Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Bo Verhoef geeft "Sweet Magnolias - Seizoen 2" een 7.
Geschreven door Bo Verhoef op 10 Maart 2022.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Sweet Magnolias - Seizoen 2

Het eerste seizoen van deze zoetsappige serie op Netflix had ik in een weekend gekeken. Het keek vlot weg, het was lekker simpel en je kon vooral lekker onderuitgezakt op de bank genieten van een eenvoudige serie. Dit tweede seizoen is eigenlijk net zo.

Het is allesbehalve sereen in Serenity als we terugkeren naar de cliffhanger van het eerste seizoen: het misschien wel dodelijke auto-ongeluk met twee minderjarigen in de auto. We zien alle ouders vol onwetendheid en angst in het ziekenhuis wachten op nieuws over hun kinderen. Het is een typische wachtkamer scène waarin alle ouders boos op elkaar worden en iedereen steeds geïrriteerder raakt. Uiteindelijk is de grootste gebeurtenis van deze cliffhanger een ruzie die ervoor zorgt dat één van de kinderen misschien wel zijn droom moet opgeven.

Het is gewoon een serie over een dorpje en haar inwoners; niets meer, niets minder.

Hoe onverwacht de cliffhanger van het einde van het eerste seizoen was, zo saai was dus het vervolg van deze spannende laatste minuut van de vorige aflevering. Dan blijkt ook wel weer dat dit geen serie is voor spannende wendingen of grote plottwisten. Het is gewoon een serie over een dorpje en haar inwoners; niets meer, niets minder.

Het bekende vrouwentrio staat ook in het tweede seizoen in het midden van alles. Maddie (JoAnna Garcia Swisher, Once Upon a Time) werkt nog steeds samen met de knappe coach Cal (Justin Bruening, Good Behavior), die misschien toch niet zo perfect is als ze dacht? Helen (Heather Headley, She's Gotta Have It) heeft een groot geheim dat ze niet lang meer kan bewaren tijdens haar avontuur om alleenstaande moeder te worden. Dane Sue (Brooke Elliott, Drop Dead Diva) blijft zich zorgen maken over haar dochter, terwijl ze zichzelf begeeft in een bijzondere liefdesdriehoek. Daarnaast volgen we ook alle kinderen en hun eigen avonturen en krijgen we natuurlijk te maken met wat nieuwe personages hier en daar.

Waar ik na het eerste seizoen nog dacht dat ze de serie misschien nog wel wat meer pit konden geven, blijkt na dit seizoen wel weer dat dit gewoon niet zo’n serie is. Het kabbelt gewoon wat voort en je hoeft echt geen grootse dingen te verwachten. Alles in de serie is zoetsappig, hartverwarmend en eigenlijk heel gewoontjes. Natuurlijk hebben ze enkele verhaallijnen wel wat interessanter gemaakt. Er komen wat grotere onderwerpen aan bod, maar alsnog blijft alles aardig oppervlakkig.

Het trio speelt gewoon goed en de kinderen spelen stuk voor stuk fantastisch. Iedereen speelt zoals ze horen te spelen in zo’n serie. Er is daarom echt weinig op deze serie aan te merken. De serie voelt in zijn geheel als een typische serie van vroeger. Ik heb jarenlang genoten van Gilmore Girls en de stijl van deze serie past perfect bij dat plaatje (niet dat het in de buurt komt hoor). Dit is precies zo’n serie die je met je telefoon in de hand vanaf de bank kunt volgen, zonder dat je ook ooit maar iets mist.

Niets spatte van het scherm af tijdens dit tweede seizoen.

Er was dan ook niet per se iets slechts aan dit seizoen, maar het spatte ook gewoon echt niet van het scherm af. Als dat precies is waar je zin in had, dan heb je helemaal niets te klagen. Ik had helaas wel een nietszeggend gevoel aan het einde van het tweede seizoen. Begrijp me niet verkeerd, ik zal vast en zeker een eventueel komend derde seizoen ook gaan kijken. Het is echter geen serie waar je echt halsreikend naar uitkijkt.
Video on youtube
Volg Sweet Magnolias
Vorige aflevering
Save My Place
Save My Place
03x10
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Sweet Magnolias