You

7.7 / 10
45 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6
Bo Verhoef geeft "You - Seizoen 3" een 6.
Geschreven door Bo Verhoef op 7 december 2021.
Leuk?
3
1
Bekijk stemmen

You - Seizoen 3

Ik weet niet wat het was, maar ik kwam maar niet door dit seizoen van You heen. Het pakte me gewoon niet en het derde seizoen was zo ongelooflijk voorspelbaar.

Ik mis eigenlijk de psychopaat die hij in het eerste seizoen zo overduidelijk naar voren liet komen.

In het eerste seizoen viel Joe GoldBerg (Penn Badgley, Gossip Girl) voor de beeldschone Guinevere Beck (Elizabeth Lail, The Haunting). We maakten allemaal kennis met Joe als de beangstigende stalker en moordenaar, die nergens voor terugdeinst. In het tweede seizoen vluchtte Joe naar Los Angeles. Met een andere identiteit hoopte hij een nieuw leven op te bouwen. Hier ontmoette hij Love (Victoria Pedretti, The Haunting). Een onschuldig uitziende vrouw, maar die stiekem nog gekkere trekjes had dan Joe zelf.

Na twee jaar wachten was het eindelijk tijd voor seizoen drie. Joe en de zwangere Love zijn verhuisd naar het bijzondere Madre Linda. Een wereld vol influencers, gezondheidsgoeroes en macrobiotische bemoeiallen. Nadat we in de eerste scènes zien dat hun zoontje wordt geboren, begint het seizoen in een sneltreinvaart. Joe zet zijn zinnen op de buurvrouw, Natalie (Michaela McManus, Aquarius). Of misschien zet zij haar zinnen wel op hem? Er wordt (natuurlijk) al vroeg in het seizoen een moord gepleegd en we leren op rap tempo alle buren van het stadje kennen.

Daarna lijkt het net alsof de serie even vastloopt. De afleveringen zijn ineens minder boeiend en ik vraag me vervolgens elke aflevering af of ik nog wel verder wil kijken. Natuurlijk, we zien allerlei fases in de relatie tussen Joe en Love. Van Joe die Love haat naar Love die Joe haat, dan naar de fase waarop ze toch weer gek op elkaar zijn en de fase daarna waarin ze elkaar willen vermoorden (en wat misschien zelfs wel lukt…?). Tijdens al deze fases lopen er nog andere verhaallijnen door elkaar die de relatie nog meer op de proef stelt. De vraag is alleen: geven de relatieperikelen tussen Joe en Love en de nieuwe mensen in hun omgeving genoeg diepgang voor dit seizoen?

Het einde van het seizoen laat ons zien waar we al die tien afleveringen op hebben gewacht, maar is dat het waard geweest?

Om eerlijk te zijn mis ik de spanning van het eerste seizoen. Elke actie voelt voorspelbaar en zelfs de monologen van Joe beginnen op een gegeven moment allemaal op elkaar te lijken. De karakters van Madre Linda voelen een beetje goedkoop en te snel bedacht, mede omdat ze allemaal enorm stereotyperend zijn. Het voelt alsof dit vooral gedaan is, omdat ze wat humor in de serie wilde brengen. Ik geloof alleen niet dat deze serie dat nodig had. Ik mis de onvoorspelbaarheid en het onverschrokken karakter van Joe. Ik mis eigenlijk de psychopaat die hij in het eerste seizoen zo overduidelijk naar voren liet komen. Dit ligt trouwens niet aan Penn Badgley. Zijn acteerwerk en ook dat van Pedretti is fenomenaal.

Het einde van het seizoen laat ons zien waar we al die tien afleveringen op hebben gewacht, maar is dat het waard geweest? Ik vraag het me af. Er is al bekendgemaakt dat You terugkomt met een vierde seizoen. Met de seizoensfinale in mijn achterhoofd zou het zomaar kunnen zijn dat we het oude You gevoel weer terug kunnen krijgen in het volgende seizoen.

Het enige wat we nu kunnen doen is wachten en hopen. Heb je dit seizoen nog niet gezien? Dan zou ik even wachten op seizoen vier en dan beide seizoenen achter elkaar kijken. Ik hoop dat dat meer voldoening geeft dan alleen dit derde seizoen.
Video on youtube
Volg You
Vorige aflevering
The Death of Jonathan Moore
The Death of Jonathan Moore
04x10
Leuk?
3
1
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_DAVE2804
07 dec 2021 20:40 -
Goede recensie en ik herken wel een beetje wat jij beschrijft over dit seizoen. Een zesje vind ik dan wel weer ietsje aan de lage kant, maar het was idd het minste seizoen tot nu toe.
Reageer
avatar_Sly17
10 dec 2021 09:05 -
Heel goede recensie!
Reageer
You