. Ook als je al 34 bent.

Netflix is inmiddels niet de enige meer die de door hunzelf geproduceerde series in één keer met de wereld deelt, ook Amazon slingert tegenwoordig met enige regelmaat van de één op de andere dag een zes-, acht- of tienluik het internet op en doet dat in z’n geheel niet onverdienstelijk. Zo gaven zij ons al Bosch, The Man In The High Castle, Transparent en Hand Of God, is vandaag hun nieuwe serie Mad Dogs online gekomen en brachten zij ons eind vorig jaar op de valreep nog even Red Oaks, een 80’s coming-of-age komedie vol Duran Duran en te hoog aangesneden badpakken.

Het is de zomer van ’85 en David heeft net een dikke punt gezet achter zijn middelbareschooltijd. Voor een extra zakcentje nog even een paar maanden bij de plaatselijke Red Oaks Country Club, als assistent-tenniscoach, Jeep Cherokee rijdende huisvrouwen fatsoenlijk leren volleyen en dan begint het echte leven. Studeren. Tijdens obscure huisfeestjes ondersteboven door een slangetje en trechter halve liters Budweiser wegslurpen, op je studentenkamer tussen de lege pizzadozen in slaap vallen en uitslapen tot de zon al bijna weer ondergaat. Dat werk. Maar voor het zover is staat hij dagelijks als een soort Ivan Lendl in z’n veel te korte witte broekje op de tennisbaan en probeert hij zijn gedesoriënteerde hormoonhuishouding zo goed en zo kwaad als het gaat een beetje in bedwang te houden.

Red Oaks bedient zich van alle stereotypen, die we kennen uit het tiener-worstelt-zich-door-zijn-late-pubertijd genre. De nerd die valt op het net iets te knappe meisje met de net iets te gespierde vriend; de recalcitrante dochter die zich afzet tegen haar dominante vader; de niet zo slimme gast die wél baardgroei heeft en er daarom met alle meiden vandoor gaat; de jongen die tot allerlei nieuwe inzichten komt door het aangaan van ongewone vriendschappen, het zit er allemaal in en het is weinig verrassend. Daarbij hoef je voor een goeie coming-of-age je hoofdpersoon á la Boyhood niet twaalf jaar lang te volgen, maar dat hele verhaal dat je leven in één zomer veranderde is nu ook wel vaak genoeg herkauwd. Inhoudelijk brengt Red Oaks dan ook weinig nieuws en dat is jammer. Vind ik dan. Vooral jammer, omdat de vibe van Red Oaks wel heel lekker is en het met een iets uitdagender verhaal een hele goeie serie had kunnen zijn. Nu is het niet meer dan een prima tussendoortje met een cast die in het verleden al heeft bewezen tot grootsere dingen in staat te zijn. Amazon heeft al aangekondigd dat er een tweede seizoen komt, dus misschien kunnen ze er in ronde twee een schepje bovenop doen.

www.gumstarr.com

Vergelijkbare series

Friends
2 stemmen
Family Guy
2 stemmen
Modern Family
2 stemmen
Superstore
2 stemmen
Fleabag
2 stemmen
Red Oaks