Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Wie zou jij graag willen spelen?

Wie zou jij graag willen spelen?

Al twee keer heb ik het onbewoonde eiland kunnen huren, maar helaas moeten we het eiland verlaten voor andere huurders. Gelukkig heb ik de hand weten te leggen op een bijzondere studio, een studio waar je kunt zijn wie je wilt. Elk karakter mag je spelen; tekenfilmfiguren tot waarheidsgetrouwe karakters. Het moet alleen een bestaande serie zijn. Er zitten beperkingen aan een dergelijke studio, helaas. Maar met een bestaande serie kun je alle kanten op. Het mag een serie zijn uit de jaren ’50 of 2015. Zelfs een serie die wel op de planning staat maar nog niet is uitgezonden, het moet alleen al gefilmd zijn.



Als man kun je ook een vrouw spelen en visa versa. Een dier of sciencefiction figuur mag ook, denk aan BoJack Horseman of één van de Transformers. Fabeldieren, mythologische wezens of bovennatuurlijke wezens mogen ook. Het kan een karakter zijn uit alle landen van de wereld of een wereld buiten aarde; denk aan Doctor Who of Star Trek. Laat je fantasie dus de vrije loop en kies een karakter dat je dolgraag zou willen spelen. Dat kan zijn om het karakter zelf, zoals Elena Gilbert uit de Vampire Diaries of Emma Swan omdat Captain Hook haar tegenspeler is in Once Upon a Time. Maar je mag ook O.J. Simpson zijn in American Crime Story omdat je wel eens wilt weten wat er in zijn hoofd omging toen hij werd vrijgesproken.



Zoals gezegd, niets is te gek. Je mag ook Tom uit Tom and Jerry spelen of Dulcinea uit The Adventures of Puss in Boots. Wil je wat serieuzer, dan kun je altijd kiezen voor een karakter uit een dramaserie, er zijn er genoeg. Of wil je wel eens net als Walter White uit Breaking Bad weten wat hem bezielde. Wat Dexter uit de gelijknamige serie voelt als hij iemand op zijn moordtafel heeft, of toen hij seks had op diezelfde tafel. Niets is te gek, kies maar uit. Of een serie nu één seizoen heeft gehad of tien dat maakt niet uit. Zodra je de studio instapt ben je die fictieve persoon en zal je alles over deze persoon te weten komen. Wat hij/zij denkt, voelt en wat die persoon beweegt. Dus waarom hij/zij doet wat hij doet. Of om te ervaren hoe het was om in de middeleeuwen, ruimte of Parijs van de Zonnekoning te leven.



Wil je eindelijk eens weten waarom Klaus uit The Originals gewoonweg niet aardig kan zijn? Stap in de studio en je weet het. Wat een uitdaging, als dat toch een echt zou kunnen, net als een leuk knus onbewoond eiland. Het kan ook zijn dat jouw keuze iets te maken heeft met de serie van het jaar verkiezingen. Geen probleem, jij hebt de controle, kies en je bent het. Ik ben heel nieuwsgierig naar jullie keuze en vooral waarom dat karakter uit die serie? Wie ik graag zou willen spelen? Claire van Outlander, zonder enige twijfel. Als ik de Schotse klanken van de doedelzak hoor... Ik denk dat ik één van de weinige niet-Schotse ben die houdt van de klank van de doedelzak, het roept een soort weemoed bij me op dat geen enkel andere instrument weet te benaderen. Als ik de Schotse hooglanden zie, de taal en de muziek hoor, komt er een soort heimwee in mij naar boven. Naar een land, een volk en een taal die de mijne niet is.

Met weloverwogen keuze groet,

Mandy

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (13)

anonymous
anonymous 21 januari 2016, 14:03
Herkenbaar jouw keuze voor Claire, als Outlanderfan zou ik misschien ook kiezen voor Claire, maar zonder verwarming, slapen onder de sterrenhemel, geen wc, steeds op je hielen worden gezeten door de Engelsen. Nee, dan toch niet, ook al zou ik dan de tegenspeelster zijn van Sam, zou ik.... Maar wacht, ik koos niet voor Claire... Ik kies voor Sookie uit True Blood. Alles kunnen horen, een vriendschap sluiten met vampiers, bescherming krijgen van weerwolven en Alexander Skarsgard als tegenspeler hebben. Ja, dan wint Sookie toch van Claire. Mocht de rol van Sookie al vergeven zijn, dan offer ik mezelf wel op als Claire. Ach, ik kan eigenlijk geen keuze maken :) Misschien moeten ze maar een serie maken over vampiers in het Schotland van 1743.
Mandy1966
Mandy1966 21 januari 2016, 14:32
Haha, ik ben voor. Misschien eens een studio huren waarin je zelf een serie kan maken.
ingrid64
ingrid64 21 januari 2016, 15:03
Claire. Geen luxe periode. Maar lijkt mij toch geweldig. Pure Nature.
anonymous
anonymous 21 januari 2016, 17:40
Leonard uit TBBT. Getrouwd zijn met Penny. Wie wil dat nou niet?
RLS90
RLS90 21 januari 2016, 18:25
Claire uit Homeland, Philip uit The Americans, Sheldon uit TBBT
anonymous
anonymous 21 januari 2016, 21:18
Phil miller in the last man on earth, omdat je dan alle series kan kopen.
En Dean uit supernatural, geweldige baan.
Rodejong
Rodejong 22 januari 2016, 04:20
Ty Borden (Graham Wardle) van de serie "Heartland". Moet fantastisch zijn om met Amy Fleming
(Amber Marshall) te mogen acteren. Ik vind de serie Heartland een verademing ten opzichte van de huidige series van tegenwoordig.
Metwina
Metwina 22 januari 2016, 10:09
Nina Dobrev uit the vampire diaries, ik zou heel graag Ian Somerhalder als collega willen hebben ;)
KoNijn
KoNijn 22 januari 2016, 10:37
Peter Bishop (Joshua Jackson) uit de serie Fringe..tegenspeler van Anna Torv...
JanWillemK
JanWillemK 22 januari 2016, 13:39
Klaus uit The Originals. Je kan toch wel een aantal geweldige dingen doen wanneer je onsterfelijk bent..
En anders Schmidt uit New Girl, geweldige vrienden en een prachtige vrouw hebben.
mathijs92
mathijs92 22 januari 2016, 14:08
Sowieso die van Californication!
Destiny12
Destiny12 1 februari 2016, 17:12
Erin lindsay uit chicago PD.
CC11
CC11 5 februari 2016, 12:46
Idolatrie is mij om één of andere reden altijd vreemd geweest dus na lang nadenken kies ik voor de (niet bestaande) rol van het eerlijke jurylid tijdens allerhande awards ! :-)
Log in om een reactie achter te laten