Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Weekoverzicht 25

Inhoud

  We beginnen dit weekoverzicht met leuk en goed nieuws. Virgil (Vevie) Vevie is vader geworden van een prachtige zoon. We feliciteren de kersverse ouders dan ook van harte en wensen hen in de komende jaren veel geluk, liefde en wijsheid toe. Virgil, Niek en ik krijgen er een collega bij; Karin (Karin1809) Witowski zal ons nieuwsteam komen versterken. Karin heeft al nieuwsberichten geschreven voor MijnSerie dus eigenlijk is het een welkom terug. Karin: “Ik vind het heel leuk om weer nieuwsberichten te gaan schrijven. Ik vind het schrijven van recensies erg leuk om te doen, maar met nieuwsberichten schrijven zit je gewoon nog dichter op de series.” Uiteraard zijn tips en/of meer collega’s nog altijd welkom. MijnSerie is ook op zoek naar vertalers, kijk hiervoor op het forum bij: MijnSerie features, Bugs & Development. En nu weer over tot de orde van de dag, het overzicht van week 25 (van 15 juni tot en met 21 juni).

  Series
  Bates Motel
  - In ieder geval nog twee extra seizoenen voor deze serie!

  Dog and Beth: On the Hunt
  - De familie Chapman keert terug om het de criminelen voor een derde seizoen heel lastig te maken. CMT heeft aangekondigd dat Dog and Beth: On the Hunt op 18 juli 2015 zal terugkeren met elke week een dubbele aflevering. Verwacht dit seizoen het onverwachte, wanneer Dog, Beth en de rest van hun bende bounty hunters naar plaatsen gaan als Texas, Alabama en Hawaii. Meer actie gevuld met adrenaline en meer momenten van verlossing dan ooit.

  Fashion Police
  - De Fashion Police komt terug met een nieuwe co-host: Melissa Rivers. E! zal op 31 augustus het vijftiende seizoen gaan uitzenden. Melissa Rivers is de dochter van de onlangs overleden co-host Joan Rivers. De dochter treedt dus in de voetsporen van haar moeder. De eerste aflevering van de Fashion Police zal beginnen met een reportage van de MTV Video Music Awards en zal tot aan het eind van het jaar zes afleveringen krijgen.

  Game of Thrones
  - En weer heeft Game of Thrones een record gebroken. De laatste aflevering van het vijfde seizoen was niet alleen zeer schokkend voor de fans maar bereikte ook 8,11 miljoen kijkers, ondanks het feit dat de finale tegenover de NBA finales zat. De mensen die dus hebben gezegd dat ze zouden stoppen met Game of Thrones, na een controversieel uitzenden eerder in het seizoen, hebben dat dus niet gedaan. Dit cijfer bewijst weer dat Game of Thrones alleen maar aan het groeien is qua kijkcijfers.

  Goede Tijden, Slechte Tijden
  - Zeer tegen de zin van actrice Elvira Out is Bianca Bouwhuis overleden en dus verdwenen uit Goede Tijden, Slechte Tijden. Haar karakter leed aan ALS, dus haar dood was onvermijdelijk, maar sneller dan verwacht. Rohan Gottschalk, creatief producent bij Endemol Shine legde uit: “Het klinkt hard, maar een serie moet wel leven. Dat houdt het fris en spannend.” En daarom keert Babette van Veen, na 17 jaar, als Linda Dekker op 29 juni terug in Goede Tijden, Slechte Tijden.

  Humans
  - De nieuw sciencefictionserie Humans legt Channel 4 geen windeieren. De eerste aflevering van Humans die op 14 juni in première ging heeft een record opgeleverd. Er keken op zondagavond in de UK 4 miljoen mensen. Dit is, sinds het meten van de kijkcijfers begon, meer dan Indian Summer die tot dan het record hield en die met een tweede seizoen vernieuwd werd. Lees hieronder het bericht dat Channel 4 de wereld instuurde:

  Homeland
  - De opnames van het vijfde seizoen zijn in volle gang. Het gehele vijfde seizoen speelt zich af in Berlijn. Voor het huis van een NOS-correspondent werd een scène opgenomen. Bekijk hier de beelden!

  Penny Dreadful
  - Deze horrorserie krijgt een derde seizoen. Niet heel verrassend toch?

  Ray Donovan
  - Katie Holmes zal het Live Schreiber niet makkelijk gaan maken in het derde seizoen van de hitserie Ray Donovan bij Showtime. Niet alleen Katie Holmes (Dawson’s Creek) zal als gast optreden, maar ook Ian McShane (Deadwood) zal een gastrol krijgen in Ray Donovan. Het derde seizoen start op 12 juli 2015 en Showtime heeft een trailer uitgebracht die veel goeds belooft. Zie de video hieronder:


  The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst
  - HBO heeft besloten om The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst toch een tweede seizoen te geven. Het was de bedoeling dat de documentaire slechts één seizoen van zes afleveringen zou krijgen. Maar door het onverwachte succes van de reeks heeft HBO doen besluiten om nog meer van de verdachte Durst uit te gaan zenden. Wanneer het tweede seizoen uitgezonden gaat worden is nog niet bekend gemaakt.

  The Returned (US)
  - Het mogelijke tweede seizoen van The Returned (US) was al langer onzeker, nu is het officieel: de serie krijgt geen vervolg.

  Nieuwe Series
  AVROTROS
  - Huub Stapel zal Ruud Lubbers gaan spelen in de nieuwe vierdelige dramaserie over het leven van de ex-minister president. De serie gaat Land van Lubbers heten. Land van Lubbers gaat over de politieke carrière van de jaren ‘70 tot en met de jaren ’90 van de nu 76-jarige Ruud Lubbers. Land van Lubbers zal waarschijnlijk in 2016 in première gaan.

  BNN
  - BNN komt met een nieuwe serie met Waldemar Torenstra in de hoofrol. Vechtershart gaat over voormalig K1-kampioen Nick Roest (Torrenstra). Torrenstra heeft de serie zelf bedacht omdat hij fan is van kickboksen. Vechtershart zou best wel eens een hit kunnen worden want naast Torrenstra zullen ook Benja Beujing als advocaat en broer David, Imanuelle Grives, Werner Kolf en Johan Leysen een rol spelen in de serie die het verhaal verteld van Roest die na vier jaar gevangenisstraf vrijkomt en zijn leven weer op de rit probeert te krijgen door in de sportschool van zijn vader zich een weg terug te knokken naar de top.

  Hulu
  - Aaron Paul (Breaking Bad) zal de hoofdrol gaan spelen in de nieuwe Hulu serie The Way. Paul zal Eddie Cleary, een bekeerling van een controversiële beweging, met een eigenzinnig verleden gaan spelen. Hij is de echtgenoot van Sarah, gespeeld door Michelle Monaghan (True Detective), en vader die in een vertrouwens crisis terecht komt als hij de waarheid gaat accepteren dat zijn leven fundamenteel uitgedaagd wordt.

  ITV
  - Prime Suspect krijgt een prequel, Tennison van ITV. De geprezen schrijfster Lynda La PLante zal een nieuwe zes maal zestig minuten durende serie schrijven over de jonge Jane Tennison. Tennison staat aan het begin van haar carrière en waarom zij zo’n complex en formidabel karakter is bij de Metropolitaanse politie. Het boek zal in september 2015 uitkomen en de serie zal in 2016 in première gaan.

  Netflix
  - De nieuwe Netflix Original Series Montauk heeft een hoofdrolspeelster. Winona Ryder (Drunk History) zal Joyce gaan spelen, de moeder van het spoorloos verdwenen tweejarige jongetje. David Harbour (State of Affairs) zal de rol gaan spelen van politiechef. Montauk zal een bovennatuurlijke ode worden aan de jaren ’80. De titel Montauk zal naar alle waarschijnlijkheid nog wijzigen en ook de uitzenddatum is nog niet bekend gemaakt.

  Winona Ryder


  - Lady Dynamite wordt de nieuwe komedie van Netflix. Maria Bamford (Wordgirl) zal de hoofdrol gaan spelen in de dertiendelige, één camera, half uur durende Netflix Original Series. De serie is gebaseerd op wat zij accepteerde als “haar leven”. De af en toe surrealistische afleveringen, verdeeld over meerdere periode, die geïnspireerd zijn op het leven van de actrice/comédienne, verteld het verhaal over een vrouw die verliest om vervolgens haar s**t weer te vinden.

  Starz
  - Starz heeft American Gods officieel besteld als serie. American Gods is een adaptatie van Neil Gaiman’s gelijknamige award winnende fantasie roman. American Gods vind plaats als oorlog interbellum tussen oude en nieuwe goden, de traditionele goden met Bijbelse en mythologische wortels van over de hele wereld die gestaag gelovige beginnen te verliezen aan de gevolgen van maatschappelijk moderne liefde van geld, technologie, media, beroemdheden en drugs.

  Omroepen, Netwerken en Streamingdiensten
  A&E
  - A&E heeft van twee series de startdatum aangekondigd. Het vierde seizoen van de Wahlburgers en het tweede seizoen van Donnie Loves Jenny zullen op woensdag 15 juli 2015 van start gaan. Ook de nieuwe docu-serie Lachey’s Bar, die gaat over de broers Nick en Drew Lachey die worden gevolgd als zij een levenslange droom in vervulling zien gaan met het openen van een bar in hun thuisstad Cincinnati, gaat op die avond in première.

  Overlijdensberichten
  Corry van der Linden
  - Niet veel mensen zullen haar gezicht kennen, maar haar stem heeft vast iedereen weleens gehoord. Corry van der Linden was namelijk de (Nederlandse) stem van Calimero, de Grobbebollen: Geeltje en Broer uit Tita Tovenaar en Smurfin, Klungelsmurf, Babysmurf, Dichtersmurf, Luilaksmurf, Sassette, Agatha en Moeder Natuur uit The Smurfs (De Smurfen). Ook in Disneytekenfilms en vele hoorspelen was ze te horen. Corry van der Linden was twee maal getrouwd en heeft twee zonen. Ze is 78 jaar geworden.

  Prijsvragen
  Major Crimes
  - Je maak nog drie dagen kans op het tweede seizoen van Major Crimes. Wees er snel bij!

  The Last Ship
  - Tot en met woensdag maak je kans op het eerste seizoen van The Last Ship. Het tweede seizoen van de serie is net begonnen; plak je die er achter aan!

  Week 25 zit er weer op net als de zomer begint. Als we naar buiten kijken is er helaas weinig zomers te ontdekken dus dan maar binnen naar series kijken. Het vijfde seizoen van Suits gaat op 24 juni van start, maar ook het derde seizoen van Under the Dome (25 juni) en het vijfde en laatste seizoen van Falling Skies (28 juni) gaan aankomende week weer van start. En met Boom!, de nieuwe spelshow bij FOX die op 25 juni in première gaat, eindigen we dit weekoverzicht. We wensen je een geweldige zomerweek toe en tot volgende week.

  Met overzichtelijke zomergroet

  Niek en Mandy
  Leuk?
  0
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (8)

  avatar_Elby
  22 jun 2015 12:03 -
  Gefeliciteerd Virgil en jullie gefeliciteerd met een "nieuwe" medewerker. Goed om te lezen dat Homeland een vervolg krijgt zo ook Bates Motel. Weer serie waarop ik mij kan verheugen.
  Fijne week toegewenst.
  Reageer
  avatar_anonymous
  22 jun 2015 23:06
  Thanks, Elby =D
  Reageer
  avatar_Inna1989
  22 jun 2015 23:58
  Gefeliciteerd Virgil, en veel geluk samen met jullie gezin.
  Reageer
  avatar_anonymous
  23 jun 2015 08:50
  Thanks, Inna =D
  Reageer
  avatar_Elby
  22 jun 2015 12:05 -
  Moet zijn "series" meervoud dus.
  Reageer
  avatar_Inna1989
  22 jun 2015 23:06 -
  Ik geloof dat deze week, dus week 26 een uitzendschema van NBC gemaakt kan worden.
  Want er zijn al aantal series die nu een startdatum hebben, wanneer het nieuwe seizoen en nieuwe series beginnen 2015-2016.
  Ik zag er al een paar op facebook voorbij komen, als het klopt.
  Reageer
  avatar_Inna1989
  23 jun 2015 00:00
  De nieuwe uitzendschema van NBC is officieel nu, het kwam langs op facebook.
  Hopelijk dat een van jullie het gaat schrijven deze week, en anders kan het natuurlijk in het nieuwe weekoverzicht 26.
  Reageer
  avatar_Roeman
  23 jun 2015 07:51
  Hallo Daisy,

  Ik ben er gisteravond al aan begonnen, hij zal dus vandaag of morgen gepubliceerd worden.

  Groetjes
  Mandy
  Reageer

  Laatste nieuws

  Licht uit, spot aan! Tijd om eens te kijken welke serie Bryan Cranston ook op zijn cv heeft staan.
  Vandaag, 14:00
  1
  Producent Sid Gentle Films (Killing Eve) en John Fawcett (Orphan Black) werken aan een seriebewerking van de horrorfilm reeks Ginger Snaps uit 2000.
  Vandaag, 09:00
  Het seizoen 2019-2020 was al ingekort vanwege de corona-pandemie, maar ook het aankomende seizoen wordt korter dan normaal.
  Gisteren, 13:00
  American Gods gaat volgend jaar met de oude en nieuwe goden van start. Neil Gaiman: "Verhaal is weer op het goede spoor."
  Gisteren, 12:00
  In samenwerking met The Nielsen Company brengt MijnSerie elke week de kijkcijfers van Amerika uit. In dit nieuwsbericht zullen de best bekeken series staan. Voor meer kijkcijfers van je favoriete serie kan je kijken...
  Gisteren, 10:56
  Mamoudou Athie (Sorry For Your Loss) en Dina Shihabi (Altered Carbon) gaan de hoofdrollen vervullen in een nieuwe Netflix serie, over de horror podcast Archive 81.
  Gisteren, 09:00