Quantico

7.8 / 10
43 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Bo Verhoef geeft "Quantico - Eerste aflevering" een 7.
Geschreven door Bo Verhoef op 15 oktober 2015.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Quantico - Eerste aflevering

Vroeger was maandagavond mijn papa-dochter misdaadavond. Om kwart over acht lekkers pakken om samen met mijn vader voor de televisie onder een dikke deken te kruipen voor series als CSI en Bones. Nadat ik met mijn vader ben begonnen aan misdaadseries, ben ik er nu niet meer weg te slaan. Alle series waar alle mogelijke vormen van criminaliteit in verstopt zitten, weet ik te vinden en te volgen. Ik vind ze heerlijk, ook al brengen sommige series me soms nachtmerries. Het was dus vanzelfsprekend dat ik over deze nieuwe misdaadserie hoorde, maar het leek er niet zomaar één. Iedere kijker die ook maar één serie over de FBI heeft gekeken, heeft de naam van deze nieuwe serie gehoord. Dé welbekende trainingsplek van aanstaande FBI-agenten, Quantico, heeft nu een geheel eigen televisieserie op de Amerikaanse televisiezender ABC. De eerste aflevering is nu geweest en ik ben verrast. Ik ben er alleen nog niet uit of het positief of negatief is.

Toen ik erachter kwam dat Quantico één van de nieuwe series was, las ik gelijk de seriebeschrijving. Ik was meteen nieuwsgierig. Een serie die gaat over de opleiding van FBI-agenten. Dat zou een waardevolle toevoeging moeten zijn op mijn al goed met misdaadseries gevulde serielijst. Terwijl ik met vrienden nieuwe series besprak, bekeken we alle trailers van aankomende series. Ook de trailer van Quantico kwam voorbij en ik was in de war. Deze trailer liet inderdaad beelden zien van Quantico en hoe FBI-agenten in spe werden opgeleid, maar ook beelden van een aanslag in New York met alle gevolgen die daarbij horen. Ik snapte niet wat deze aanslag deed in mijn beeld van de agentenopleiding die ik had bij Quantico. Vrijwel daarna ben ik gelijk begonnen met de aflevering, nu wilde ik het weten ook. Was Quantico wel of niet een serie over de opleiding voor FBI-agenten?

De eerste aflevering geeft inderdaad een kijkje in het leven van een FBI-rekruut, die probeert een FBI-agent te worden. Er zijn verschillende hoofdpersonages, maar er is er één die er duidelijk uit springt. Priyanka Chopra (Bollywood actrice en voormalig Miss World) speelt FBI-rekruut Alex, die je als kijker de eerste seconde van de aflevering ziet liggen op de crime scene van de aanslag. De eerste vraag die dan opkomt is: Waarom?. Vanaf dit moment was ik al in de war en wilde ik natuurlijk weten wat het verhaal hierachter was. Vervolgens wordt je als kijker meegenomen in een sneltreinvaart langs de eerste twee dagen bij Quantico. Er komen veel verschillende types voorbij: een mooie, niet zo slimme jongen met invloedrijke agenten als ouders, een meisje wiens ouders zijn gestorven tijdens 9/11, de homoseksuele jongen, de moslima, de marinier, de doorsnee maar sympathieke bad boy, de sterke vrouw die de baas is en de machoman als de uitvoerder van de vrouwelijke baas. Er gebeurt van alles: een bootcamp, interviewtechnieken met een leugendetector, schietoefeningen en een verrassende gebeurtenis waar ik als kijker van schrok.

[image-50500]
Met het beeld wat ik had van deze serie, zou het moeten zijn dat deze beelden van de eerste twee dagen bij Quantico het hoofdonderwerp van de serie waren. Toch leken deze beelden meer flashbacks die het echte onderwerp, de aanslag, moeten ondersteunen en verklaren. Ik had het logisch gevonden als de eerste afleveringen langzaam aan een opbouw waren tot aan de aanslag, met alle gevolgen en afleveringen van dien. Ik weet dat het tegenwoordig in is om de eerste secondes van een aflevering te gebruiken als trigger voor kijkers, zodat ze vanaf moment één nieuwsgierig zijn. Toch haalde het bij mij het hele interessante weg. Ik wil meer informatie over die training, aangezien ze in elke FBI-serie zo goed benadrukken hoe tactisch, mindblowing en fysiek zwaar die opleiding is. Toch kreeg ik weer een zoveelste aanslag te zien, met daarbij de bekende vraag "wie is de dader?”. Zo’n seriemuts als ik ben, ben ik natuurlijk wel weer iemand die met vragen zit en wil weten waarom ze voor deze aanpak hebben gekozen. Ik wil weten wat erachter zit, hoe de rekruten de opleiding zijn doorgekomen en hoe de serie verder in elkaar zit. Toch ben ik door de eerste aflevering nog niet direct verkocht. Het kan komen door de snelle, maar onverwachte gebeurtenissen, de slechte achtervolging en het doorzichtige verraad van sommige mensen. Toch zijn het de typische, maar interessante personages en mijn eigen nieuwsgierigheid die mijn interesse wekt. Ik ben nog wel benieuwd naar de aankomende afleveringen, maar of het een topper wordt weet ik nog zo net niet.
Volg Quantico
Vorige aflevering
Who Are You?
Who Are You?
03x13
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (6)

avatar_RLS90
15 okt 2015 19:38 -
Sorry, maar als ze opbouwen naar een aanslag dan zou het lang niet zo interessant zij om te starten met kijken. Nu gebeurt er iets en het gevolg daarvan is de serie. Als je de andere twee afleveringen al hebt gezien zul je zien dat het niet "maar" flashbacks zijn. Ze zijn een waardevolle toevoeging voor de serie. Je leert daar namelijk de karakters kennen en dit gebeurt op interessante, soms mysterieuze wijze.
Het zijn twee verhalen die in de toekomst in elkaar zullen gaan overlopen. 1) De opleiding, en 2) Na de aanslag, waarbij de hoofdpersoon het zal moeten gaan oplossen, zodat zij niet wordt opgepakt.
Reageer
avatar_RLS90
15 okt 2015 19:39
Dus in mijn ogen verdient het zeker meer dan een magere 7...
Reageer
avatar_PSawyer
17 okt 2015 16:54 -
Ik ben het totaal met je eens RLS90. Ik heb nu ook een paar afleveringen gezien en ik vind het een zeer goede serie. Er zit veel actie in en het is behoorlijk afwisselend, als het alleen over de opleiding zou gaan zou het sneller saai worden. De karakters zijn allemaal interessant maar helaas wel iets te knap en te perfect.
Ik hoop alleen niet dat het straks een "Pretty Little Lairs" effect gaat krijgen. Hier bedoel ik mee dat je elke keer op een spoor wordt gezet wat dood loopt. Behoorlijk frustrerend. Maar tot nu toe zie ik genoeg potentie.

En de serie verdiend zeker minimaal een 8!
Reageer
avatar_Bo0809
20 okt 2015 23:55 -
Hallo RLS90 en PSawyer, houd in gedachten dat ik deze recensie meteen na het kijken van de eerste aflevering schreef. Het was de bedoeling dat ik mijn gedachten over deze eerste aflevering op papier zette en ik sta nog steeds achter dat eerste gevoel. Nu ik alle vier de afleveringen heb gezien, merk ik dat de tijd op Quantico het verhaal achter de aanslag versterkt. Dat je die informatie nodig hebt om achter de "echte" dader van de aanslag te komen. Ik had gehoopt dat na het laten zien van de eerste seconden van de eerste aflevering, de serie eerst alleen maar zou inzoomen op de tijd op Quantico zelf. Omdat ik zelf meer van die structuur houd en dat nog steeds een spannende opbouw tot aan het aanslag-moment zou zijn. Nu lopen de verhaallijnen volledig door elkaar en zelf vind ik dat minder. De serie zelf vind ik een leuke nieuwkomer, toch ben ik inderdaad bang voor dat wat PSawyer zegt, ze moeten niet doorslaan, maar we zullen zien!
Reageer
avatar_gumstarr
21 okt 2015 00:37 -
Alles in mij schreeuwt dat ik dit een stomme serie zou moeten vinden, maar om de één of andere reden zit ik er iedere week toch weer met een soort van plezier te kijken. Het is net dat nieuwe nummer van Justin Bieber. Daar kun je ook niet openlijk over zeggen dat je er goed op gaat, maar als hij op de autoradio voorbij komt, gaat hij toch altijd even harder.
Reageer
avatar_anonymous
21 okt 2015 11:39
Idd, Gumstarr. Dit is echt zo een serie die je stiekem graag kijkt ook al weet je dat het niet echt goed is. Elke aflevering zijn er dingen waarvan ik denk: dit is niet echt goed uitgevoerd. Maar het kijkt toch lekker weg. Ff verstand op zero to 100, real quick. En dan zit je rustig met je Coca Cola Cherry en Doritos op de bank te gluren naar Priyanka Chopra.
Reageer

Nieuwste recensies

Doom Patrol - Seizoen 2

5

Watchmen (2019) - Seizoen 1 (DVD)

7.5

Ratched - Eerste aflevering

8.5

Flesh and Blood (2020) - Seizoen 1

6

Away - Eerste aflevering

7.5

Exit (2019) - Seizoen 1

7