Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Weekoverzicht 21

Inhoud

  Weekoverzicht van 23 mei tot en met 29 mei

  * Weetjes:
  - De opnames van Broadchurch vinden plaats in Dorset en Somerset, in de plaatsen Bridport, West Bay, Clevedon en Bristol. De opnames zijn inmiddels van start gegaan voor het derde en allerlaatste seizoen. “Dit seizoen is het laatste hoofdstuk van Broadchurch”, zei Chris Chibnall (bedenker, schrijver en uitvoerend producent). “We hebben nog één laatste verhaal te vertellen, met bekende en onbekende gezichten. Ik hoop dat het een spannend en emotioneel vaarwel zal worden van een wereld en dat het laat zien hoeveel het voor mij betekend”


  Algemeen Serienieuws
  Gotham
  - We hebben in de afgelopen twee seizoenen al heel wat schurken voorbij zien komen in de prequel van Batman, Gotham. Daar waren Penguin, Riddler, Catwoman, Carmine Falcone, Salvatore Maroni,Two-Face, The Scarecrow, Poison Ivy, Black Mask, Hush, Mr. Zsasz, The Dollmaker, The Electrocutioner, Professor Hugo Strange, Mr. Freeze, Tigress, Azrael, Firefly en Clayface, en nieuwe schurken als Fish Mooney, Theo Galava en Jerome Valeska die we Gotham onveilig hebben gemaakt. In het derde seizoen gaan we nog meer schurken zien. Uitvoerend producent heeft verteld dat naar de Court of Owls-verhaallijn er zeker nog vijf schurken bij gaan komen in het derde seizoen van Gotham: “We gaan de Mad Hatter zien in seizoen 3. Ook komen de Tweedle Brothers aan bod, die onderdeel zullen uitmaken van de Hatter-verhaallijn. Daarnaast gaan we Talon en Solomon Grundy zien". Zijn er dan nog wel schurken over? Zeker wel, Gotham kan misschien nog rekenen op bezoekjes van Bane, Killer Croc, The Ventriloquist/Scarface, Anarky, Man-Bat, Calendar Man, The Great White Shark en Ra's Al Ghul. Er blijven dus nog genoeg schurken over voor meerdere seizoenen, maar het derde seizoen staat gepland voor het najaar van 2016.

  Homeland
  - Lees hier wat het zesde seizoen van Homeland allemaal voor de kijker in petto heeft.

  Datums Series
  Fear The Walking Dead
  - Op zondag 21 augustus gaat seizoen 2B van start bij AMC.

  Westworld
  - Zet maar vast in je agenda dat de langverwachte serie ergens in de herfst van 2016 van start zal gaan bij HBO. De serie wordt tiendelig en elke aflevering zal 60 minuten gaan duren. Castleden zijn onder andere Ed Harris, Evan Rachel Wood, James Marsden, Anthony Hopkins en Jeffrey Wright.

  Gecancelde Series
  Ice Lake Rebels
  - Vele fans zijn zeer teleurgesteld in Animal Planet, hun favoriete realityserie bij de zender is gecanceld. Ice Lake Rebels krijgt geen derde seizoen.

  The Aliens
  - Na slechts één seizoen van zes afleveringen heeft Channel 4 besloten om de sciencefiction dramaserie The Aliens te cancelen. Vanwege teleurstellende kijkcijfers en reviews is de officiële lezing: : The Aliens is een fantastische gedurfde serie maar met een aantal gloednieuwe dramaseries al besteld voor 2017 zal het niet terugkeren voor een tweede seizoen.” Op 12 april was de nu allerlaatste aflevering uitgezonden.

  Limitless
  - Fans hadden nog een beetje hoop dat Limitless zou worden opgepakt door een ander zender, network of streamingdienst. Helaas is alle hoop nu echt vervlogen. Limitless is officieel ten grave gedragen, er komt geen tweede seizoen ergens anders. Uitvoerend producent Craig Sweeney heeft dit bekend gemaakt in een tweet.

  Nieuwe Series
  Colt
  - Er staat nog een westernserie in de wacht en dit keer is het Colt, naar een idee van de legendarische regisseur Sergio Leone. De kinderen van Leone zijn de bedenkers achter dit idee: “Het stamt af van mijn vaders idee dat het geweer de hoofdpersoon is en het apparaat via welk het verhaal verteld wordt. We overwegen zes afleveringen, elk verbonden door een enkel pistoolschot. Maar we zouden meer kunnen maken,” vertelde Raffaella Leone. De serie, die Engelstalig zal zijn, is vernoemd naar het pistool dat Clint Eastwoods ‘Man with No Name’ gebruikt in de Dollar-trilogie. De eerste twee afleveringen worden gemaakt door regisseur Stefano Sollima en hij is ook showrunner voor de rest van het seizoen. Centraal staat naast het pistool een ”stel kinderen” die bandieten worden in het oude westen. Ze beginnen als adolescenten en worden ”schurken/outlaws binnen die zes afleveringen.”

  Get Shorty
  - Eerst was er een boek van Elmore Leonard in 1990, die kreeg een verfilming in 1995 en nu krijgt Get Shorty een televisieserie. De serie zal volgens Deadline tien afleveringen krijgen. Het boek gaat over crimineel Chilli Palmer, die geld incasseert voor de maffia. Als hij een klus krijgt in Hollywood, laat hij zich meeslepen door zijn liefde voor B-films. Hij heeft zelf een idee voor eentje, en probeert deze bij zijn nieuwe contacten aan de man te brengen. In 1995 had de film beroemde namen in zijn credits als John Travolta als Chili Palmer, Gene Hackman als Harry Zimm, Rene Russo als Karen Flores, Delroy Lindo als Bo Catlett, Dennis Farina als Ray "Bones" Barboni, James Gandolfini als Bear, David Paymer als Leo en Danny DeVito als Martin Weir. De serie zal een samenwerking worden tussen Paramount, Lionsgate en MGM.

  Mr. Mercedes
  - DirecTV heeft een nieuwe tiendelige miniseries besteld. Het gaat hierbij om een serie gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King uit 2014, Mr. Mercedes. De hoofdrollen zullen worden gespeeld door Brendan Gleeson en Anton Yelchin. Mr. Mercedes draait om een gestoorde ijsboer/moordenaar Brady Hartsfield (Yelchin) die het gemunt heeft op een gepensioneerde rechercheur (Gleeson) en hem lastigvalt met een reeks vreemde brieven en e-mails. De ex-politieagent doet er op zijn beurt alles aan om de moordenaar te pakken te krijgen. David E. Kelly (bedenker Boston Legal) en Jack Bender (uitvoerend producent Under the Dome) zullen de serie produceren. Het is de bedoeling dat de serie ergens in 2017 in première gaat.

  Vernieuwde Series
  Another Period
  - Comedy Central heeft de nog voor de start van het tweede seizoen, op woensdag 15 juni, de komedie Another Period vernieuwd met een derde seizoen. Bedenkers en hoofdrolspeelsters Natasha Leggero en Riki Lindhome vertelden het volgende: “We willen Comedy Central bedanken voor nog een kans om ons als koninginnen te mogen verkleden en ons als a-holes te gedragen.”

  Peaky Blinders
  - Twaalf afleveringen verdeeld over twee seizoenen, Peaky Blinders krijgt een vierde en vijfde seizoen met elk zes afleveringen van 60 minuten.

  The Americans
  - Er is goed nieuws en een beetje vervelend nieuws voor alle fans van de bejubelde FX serie The Americans. De serie is vernieuwd en gecanceld, lees er hier alles over.

  The A Word
  - BBC One heeft de dramaserie The A Word vernieuwd met een tweede seizoen. Het verhaal over de familie Highes en hun autistische zoon Joe, is nog niet verteld.

  Tyler Perry's The Haves and the Have Nots
  - OWN heeft de soap Tyler Perry's The Haves and the Have Nots vernieuwd met een vijfde seizoen. Het vijfde seizoen zal op dinsdag 21 juni van start gaan.

  Casting Nieuws
  Iron Fist
  - Carrie Ann-Moss krijgt een verbindende factor in de Marvel/Netflix series. Na haar rol in Jessica Jones en Daredevil zal ze ook een rol krijgen in Iron Fist. Marvel zei over deze aankondiging: “Carrie-Anne is snel een fan-favoriet personage geworden van onze straatsaga en we delen het enthousiasme van onze fans nu we haar naar Marvels Iron Fist brengen. Zoals fans weten, speelt Hogarth in de comics een kritische rol in het leven van Danny Rand, dus lijkt het alleen maar passend dat Carrie-Anne zich erbij voegt.”
  Showrunner Scott Buck vult aan: “Danny Rand (Finn Jones) leeft in de hoogste stratosferen van New Yorks zakelijke wereld en hij heeft een meedogenloze advocaat nodig om hem te helpen deze wereld te navigeren. Ik ben blij de kans te hebben om Carrie-Ann Moss mee te nemen als Jeri Hogarth in Marvels Iron Fist.”

  iZombie
  - Goed nieuws voor alle fans van iZombie, Aly Michalka krijgt een vaste rol in iZombie. Michalka speelt Peyton Charles, beste vriendin en huisgenoot van Liv Moore, en heeft regelmatig opgetreden als gast maar nu krijgt zij een vaste rol in het derde seizoen van iZombie.

  Columns
  Showtime, aflevering 7
  - Deze week was er weer een Showtime. Klik hier om erover te lezen en luisteren.

  Kijkcijfers
  Week 20
  - Klik hier voor de kijkcijfers van 16 mei tot en met 22 mei.

  Prijsvragen
  - Tot 1 juni kun je kans maken op de onderstaande series:

  Aquarius
  - Klik hier om kans te maken op het eerste seizoen van Aquarius.

  Jordskott
  - Klik hier om kans te maken op het eerste seizoen van Jordskott.

  Luther
  - Klik hier om kans te maken op het vierde seizoen van Luther.

  Antwoord prijsvraag week 20
  - Het antwoord op de prijsvraag van vorige week is:

  * Follow The Money
  Vraag: Wat is originele de naam van de nieuwe Deense tv-serie 'Follow the Money'?
  Antwoord: Bedrag

  Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

  Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews
  BoJack Horseman
  - Het derde seizoen van BoJack Horseman gaat op 22 juli van start bij Netflix en er zullen twaalf afleveringen komen.
  Video on youtube


  Casual
  - Het tweede seizoen van de Golden Globe genomineerde Hulu-serie Casual gaat dinsdag 7 juni van start, voor nu alvast een trailer.
  Video on youtube


  Dark Matter
  - Op 1 juli keert Dark Matter terug bij Syfy, de fans krijgen alvast een voorproefje.
  Video on youtube


  Voor je Serieagenda*
  *Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van maand.
  -30 mei :
  Hotter Than My Daughter NL – Seizoen 6 (RTL 4)

  * Wist je Dat?:
  - Carrie Ann Moss (21 augustus 1967) vernoemd is naar de hit van The Holllies uit 1967, Carrie-Ann. En dat het voormalige Canadese model na in een aantal series te hebben gespeeld, als Dark Justice, Matrix, Models Inc en F/X: The Series, doorbrak in de jaren ’90 als Trinity in de filmreeks The Matrix. Moss speelt inmiddels in drie Marvel/Netflix series als advocaat Jeri Hogarth.

  Carrie Ann Moss


  Met overzichtelijke groet

  Mandy
  Leuk?
  3
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (4)

  avatar_CC11
  31 Mei 2016 06:51 -
  Ik kijk vooral uit naar Westworld.
  Reageer
  avatar_Mandy1966
  31 Mei 2016 11:16
  Ik ook, was als kind zeer onder de indruk van de film. Ben benieuwd, met de huidige technieken, wat ze er van gaan maken.
  Reageer
  avatar_anonymous
  31 Mei 2016 21:21 - 31 Mei 2016 21:21
  Casual lijkt me leuk! (seizoen 1 nog niet gezien)
  Reageer
  avatar_anonymous
  01 jun 2016 04:41 -
  Ik baal er toch wel een beetje van dat Limitless geen vervolg krijgt. Het was dan wel een aparte serie en ook zeker jammer dat Bradley Cooper minder vaak in de schijnwerpers kwam dan ik had gehoopt. Maar voor mij nog geen reden om geen seizoen 2 te maken. Op naar de volgende serie dan maar :(
  Reageer