Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 3

Weekoverzicht 3

Koud, dat was het afgelopen week en daardoor konden de schaatsfanaten de schaatsen uit het vet halen om op ‘natuurijs’ een marathon te kunnen schaatsen. Seriefanaten zitten dan liever lekker warm binnen met warme chocomelk om een marathon aan series te kunnen kijken. En na een dergelijke marathon een kop erwtensoep en even lezen wat je misschien gemist hebt aan nieuws afgelopen week in het weekoverzicht 3 van 18 januari tot en met 24 januari.

Algemeen Serienieuws
Degrassi: Next Class
- In eerste instantie zou het eerste seizoen twintig afleveringen krijgen. Nu hebben Netflix en Family Channel aangekondigd dat de twintig afleveringen worden gesplitst, in een eerste en tweede seizoen van elk tien afleveringen. Het eerste seizoen is in januari 2016 al uitgezonden, wanneer het tweede seizoen uitgezonden gaat worden is nog niet bekend gemaakt.

Second Chance (2016)
- De slecht bekeken dramaserie van FOX Second Chance (2016) is verplaatst naar de vrijdagavond, de serie kon niet profiteren van de kijkers van American Idols. Hell’s Kitchen zal de plaats van Second Chance (2016) gaan in nemen op de woensdagavond. De tweede aflevering van het op Frankenstein geïnspireerd verhaal heeft op woensdag 20 januari gemiddeld 3,7 miljoen kijkers getrokken. Vanaf 27 januari zal Hell’s Kitchen op de woensdagavond worden uitgezonden en vanaf 29 januari zal Second Chance (2016) om 21.00 uur worden uitgezonden. Of dit het eind betekent van Second Chance (2016) is niet duidelijk, het kan zomaar zijn dat het publiek van MasterChef Jr. wel blijft kijken naar Second Chance (2016). En als MasterChef JR. is afgelopen zal Second Chance (2016) samen met Sleepy Hollow worden uitgezonden.

Sherlock
- Voor de fans is het vervelend nieuws. Wie dacht dat na de special Sherlock: The Abominable Bride nog in 2016 het vierde seizoen te kunnen gaan zien komt bedrogen uit. Benedict Cumberbatch en Martin Freeman zijn te populair. Cumberbatch heeft het zo druk dat de opnames van het vierde seizoen op zich laten wachten en pas in 2017 kunnen de fans het nieuwe seizoen verwachten. PBS voorzitter Paula Kerger: “De volgende Sherlock is wel aangekondigd en we verwachten hem over ongeveer een jaar. Zoals je weet is Benedict nogal populair geworden sinds het begin van de serie, en hij wil heel graag verder met ‘Sherlock’. Maar zoals je weet worden ze onderhand net als films gemaakt, dus het duurt nog wel een jaar.”

Gecancelde Series
Broadchurch
- Het lijkt erop dat de Britse serie Broadchurch stopt na drie seizoenen. Chris Chibnall gaat Steven Moffat opvolgen in 2017 als de Doctor Who showrunner en Moffat heeft gesuggereerd dat er dus geen vierde seizoen komt van Broadchurch: “Het voelt raar om te praten over vertrek terwijl ik net ben begonnen aan het script van het tiende seizoen {van Doctor Who}, maar het is een feit mijn ‘timey-wimey’ is bijna voorbij. Terwijl Chris {Chibnall} zijn laatste Broadchurch doet, ben ik bezig om de beste baan in het universum af te ronden en houd ik de TARDIS warm voor hem.”

Nieuwe Series
Altered Carbon
- Avatar producent Laeta Kalogridis gaat voor Netflix een tiendelige serie maken van de gelijknamige Philip K. Dick Award winnende roman van Richard Morgan Altered Carbon. Altered Carbon zal zich net als de roman afspelen in de 25ste eeuw. De technologie heeft in deze tijd achterhaald hoe het de zielen van mensen kan digitaliseren. Dit zorgt er voor dat zowel de persoonlijkheid als de herinneringen en nog zoveel meer na de dood kunnen worden gedownload in een nieuw lichaam. De serie wordt verteld vanuit het standpunt van Takeshi Kovacs. De ziel van deze krijger werd na diens dood gedownload in een nieuw lichaam met als doel om een moord op te lossen.

Chicago Law
- Op 14 januari berichtte MijnSerie al over een mogelijke derde spin-off van de Chicago Fire, Chicago Law. Toe waren het slechts geruchten over gesprekken die gaande zouden zijn tussen NBC en Dick Wolf. Nu heeft NBC officieel bevestigd dat er een pilot in de maak is en dat de werktitel Chicago Law is. “Dick Wolf is verantwoordelijk voor enkele van de grootste hits in de geschiedenis van NBC, met inbegrip van SVU {Law & Order: Special Victims Unit} en de huidige drie Chicago dramaseries, Fire, PD en Med,” zei Jennifer Salke, NBC president van entertainment, in een verklaring. “Het Chicago Universum zal blijven groeien als we actief bezig zijn met het ontwikkelen van Chicago Law (werktitel).”

The Deuce
- HBO komt met The Deuce een nieuwe serie met James Franco en Maggie Gyllenhaal in de hoofdrol.

The Next Boy/Girl Band
- In het najaar van 2016 zijn de kijkers in Nederland weer een talentenjacht rijker. Dit keer komt SBS6 met een talentenjacht, bedacht door John de Mol, waarin opzoek wordt gegaan naar de volgende Boy- of Girlband. In de show zullen een team van professionals klaarstaan om de volgende jongens- of meidengroep klaar te stomen voor het leven als popartiest. Het gaat er in de show om wie het meeste succes heeft; de jongens of de meisje. Welke professionals eraan mee gaan doen wordt later bekend gemaakt.

Start- en premièredatums Series
Idols
- Op woensdag 23 maart 2016 om 20.30 uur zal, na acht jaar afwezigheid, het nieuwe seizoen van Idols weer van start gaan bij RTL5. Jamai Loman, Martijn Krabbé, Eva Simons en DJ Ronald Molendijk zullen plaats nemen achter de jurytafel. Lieke van Lexmond en Ruben Nicolai zullen het programma aan elkaar praten.

Netflix
- Netflix kondigt start- en premièredatums aan van vijf series, en vernieuwd Unbreakable Kimmy Schmidt. Klik hier om te lezen welke series wanneer beginnen.

Vernieuwde Series
Boy Meets Girl (2015)
- BBC Two heeft de romantische komedie Boy Meets Girl (2015) vernieuwd met een tweede seizoen. De serie gaat volgende week in productie en staat gepland om in 2016 van start te gaan.

Caught on Camera with Nick Cannon
- De reality komedieserie van de NBC Caught on Camera with Nick Cannon is vernieuwd met een tweede seizoen. En dat tweede seizoen is op 22 januari 2016 van start gegaan. Caught on Camera with Nick Cannon neemt een kijkje bij risicovolle activiteiten, speelse evenementen en alles wat daar tussen in zit.

Celebrity Name Game
- Het spelprogramma van Syndication met Craig Ferguson als spelleider is vernieuwd met een derde seizoen. Het derde seizoen staat voor het najaar van 2016 gepland. Courtney Cox twitterde:

Citizen Khan
- De BBC One komedie Citizen Khan is vernieuwd met een vijfde seizoen. Adil Ray (bedenker) zegt: “Ik ben zo dankbaar voor de Britse televisiekijker die de Khan familie echt in hun hart hebben gesloten. Je krijgt echt geen vijfde seizoen zonder hun steun en liefde, en uiteraard ook niet zonder de briljante cast, mede-schrijvers en productie team. Mijn moeder is zo blij dat ze dit weekeind het Royal Albert servies tevoorschijn haalt.”

Doc Martin
- Martin Clunes krijgt van ITV1 met de dramaserie Doc Martin een achtste seizoen. Het achtste seizoen zal wel het laatste seizoen worden en staat gepand om in 2017 van start te gaan. Zie de tweet hieronder:

Doctor Who
- De BBC heeft Doctor Who vernieuwd met een elfde seizoen die in 2018 met nieuwe showrunner Chris Chibnall van start zal gaan. De huidige showrunner Steve Moffat gaat de serie aan het eind van het tiende seizoen verlaten, die pas in de lente van 2017 van start moet gaan. Moffat zal wel de kerstspecial van 2016 nog gaan maken.

Lip Sync Battle
- Spike TV gaat nog even door met Lip Sync Battle. De door LL Cool J gepresenteerde competitie is vernieuwd met een derde seizoen. Het derde seizoen krijgt twintig afleveringen en staat gepland om in het seizoen 2016-2017 van start te gaan.

Real Husbands of Hollywood
- De mockumentary van BET, Real Husbands of Hollywood is vernieuwd met een vijfde seizoen. Dit nieuws volgt kort op de start van het tweede deel van het vierde seizoen die op 5 januari weer van start ging. De semi gescripte komedie heeft meer dan één miljoen kijkers (inclusief drie dagen uitgesteld kijken). Het vijfde seizoen staat gepland om later in 2016 van start te gaan.

Still Open All Hours
- De BBC One komedie Still Open All Hours is vernieuwd met een derde seizoen. Hoofdrolspeler Sir David Jason heeft het nieuws bevestigd. Jason: “We verslaan praktisch iedereen op de televisie met de kijkcijfers. We verslaan iedereen. De reacties zijn verbazingwekkend. We gaan nog meer doen - zorg dat je er bij bent. Ik geloof dat we zeven miljoen kijkers hebben en 30 procent aandeel. Je bent gewend aan veel kijkers maar zeven miljoen is ongelofelijk. Het is zo met Still Open All Hours dat je er met je hele familie naar kunt kijken en je hoeft je geen zorgen te maken over teveel seks, dus je voelt je veilig.”

Casting Nieuws
Chicago Fire
- Firehouse 51 krijgt er een terugkerende brandvrouw bij, die misschien wel een vaste brandweervrouw gaat worden. Miranda Rae Mayo (Blood & Oil) heeft zich bij de cast gevoegd van de Dick Wolf hit dramaserie Chicago Fire. Mayo (fotot) gaat Stella Kid spelen, een leuke, schunnige, taaie, brutale en fysiek sterke brandweervrouw. Ook gaat Graceland’s Brandon Jay McLaren (foto) een terugkerende rol spelen in Chicago Fire. McLaren zal een politicus gaan spelen die een voormalige bendelid is geweest.


Chicago PD
- Charisma Carpenter (foto) komt de boel naar verluidt een beetje opschudden in Chicago PD. Carpenter (The Lying Game, Veronica Mars) zal vanaf aflevering vijftien van het derde seizoen haar oog laten vallen op Detective Jay Halstead (Jesse Lee Soffer), daarna zal ze een terugkerende rol krijgen voor de rest van het derde seizoen. Het karakter van Carpenter wordt omschreven als een advocaat die voormalige marihuana apotheek eigenaar was.

DC's Legends of Tomorrow
- Johnathon Schaech (foto Time of Your Life) zal het karakter Jonah Hex gaan spelen in de nieuwe serie DC's Legends of Tomorrow. Jonah Hex is een DC Comic outlaw uit het Oude Westen. Hex wordt omschreven als een ware legende van het Oude Westen, een morele ambitieuze pistoolslingeraar met een voorliefde voor gevaar. DC's Legends of Tomorrow ging op donderdag 21 januari in première bij The CW.


Devious Maids
- Ryan McPartlin zal een terugkerende rol gaan spelen in het vierde seizoen van Devious Maids. McPartlin zal Kyle gaan spelen, een lieve, gezellige en onmogelijke sexy buurman. Hij is in principe de fantasie van elke vrouw- alleen voor slechts een klein dingetje – hij heeft een erg ongebruikelijke nauwe band met zijn moeder.

Full Circle
- Het derde seizoen van de anthologie serie Full Circle, die later dit jaar van start zal gaan, heeft er drie castleden bij. Naast Dougray Scott (Hemlock Grove), Laura San Giacomo (Just Shoot Me), Max Arciniega (Blood & Oil), Bob Stephenson (Jericho) en Graham Beckel (Halt and Catch Fire) zullen Lost acteur Harold Perrineau, Major Crimes acteur Raymond Cruz en Covert Affairs acteur Christopher Gorham deel uit gaan maken van de cast.

Goede Tijden, Slechte Tijden
- Goede Tijden, Slechte Tijden is voortdurend bezig met veranderingen in de cast. De ene keert terug, weer andere gaan weg. Nu is het de beurt aan schurk Hans van Houten om terug te keren naar Meerdijk. Van Houten wordt gespeeld door Casper van Bohemen die van 1991 tot 1995 te zien was als zakenman Frits van Houten. Van Bohemen keerde in 2005 terug als Hans van Houten, de tweelingbroer van Frits. Hans vermoorde zijn broer Frits en nu in 2016 zal Hans van Houten weer opduiken in Meerdijk.

Columns
Wie zou jij graag willen spelen?
- Deze week weer een nieuwe column, klik hier om die te lezen.

Kijkcijfers
Week 2
- Klik hier voor de kijkcijfers van 11 januari tot en met 17 januari.

MijnSerie
Update
- MijnSerie blijft aanpassen en verbeteren. Deze week zijn er weer updates gedaan. Je kunt vanaf nu je eigen reacties bewerken, dus typfoutjes behoren vanaf nu tot de verleden tijd. En je kunt vanaf deze week in je Fan-account je eigen jaaroverzicht zien. Klik hier om te zien wat dat inhoud.

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten
Netflix
-Netflix doet het beter dan het zelf had gedacht. In het laatste kwartaal van 2015 haalde de streamingdienst niet de verwachte 3,5 miljoen abonnees binnen, maar 4,04 miljoen mensen werden abonnee van Netflix. Alleen in Amerika deed Netflix het iets slechter dan verwacht. Netflix had voorspeld dat er 1,65 miljoen abonnees bij zouden komen in de VS maar dat werden er 1,56 miljoen. Netflix investeerde flink in door uit te breiden naar bijna alle landen ter wereld. Alleen mensen in China, Syrië en Noord-Korea kunnen straks geen Netflix ontvangen.

Nominaties en Prijzen
Critics’ Choice Awards 2016
- Op 17 januari 2016 zijn de 21ste Critcs’ Choice Awards uitgezonden, klik hier om te lezen wie de winnaars zijn.

NPO Gemist Awards
- Streetlab en rapper en televisiepresentator Ali B hebben beide de NPO Gemist Award gewonnen. Dit is een publieksprijs voor bijzondere televisieprogramma’s en audiofragmenten van 2015. Ali B kreeg de prijs voor zijn emotionele optreden in het dagelijkse De Wereld Draait Door. En het wetenschappelijke Streetlab kreeg de prijs voor cultuur en amusement. Andere winnaars waren Onze Man in Teheran en Serious Request. NPO wil met de prijzen het aanbod van video en audio op de website onder de aandacht brengen.

Overlijdensberichten
Dan Haggerty
- Grizzly Adams is niet meer, acteur Dan Haggerty (foto uit 2013) vooral bekend van de NBC avonturenserie The Life and Times of Grizzly Adams is vrijdag 15 januari overleden aan de gevolgen van wervelkolomkanker. Haggerty begon zijn carrière in 1953, maar pas in 1977 brok hij door als bergbewoner en berenliefhebber Grizzly Adams. Haggerty speelde ook nog in Charie's Angels (1976) en The Love Boat. Dan Haggerty wordt overleefd door vijf kinderen. Daniel Francis Haggerty is 74 jaar geworden, R.I.P.


Glenn Frey
- The Eagles oprichter en gitarist Glenn Frey (foto uit 2014) is 18 januari 2016 overleden. Frey’s single ‘Smuggler’s Blues’ was de inspiratie voor de allereerste aflevering van Miami Vice. Frey speelde een gastrol in die eerste aflevering en dat was het begin van zijn acteer carrière. Frey speelde ook in de volgende televisieserie; Wiseguy, South of Sunset en Nash Bridges. Glen Frey wordt overleefd door zijn vrouw en drie kinderen. Glenn Lewis Frey is 67 jaar geworden, R.I.P.


Noreen Corcoran
- Actrice Noreen Corcoran (foto uit 1961) is vrijdag 15 januari in Van Nuys, California overleden. Noreen was voor het eerst in 1952 te zien op de televisie. Echte bekendheid kreeg ze als Kelly Gregg in de serie Bachelor Farther, een rol waarbij ze in 157 afleveringen speelde van 1957 tot en met 1962. Ze speelde ook nog rollen in Gunsmoke en Dr. Kildare. Haar laatste televisierol speelde zij in 1965 in The Big Valley. Noreen Corcoran wordt overleefd door twee zusters en een nicht. Noreen Corcoran is 72 jaar geworden, R.I.P.


Voor je Serieagenda
Welke serie beginnen aankomende week?
*Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van januari 2016
- 29 januari:
The Last Leg - Seizoen 7 (Channel 4)
- 30 januari:
Ghost Adventures – Seizoen 12 (Travel Channel)
- 31 januari:
Vera – Seizoen 6 (ITV1)
The Venture Bros. – Seizoen 6 (Adult Swim)in het maandoverzicht staat een foute startdatum

Als je nog niet gestemd hebt, dat kan nog tot en met 31 januari 2016. Klik hier om je stem uit te brengen. Via deze weg wil ik Inna1989 hartelijk bedanken voor de tips.

Met overzichtelijke wintergroet

Mandy

Wordt Second Chance (2016) binnenkort gecanceld?
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (3)

anonymous
anonymous 25 januari 2016, 15:01
Een jaar lang geen Doctor Who, daar baal ik flink van. Het vertrek van Moffat betreur ik minder. Vond zijn ingeslagen weg de laatste 2, 3 seizoenen minder succesvol.
Inna1989
Inna1989 25 januari 2016, 15:40
Mandy, je hebt het goed geschreven. Goed weekoverzicht. En de tips, graag gedaan!
Mandy1966
Mandy1966 25 januari 2016, 16:43
Dank je wel, goed te horen.
Log in om een reactie achter te laten