Rebus

8,0 / 10
65 min
Detective
Volg deze serie
8,0 / 10
5seizoenen/14afleveringen/2000 - 2009 
NetwerkSTV
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Te zien op
Looptijd:65 min20002009 (Beëindigd)
Genres:Detective
Netwerk:STV
Rebus is een Britse detectiveserie van de zender STV. De serie ging in première op 26 april 2000.

Detective Inspector John Rebus van Edinburgh CID lost samen met zijn sidekick DC Siobhan Clarke moorden op, arresteert drugsdealers en ontrafelt witwaspraktijken. De tv-serie Rebus is gebaseerd op de boeken van de Schotse misdaadauteur Ian Rankin.
In de eerste verfilmingen van Rebus, die overigens niet door de KRO zijn aangekocht, speelde John Hannah de titelrol. Over het algemeen werd Hannah te jong en te glad gevonden voor die. In 2006 besloot SMG, een productiemaatschappij in Glasgow, de serie nieuw leven in te blazen. Ken Stott nam de rol van Rebus over. Ian Rankin was met name enthousiast over de casting van Stott. Volgens Rankin is Rebus een vijftiger met ruwe trekjes en een door drank geteisterde stem. Stott paste prima in deze omschrijving.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 4
Seizoen 2
0 / 2
Seizoen 3
0 / 4
Seizoen 4
0 / 4
Seizoen 5
0 / 0

Recensies (1)

Rebus - Complete serie

8

Vergelijkbare series

Dexter
1 stem
Friends
1 stem
Lost
1 stem
Sherlock
1 stem